دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۵ - ۲۱ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۲۱۶۱
نجوم و فضا

بزرگ‏ترین پروژه گردشگری خاورمیانه؛  امارات ماه را به دبی می‌آورد

پروژه آرتمیس,پروژه ماه دبی
 اگر پروژه آرتمیس فعلا شکست خورده و آمریکایی‌‌ها نتوانسته‌‌اند آدم را به کره ماه بفرستند، اماراتی‌‌ها تصمیم گرفته‌‌اند ماه را به دبی بیاورند و آنجا را تبدیل به یک اقامتگاه گردشگری کنند. این روزها در فضای مجازی از پروژه «ماه دبی» (Moon Dubia) زیاد شنیده می‌‌شود. اما این پروژه چیست و چه زمانی قرار است به بهره‌‌برداری برسد؟ شرکت «Moon World Resorts» به عربین بیزینس گفت که یک شرکت طراحی کانادایی قرار است یک ساختمان ۵میلیارد دلاری (۱۸میلیارد درهم) در قالب یک استراحتگاه که به شکل ماه است، در دبی بسازد. این استراحتگاه که توسط ساندرا جی.متیوز و مایکل آر.هندرسون پیشنهاد و بنیان‌گذاری شده است، ساخت آن ۴۸ ماه زمان می‌برد و ارتفاع کلی آن ۷۳۵ فوت (۲۲۴ متر) خواهد بود. هندرسون گفت که انتظار می‌‌رود «ماه دبی» در هنگام ساخت به اقتصاد امارات در بخش‌هایی مانند گردشگری معمولی، ‌میهمان‌‌پذیری، سرگرمی، جاذبه‌ها، آموزش، فناوری، محیط زیست و گردشگری فضایی کمک کند.

به گزارش دنیای اقتصاد، متیوز و هندرسون از شرکت«Moon World Resorts» می‌‌گویند: «ماه دبی بزرگ‌ترین و موفق‌‌ترین پروژه گردشگری مدرن در کل منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا خواهد بود و بازدیدهای سالانه گردشگری از دبی را بر اساس جذابیت جهانی‌‌اش و استفاده‌های چندگانه منحصربه‌‌فردش دو برابر می‌‌کند.» او اضافه کرد که این تفرجگاه می‌‌تواند به راحتی ۱۰میلیون بازدیدکننده سالانه را در خود جای دهد. به‌‌نظر می‌‌رسد سطح ماه این تفرجگاه، سالانه ۵/ ۲میلیون ‌میهمان را قادر می‌‌سازد تا گردشگری فضایی مقرون به صرفه را در دبی تجربه کنند.

هندرسون گفت: ماه دبی به‌طور قابل توجهی بر هر جنبه‌ای از اقتصاد امارات از جمله گردشگری، حمل‌ونقل، املاک تجاری و مسکونی، زیرساخت‌‌ها، خدمات مالی، هوانوردی و فضا، انرژی، کشاورزی، فناوری و البته آموزش تاثیر می‌‌گذارد. به گفته او این اقامتگاه می‌‌تواند تاثیر مثبتی بر علاقه‌مندان به اکتشافات فضایی بگذارد و این فرصت را فراهم می‌‌کند تا کسانی که مشتاق مسائل مربوط به فضا هستند، به دبی بیایند.

تمرکز این استراحتگاه روی معماری، مهندسی، طراحی و فناوری پیشروانه است. ماه دبی همچنین یک سکوی آموزشی برای آژانس‌‌های فضایی مختلف و فضانوردان مربوطه خواهد بود و می‌‌تواند پذیرای آنها باشد.ماه دبی همچنین در حال برنامه‌‌ریزی برای ایجاد بوتیک‌‌های شیک موسوم به «ویلاهای آسمان» است که به‌عنوان اقامتگاه خصوصی در ماه شناخته می‌‌شود و واحدهای لوکس در داخل دیسکِ روبنای اصلی قرار دارند. در حال حاضر، بنیان‌گذاران این پروژه قصد دارند برنامه‌‌ای برای نمایش گذاشتن آن در سال۲۰۲۳ اجرا کنند و طی آن برنامه ماه را به صاحبان دارای مجوز منطقه‌‌ای نشان دهند. هندرسون گفت: «یکی از این نمایشگاه‌ها در منطقه منا، احتمالا دبی، امارات متحده عربی و دیگر نمایشگاه‌ها احتمالا در عربستان سعودی، قطر، بحرین و کویت برگزار می‌‌شود.» هندرسون با افشای جزئیات بیشتر این طرح در دبی تصریح کرد: «تقریبا ۳۰۰واحد برای خرید در دسترس خواهد بود و صاحبان ویلاهای آسمانی عضو یک باشگاه اعضای خصوصی منحصر به فرد در ماه دبی خواهند شد.»

به نظر می‌‌رسد که با این طرح، دبی قصد دارد ثروتمندان جاه‌‌طلب دنیا را به سمت امارات بکشاند. ‌میهمانانی که از ماه دیدن می‌‌کنند، می‌‌توانند از یک بخش آب‌گرم و سلامتی، یک کلوپ شبانه، مرکز رویدادها، سالن استراحت و یک فضاپیمای داخلی این ماه که جزئیات آن هنوز فاش نشده است، استفاده کنند. هندرسون می‌‌گوید: «سپس از تکمیل مجوز واحد منطقه‌‌ای مِنا و انتخاب مکان دقیق، یک برنامه ابتدایی یک ساله برای پیشبرد طرح دارند و سپس یک برنامه ساخت چهار ساله آغاز می‌شود.» گفته می‌‌شود ماه دبی تحت گواهینامه طلایی«LEED»، یک استاندارد ۵ ستاره ساخته خواهد شد.

انتظار می‌‌رود که این شرکت مجوز چهار استراحتگاه ماه را در آمریکایی شمالی، منا، آسیا و یکی از کشورهای اروپایی به‌دست آورد. امارات در حال حاضر در حال بررسی فرصت‌‌های پیرامون کاوش اجرام آسمانی، توسعه فناوری ارتباطات ماهواره‌‌ای و به‌کارگیری آخرین فناوری‌‌های فضایی در کاربرد‌‌های زمینی است. اخیرا این کشور با برنامه‌‌ریزی اولیه برای ساخت ماهواره، ۸۲۰میلیون دلار برای برنامه‌های جاه‌‌طلبانه فضایی خود اختصاص داده است. این پروژه برای کمک به بازدیدکنندگانی که نمی‌‌توانند به برنامه گردشگری فضایی جف بزوس یا ایلان ماسک دسترسی داشته باشند، فرصت خوبی را برای تجربه متفاوت از گردشگری فضایی ارائه می‌‌دهد.

  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش