یک سیاره کوتوله در نزدیکی مریخ میتواند برای ستاره شناسان نقشی کلیدی در جستجوی حیات فرازمینی بازی کند.
به گزارش خبرآنلاین، این سیاره کوتوله که «سرس» نام دارد در کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری قرار گرفته است. دانشمندان دریافته اند که این سیارک (Asteroid)، مجموعه ای از مواد آلی پیچیده را در خود جای داده است. این ترکیبات آلی برای نخستین بار توسط دانشمندان در سال ۲۰۱۷ با فضاپیمای داون کشف شدند، اما مطالعه جدیدی که در انجمن زمین شناسی آمریکا منتشر شده است، نشان می دهد که ممکن است دایره این کشفیات گسترده تر از آنچه در ابتدا تصور می شد، باشند.
تریک دالی، دانشمند سیاره شناس در آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز و رهبر این مطالعه، گفت: «مواد آلی ابتدا در مجاورت یک دهانه برخوردی بزرگ شناسایی شدند و این همان چیزی است که ما توجه مارا جلب کرد تا ببینیم چگونه ضربه ها بر این مواد آلی تأثير می گذارند. ما متوجه شدیم که مواد آلی امکان دارد گسترده تر از گزارش های اولیه باشند.»
ماده آلی این سیاره، همراه با سرنخ هایی مبنی بر اینکه یخ و آب فراوانی در آن وجود دارد ، به این معنی است که امکان دارد ویژگی های لازم برای میزبانی از حیات فرازمینی را داشته باشد. اگرچه محققان آزمایش های ضربه ای را بر روی انواع مختلف مواد آلی در گذشته انجام داده اند، اما به گفته دالی چیزی که نامعلوم بود نوع مواد آلی موجود در سرس بود که با استفاده از همان نوع روش تحلیلی که توسط فضاپیمای داون برای شناسایی آن ها استفاده می شد، کشف شد. دانشمندان می گویند که انجام این کار به آنها امکان می دهد هر دو مجموعه داده جمع آوری شده از مواد آلی روی سیاره را با هم مقایسه کنند.
محقق دیگری که بر روی این پروژه کار کرده بود، با تکیه بر نقاط قوت دو مجموعه داده مختلف جمع آوری شده از سرس گفت: «ما توانسته ایم مناطق بالقوه غنی از مواد در سرس را با وضوح بالاتر نقشه برداری کنیم. اکنون شواهد خوبی داریم که نشان می دهد آن ها در سرس و به احتمال زیاد با حضور اب تشکیل شده اند.»
- 9
- 2