سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۲۳ - ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۲۳۹۷
نجوم و فضا

آژانس فضایی اروپا و چین پایگاه دائمی در ماه می سازند

اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا,پایگاه دائمی در ماه

حدود ۱۵ سال از آغاز به کار ایستگاه فضایی بین ‌المللی می ‌گذرد، اما قرار گرفتن فضانوردان در مدار پایین زمین کم‌ کم به نقطه پایانی خود نزدیک می ‌شود. در حالی که ناسا طرحی برای رسیدن به مریخ دارد، آژانس فضایی اروپا و چین مکان نزدیک ‌تری به سیاره ما را هدف قرار داده اند. سازمان های فضایی چین و اروپا هر دو، هفته جاری تایید کردند که مذاکراتی را با هدف آغاز تلاش های مشترک برای ساخت پایگاهی دائمی در ماه انجام داده اند.

 

انجام این مذاکرات در ابتدا توسط تیان یولوانگ، دبیر کل آژانس فضایی چین از طریق رسانه های دولتی چین تایید شد. سپس پال هویتسندال، سخنگوی آژانس فضایی اروپا در گفتگو با بلومبرگ، گفته های یولوانگ را تایید کرد.

هویتسندال در این گفتگو بر اهمیت همکاری بین این دو سازمان و همچنین شرکت ها و سازمان های فضای دیگر برای امکان پذیر کردن سفر به فضا و استعمار آن تاکید کرد.

 

او به بلومبرگ گفت: “فضا از زمان رقابت فضایی دهه ۱۹۶۰ (بین اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده آمریکا) تغییر کرده است. می دانیم برای اکتشافاتی فضای صلح آمیز، نیاز به همکاری های بین المللی است.”

 

همکاری این دو با ماموریت کاوشگر چانگه ۵ آغاز خواهد شد، اولین ماموریت نمونه بردار بدون سرنشین ماه که قرار است، اواخر سال جاری به ماه فرستاده شود. پس از بازگشت ماموریت از ماه، تیم مشترکی از آژانس فضایی اروپا و چین نمونه های بازگردانده شده از ماه را آنالیز خواهند کرد. این گامی کوچک اما مهم برای آغاز همکاری های مشترک این دو سازمان فضایی خواهد بود. آژانس فضایی اروپا همچنین می خواهد، یک فضانورد را به ایستگاه فضایی چینی بفرست.

 

هنوز اطلاعات بیشتری از جزئیات طراحی پایگاه ماه و زمان بندی آن منتشر نشده است، اما گمانه زنی در مورد آن چندان دشوار نیست. هر دوی این سازمان های فضایی پیش از این بارها از ساخت چنین پایگاه فضایی صحبت کرده بودند.

 

مدیر ارشد جدید آژانس فضایی اروپا، یوهان دیتریچ ورنر، پیش از این در مصاحبه‌ ای گفته بود: “مریخ مکانی خوب ( نه خیلی خوب برای ما) محسوب می ‌شود، اما از نظر من کمی دور است. بنابراین بعد از ایستگاه بین ‌المللی فضایی گزینه دیگری-دهکده ماه- را روی میز می‌ گذاریم.”

 

اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا,پایگاه دائمی در ماهدهکده ماه در قسمت تاریک ماه قرار می‌ گیرد و تلسکوپ عظیمی را در خود جای می ‌دهد که می‌ تواند در برابر اشعه جذب ‌شده از جو زمین مصون بماند و در نتیجه امکان مشاهده عمیقی از کیهان را فراهم کند

«دهکده ماه» طرح پیشنهادی ورنر، در قسمت تاریک ماه قرار می‌ گیرد و تلسکوپ عظیمی را در خود جای می ‌دهد که می‌ تواند در برابر اشعه جذب ‌شده از جو زمین مصون بماند و در نتیجه امکان مشاهده عمیقی از کیهان را فراهم کند. یک تلسکوپ‌ فضایی هم در نقطه لاگرانژی L2 قرار می‌ گیرد، در این نقطه نیرو گرانشی از زمین و خورشید به توازنی می ‌رسد که بتوان یک تلسکوپ را در موقعیتی ثابت قرار داد. این ماهواره امکان ارتباط مستقیم از زمین به  قسمت سایه ‌دار ماه را فراهم می ‌کند.

 

در حال حاضر، ایستگاه فضایی بین ‌المللی رکورد طولانی ‌ترین اقامت ماهواره را ثبت کرده است. اما صحبت ‌هایی از جایگزینی آن می‌شود. تامین بودجه بعد از سال ۲۰۲۰ هنوز توسط شرکای پروژه (از جمله آژانس فضایی اروپا) تائید نشده است. در عین ‌حال دیگرانی از جمله روسیه با حفظ ایستگاه فضایی بین ‌المللی تا سال ۲۰۲۴ موافق هستند.

 

همکاری ‌های بین ‌المللی بخش مهمی از چشم ‌انداز آینده آژانس فضایی اروپا است و قطعا پروژه‌ ای مانند دهکده ماه فراتر از توان آژانس فضایی اروپا خواهد بود که نیاز به همکارهایی بین ‌المللی حتی بیش از مدل کنونی ایستگاه فضایی بین ‌المللی دارد.

 

ورنر گفت: “روسیه، ژاپن، کانادا، آمریکا و اروپا را در ایستگاه فضایی بین ‌المللی داریم. اما برخی از کشورها که فعالیت‌ های فضایی دارند، در این ‌بین نیستند. خوشحال می‌ شوم این کشورها را هم در پروژه دهکده ماه داشته باشیم.”

 

با توجه به روابط تیره برخی از این شرکا-خصوصا بعد از بحران اوکراین و روسیه- به نظر می ‌رسد، این‌گونه همکاری های بین ‌المللی با دشواری‌ هایی همراه باشد. ورنر می‌ گوید، همکاری مداوم به وسیله کپسول فضایی سایوز، ثابت می‌ کند روابط بین ‌المللی در فضا فراتر از مسائل زمینی است. وی گفت: ” باور دارم که این پروژه آینده سیاره ماست، همکاری ما باید به ‌طور کلی فراتر از مرزها، فضا و علم باشد.”

 

 

techera.ir
  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش