دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۴۳ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۱۲۰۲
نجوم و فضا

معرفی سرنشینان فضاپیمای «سایوز ام.اس-۹»

سرنشینان فضاپیمای سایوز ام.اس-9,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا
فضاپیمای سایوز پرکارترین، پراستفاده‌ترین و پرعمرترین فضاپیمای سرنشین‌دار جهان است. این فضاپیما در اوایل دهه شصت میلادی زیر نظر سرگئی کارالیوف ابتدا به منظور سفر انسان به ماه طراحی شد. پس از پایان مسابقه فضایی برای رسیدن به ماه، سایوز برای حمل فضانوردان شوروی سابق و سایر کشورها به ایستگاه‌های فضایی سالیوت و آلماز بکار رفت. در سال ۱۹۷۵ میلادی طی پروژه آزمایشی آپولو-سایوز نقش مهمی بازی کرد، و پس از آن وسیله اصلی برای رفت‌وآمد به ایستگاه فضایی میر بود. امروزه، گونه‌های جدید فضاپیمای سایوز برای فرستادن فضانوردان به مدار زمین و ایستگاه فضایی بین‌المللی بکار می‌روند. در آینده از سایوز برای سفر به ماه

به گزارش ایسنا، در این مطلب قصد داریم به معرفی سرنشینان سایوز ام.اس-۹ که از آن برای رفت و آمد به ایستگاه فضایی بین المللی استفاده می‌شود بپردازیم.

 

سرگئی پروکوریف

پروکوریف در ۱۹ فوریه ۱۹۷۵ در سووردلوسک (یکاترینبورگ فعلی) متولد شد. پس از پایان دبیرستان به آموزشگاه عالی حمل و نقل هوایی نظامی تامبوف روی آورد و در سال ۱۹۹۷ با درجه مهندس- خلبان فارغ التحصیل گردید. گرچه در سال‌های ۱۹۹۷ به استخدام نیروی هوایی روسیه درآمد اما از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۵ همزمان با خدمت نظامی، در دانشگاه کشاورزی میچورینسک ادامه تحصیل داد.

 

سرنشینان فضاپیمای سایوز ام.اس-9,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا

در بهار سال ۲۰۱۰ پس از حدود دو هفته امتحانات مختلف جسمی و روانی به عنوان یکی از اعضای گروه جدید فضانوردان روسیه پذیرفته شد. با پایان آموزش‌های عمومی در ۳۱ ژوئیه ۲۰۱۲ توانست از عهده امتحان‌های دشوار برآید و عنوان نامزد فضانوردی را به خود اختصاص دهد. پروکوریف از ۶ اوت ۲۰۱۵، به عنوان مهندس پرواز به همراه اولگ اسکریپوچکا و تام پسکه تمرین‌هایی را آغاز کرد. این گروه در حقیقت جنبه پشتیبانی برای فضانوردان ماموریت‌های بعدی را داشتند تا اگر اتفاقی برای آنها افتاد و نتوانستند به فضا فرستاده شوند جایگزین شوند.

 

۲۱ آوریل ۲۰۱۷ کمیسیون دولتی او را به عنوان فرمانده خدمه پشتیبان سایوز ام.اس-۷ و خدمه اصلی ناو کیهانی سایوز ام.اس-۹ انتخاب کردند. ۲۸ نوامبر ۲۰۱۷ در مرکز فضانورد آموزش فضانوردان روسیه، با الکساندر گرست و ژانت اپس، امتحان جامع کار در بخش روسی ایستگاه فضایی بین‌المللی و در ۲۹ نوامبر ۲۰۱۷، آزمون کار با سایوز ناو کیهانی  را پس داد.

 

او متاهل است و یک دختر و یک پسر دارد.

 

سرنشینان فضاپیمای سایوز ام.اس-9,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا

الکساندر گرست

متولد ۳ مه ۱۹۷۶ در کینزلسو، بادن- وورتمبرگ، آلمان و فارغ التحصیل دانشکده فنی اورینگن در سال ۱۹۹۵است. همچنین در اکتبر ۱۹۹۹، از دانشگاه کارلسروهه کارشناسی علوم فیزیک و ژئوفیزیک و در آوریل ۲۰۰۳، در زمینه ژئوفیزیک از دانشگاه ولینگتون، نیوزیلند دریافت کرد. در دسامبر ۲۰۰۳ از دانشکده فیزیک دانشگاه دانشگاه کارلسروهه در ژئوفیزیک و در سال ۲۰۱۰ دکترای خود را در علوم طبیعی از موسسه ژئوفیزیک دانشگاه هامبورگ گرفت.

 

گرست در ۲۰ مه ۲۰۰۹، از سوی سازمان فضایی اروپا به عنوان فضانورد انتخاب شد و پس از اتمام دوره آموزش فضایی عمومی در یک مراسم رسمی که در ۲۲ نوامبر ۲۰۱۰ در مرکز فضایی اروپا در کلن آلمان برگزار شد، گواهی فضانورد سازمان فضایی اروپا را دریافت کرد.

 

 در سپتامبر ۲۰۱۰ به مرکز آموزش یوری گاگارین معرفی و برنامه کارآموزی خود را آغاز کرد که تا ۱۴ نوامبر ۲۰۱۰ ادامه داشت و شامل آموزش زبان روسی، آشنایی در بخش روسی ایستگاه فضایی بین المللی، ناو کیهانی سایوز و لباس فضایی سوکول و همچنین پرواز در هواپیما ویژه  تو-۱۳۴ برای بررسی وضعیت کار در بی‌وزنی می‌شد.

 

۲۴ اوت ۲۰۱۱ گزارش شد که به عنوان مهندس پرواز سایوز تی.ام.آ-۱۳ ام، در قالب سی و نهمین گروه اعزامی به ایستگاه فضایی بین المللی انتخاب شده که قرار است در ماه مه ۲۰۱۴ پرتاب شود.

 

۲۸ مه ۲۰۱۴ به عنوان پرواز مهندس ناو کیهانی سایوز تی.ام.آ-۱۳ام به عنوان یک عضو گروه ۴۰ و ۴۱ ایستگاه فضایی بین المللی به همراه مهندس ماکسیم سورایف و گرگوری وایزمن به فضا پرتاب شد. سفینه آنها روز بعد با موفقیت به ایستگاه فضایی بین المللی متصل شد. سفر وی تا ۱۰ نوامبر۲۰۱۴ طول کشید و در طول پرواز، یک راهپیمایی فضایی به مدت ۶ ساعت و ۱۳ دقیقه داشت.

 

۱۸مه ۲۰۱۶ مدیر سازمان فضایی اروپا ژان ویورنر در یک کنفرانس مطبوعاتی در شهر کلن انتصاب او به عنوان فرمانده گروه اعزامی ۵۷ به زمان ایستگاه فضایی بین المللی را اعلام کرد. طبق اطلاعیه های بعدی الکساندر ساموکوتایف و ژانت اپس همراهان او بودند.

 

در اواخر نوامبر ۲۰۱۷ در مرکز آموزش فضانوردان اعلام شد همراه با سرگئی پروکوریف و ژانت اپس توانسته آزمون جامع بخش روسی ایستگاه فضایی بین‌المللی ناو کیهانی  سایوز را سپری کند.

 

او برنده جایزه برند رندل برای تحقیقات برجسته از بنیاد تحقیقات علمی آلمان است همچنین نویسنده چندین مقاله در زمینه زلزله شناسی در مجلات علمی، علمی، مجله شناسی و مطالعات ژئوترمال و غیره است.

 

گرست به کوهنوردی، شنا، غواصی، دویدن، پریدن نمایشی با چتر نجات، شمشیربازی و پیاده روی علاقمند است. نام او به عنوان پانصد و سی و نهمین فضانورد جهان و یازدهمین فضانورد آلمان به ثبت رسید.

 

سرنشینان فضاپیمای سایوز ام.اس-9,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا

سرنا اونئون- چنسلور

متولد ۹ آوریل ۱۹۷۶ در ایندیاناپولیس، ایندیانا است. در سال ۱۹۹۷، از دانشگاه جورج واشنگتن مدرک مهندسی برق، در سال ۲۰۰۱، مدرک دکتری پزشکی از مرکز علوم بهداشتی دانشگاه تگزاس و در سال ۲۰۰۱، مدرک کارشناسی ارشد خود را در بهداشت عمومی از دانشگاه پزشکی تگزاس دریافت کرد.

 

قبل از ورود به جرگه فضانوردان به عنوان استادیار در دانشکده طب پیشگیری و بهداشت جامعه دانشگاه پزشکی تگزاس فعالیت داشت. وی همچنین با ناسا نیز به عنوان پزشک در برنامه شاتل فضایی، ایستگاه فضایی بین‌المللی کار می‌کرد و جزو خدمه حمایت‌های پزشکی فضانوردان در زمان بازگشت به زمین بود. همچنین معاون مدیر پزشکی برنامه ساخت سفینه فضایی جدید اویون انتخاب گردید.

 

در ژوئن ۲۰۰۹ به عنوان عضوی از بیستمین گروه فضانوردان ناسا انتخاب شد و پس از طی دوره دو ساله آموزش فضایی عمومی در ژوئیه ۲۰۱۱ به عنوان فضانورد واجد شرایط نامش به ثبت رسید. در اوایل ماه فوریه سال ۲۰۱۷، کمیته بین المللی گزینش فضانورد برای ایستگاه فضایی بین‌المللی اعلام کرد که او را به عنوان عضو گروه کیهان نوردان سایوز ام.اس-۱۱ انتخاب کرده اند.

 

اما در ۱۸ ژانویه ۲۰۱۸ از مرکز آموزش فضانوردان گاگارین گزارش شد به عنوان یکی از اعضای خدمه اصلی ناو کیهانی سایوز ام.اس-۹ جایگزین ژانت اپس شده است. او متاهل است و یک دختر دارد.

 

 

  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش