
به گزارش ایسنا به نقل از تک کرانچ، سازمان ناسا تصمیم دارد یک ماهواره کلاس ۱۳۰۰ شرکت" ماکسار تکنولوژیز" (Maxar Technologies) را که اولین مأموریت آن، فراهم کردن ارتباطات تجاری ماهواره ای برای مشتریان شرکت" اینتل ست" (Intelsat)، بزرگ ترين ارائه دهنده خدمات مخابره ماهواره ای تجاری در جهان است، به مدار بفرستد تا شاید بتواند به بهبود پیش بینی مرغوبیت هوا کمک کند.
وسیله جدید بررسی کیفیت هوای سازمان ناسا موسوم به" تمپو" (TEMPO)، میزان آلودگی را مورد بررسی قرار می دهد و به بررسی سطح گازهایی مثل ازن و نیتروژن دی اکسید می پردازد که در جو ورای آمریکای شمالی قرار دارند. این ابزار میتواند تصویری از کیفیت نسبی هوا ارائه دهد و اطلاعات آن همیشه قابل دسترس خواهند بود؛ در نتیجه سازمان های بررسی آب و هوا میتوانند با کمک آن، اطلاعات کیفی دقیقتر و به روزرسانی شده ای را ارائه دهند.
تمپو تا سال ۲۰۲۲ پرتاب نخواهد شد و این همان هنگامی است که ماهواره شرکت ماکسار موسوم به" اینتل ست ۴۰ ای" (Intelsat ۴۰e) برای ارسال به مدار زمین آماده میشود. این مسئله برای سازمان ناسا غیرعادی نیست که بار مفید علمی خود را با ماهواره های ارتباطات تجاری ارسال کند. این فرصتی است تا سازمان ناسا بر ماهواره های بزرگی مسلط شود که محدوده موردنظر را پوشش میدهند و در عین حال، صرفه جویی چشمگیری در هزینه ها داشته باشد.
شرکت آمریکایی" بال ایرواسپیس" (Ball Aerospace)، امکانات تمپو را برای سازمان ناسا اختراع کرد و اینک نیز "ماکسار" را در ساخت امکانات موردنیاز برای اینتل ست ۴۰ ای یاری می دهد.
سازمان ناسا اکنون برای بهبود اطلاعات مربوط به شاخص کیفیت هوا تلاش میکند و موفق شده دقت بررسی روزانه شاخص کیفیت هوا را در "سازمان محافظت از محیط زیست آمریکا" (EPA) تا ۳۸ درصد افزایش دهد. آزمایش های انجام شده در ماه اوت و داده های ماهواره ای که هر سه ساعت یک بار به روزرسانی میشوند نیز در محاسبات شاخص کیفیت هوا بکار گرفته شدند.
احتمالا ادامه بهبود کیفیت و دقت این بررسی ها و دیگر سنجش های کیفیت هوا بتواند تأثير چشمگیری بر زندگی روی زمین داشته باشد برای این که کیفیت هوا به واسطه تأثير مردم بر محیط و آلاینده های هوا، بدتر می شود.
- 16
- 1