پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۲۳:۳۰ - ۱۷ آبان ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۸۰۱۰۱۸
نجوم و فضا

سنگ‌های ماه توسط چینی‌ها به زمین آورده می‌شود

انتقال سنگ‌های ماه به زمین,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا
برای نخستین بار چینی‌ها سنگ‌های ماه را به زمین خواهند آورد.

چین تصمیم دارد اواخر این ماه یک فضاپیما به ماه بفرستد تا نخستین نمونه های سنگ و گرد و غبار را که آخرین بار بیش از ۴۰ سال قبل به زمین بازگردانده شده را مجددا جمع آوری و به زمین بازگرداند.

به گزارش ایسنا به نقل از دیلی میل، این کار توسط فضاپیمای "چانگ ای- ۵" (Chang' e- ۵) انجام خواهد شد. این فضاپیما برای جمع آوری این مواد از یک منطقه قبلاً کاوش نشده در سمت پیدای ماه فقط یک روز قمری فرصت خواهد داشت.

انتظار میرود چانگ ای- ۵ در ۲۴ نوامبر سال جاری از چین پرتاب شود. بعد از پرتاب این فضا پیما (Spacecraft) سپس یک روز قمری یا ۱۴ روز زمینی به حفاری و نمونه برداری از سنگ ها خواهد پرداخت. آخرین باری که نمونه های سنگ از سطح ماه به زمین بازگردانده شدند مربوط به آخرین مأموریت آپولو بود که در دسامبر سال ۱۹۷۲ به زمین بازگشت. چین یکی از سه کشور اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی و آمریکا است که با موفقیت یک فرود بر روی ماه انجام داده است.

بررسی این سنگ ها به دانشمندان کمک خواهد کرد تا آخرین فعالیت آتشفشانی شناخته شده در سطح ماه را بهتر درک کنند. تصور می شود این فعالیت آتشفشانی یک میلیارد تا ۳.۵ میلیارد سال پیش رخ داده باشد.

این فضاپیما ۲۴ نوامبر از مرکز پرتاب ماهواره" ونچانگ" در جزیره هاینان سوار بر موشک لانگ مارچ ۵ پرتاب خواهد شد و در شمال اقیانوس "توفان ها" (Oceanus Procellarum) فرود خواهد آمد. اقیانوس توفان ها نام دشت بازالتی بسیار بزرگی بر روی سطح کره ماه است.

در ابتدا قرار بود این فضاپیما در سال ۲۰۱۷ به فضا پرتاب شود ولی خرابی موتور موشک باعث به تعویق افتادن پرتاب فضاپیما شد. این ماموریت برای جمع آوری نمونه های گرد و غبار و بقاياي یک منطقه قبلاً کشف نشده در سمت پیدای ماه و برگرداندن آن ها به زمین طراحی شده است. سمت پیدای ماه نیم کره ای از سطح کره ماه است که بطور دائمی رو به سوی کره زمین قرار دارد.

بررسی نمونه ها دانشمندان را قادر خواهد ساخت تا نحوه شکل گیری ماه را بهتر درک کنند و اطلاعات بیشتری درباره سن، سنگ ها و مواد معدنی ماه به دست آورند. این ماموریت که نام آنرا ماموریت "بردار و برو" (grab and go) اعلام کرده اند شامل یک سطح نشین، بالارونده، مدارگرد و بازگرداننده است که تمامی آن ها بعنوان بخشی از فضاپیمای چانگ ای ۵ هستند.

پس از ورود فضاپیما به مدار ماه، سطح نشین و بالا رونده جداشده و در سطح ماه نزدیک ناحیه آتشفشانی "مونس رومکر" ماه فرود می آیند. این منطقه در بخش شمالی اقیانوس توفان ها قرار دارد. پس از آنکه فضاپیما بر سطح ماه فرود آمد، سطح نشین تا شش و نیم فوت (۱.۹ متر) در زمین حفاری می کند و سپس فضاپیما بازوی رباتیک خود را باز می کند تا ۴ پوند (۱.۸ کیلوگرم) مواد برای بازگشت به زمین را جمع آوری کند.

همه این موارد باید در یک روز قمری یا حدود ۱۴ روز زمینی انجام شود تا از قرار گرفتن فضاپیما در معرض هرگونه درجه حرارت خطرناک و آسیب رساننده ماه در شب که میتواند به تجهیزات این فضاپیما آسیب برساند جلوگیری شود.

"کلایو نیل" (Clive Neal) دانشمند زمین شناس دانشگاه نوتردام، در گفت و گو با مجله نیچر اظهار‌کرد: اگر یکی از آن تجهیزات خوب عمل نکند، مشکلی پیش خواهد آمد. به عنوان مثال ممکن است سطح نشین سقوط کند یا نمونه های جمع آوری شده از سطح نشین به بیرون ریخته شوند.

انتقال سنگ‌های ماه به زمین,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا

اما اگر همه چیز خوب پیش روند سطح نشین میتواند نمونه های سنگی را که وارد بالارونده کرده است نگه دارد سپس می تواند به مدار ماه برود و اگر همه چیز خوب پیش برود به زمین بازگردد. اگر تمامی کارها طبق برنامه ریزی پیش رود در اوایل ماه دسامبر نمونه ها به زمین بازخواهند گشت.

ماموریت چانگ ای ۵ آخرین ماموریت از مجموعه مأموریت های پیچیده ای است که توسط سازمان ملی فضایی چین (CNSA) به سطح ماه پرتاب خواهد شد. این کشور پیشتر مأموریت هایی با نام چانگ ای ۱، چانگ ای ۲، چانگ ای ۳ و چانگ ای ۴ را به ماه فرستاده بود.

کاوشگر "چانگ ای- ۴" که ​​در تاریخ ۸ دسامبر ۲۰۱۸ به فضا پرتاب شد، در تاریخ ۳ ژانویه ۲۰۱۹ اولین فرود نرم را در دهانه "فون کارمن" در حوضه قطب جنوب نیمه پنهان ماه تجربه کرد. این کشور امیدوار است تا سال ۲۰۳۰ بتواند انسان ها را به سطح ماه بفرستد و تصمیم دارد این کار را در سال ۲۰۳۰ و شش سال پس از برنامه آرتمیس سازمان ناسا که تصمیم آن فرستادن اولین زن و یک مرد در سال ۲۰۲۴ به ماه است انجام دهد.

بازگرداندن نمونه های سنگ ماه به زمین برای چین یک عملیات جدید است ولی این در حالیست که اتحاد جماهیر شوروی و آمریکا قبلاً این کار را انجام داده اند. در حال حاضر دانشمندان چینی به نمونه هایی که فضانوردان ماموریت آپولو به زمین برگردانده اند دسترسی ندارند زیرا ایالات متحده همکاری ناسا ​​به صورت مستقیم با نهادهای چینی را محدود کرده است.

  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش