دانشمندان در چین و استرالیا با موفقیت اولین باتری آلومینیومی غیر سمی و کارآمد جهان را ساخته اند.
به گزارش ایسنا به نقل از آی ای، در حالی که باتری ها به بخشی ضروری از زندگی روزمره ما تبدیل شده اند ولی به شدت محیط را آلوده می کنند و حاوی مواد خطرناکی مانند سرب، کادمیوم و جیوه هستند که بازیافت آن ها فوق العاده چالش برانگیز است.
دانشمندان تأکید می کنند که این ماده سمی می تواند باعث مسمومیت افراد و حیوانات و همچنین آلوده شدن خاک و آب در هنگام قرار گرفتن در محیط زیست در طول زمان شود. با این حال، در یک پیشرفت جدید، دانشمندان چینی و استرالیایی راهی طولانی را برای تولید اولین باتری غیر سمی ایمن و کارآمد در جهان پیموده اند.
محققان می گویند که مرحله اول توسعه باتری های جدید را با موفقیت به پایان رسانده اند و استاندارد جدیدی را برای ایمنی و عملکرد باطری تعیین کرده اند.
این مطالعه توسط تیمی از محققان دانشگاه فلیندرز در استرالیای جنوبی و دانشگاه علم فناوری ژجیانگ در چین انجام شد.
اجزای غیر سمی
باتری های جدید با استفاده از مواد خاصی به نام رادیکال های آلی پایدار ساخته میشوند که حاوی عنصری حیاتی به نام TEMPO است.
آنها به جای استفاده از مواد شیمیایی مضر، از مایعات مبتنی بر آب استفاده می کنند. به گفته ی محققان، این الکترولیت های مبتنی بر آب به تکامل اولین باتری های رادیکال آلومینیومی کمک کرده اند که هم مقاوم در برابر آتش هستند و هم در برابر هوا پایدارند.
این عنصر یک خروجی ولتاژ پایدار ۱.۲۵ ولت و ظرفیت ۱۱۰ میلی آمپر ساعت گرم در ۸۰۰ دوره با تنها ۰.۰۲۸ درصد تلفات انرژی در هر چرخه را ارائه می دهد.
این ترکیب به باتری ها اجازه می دهد انرژی را به طور موثر ذخیره کنند و راهی ایمن برای ذخیره انرژی برای مصارف مختلف ارائه دهند.
پروفسور ژونگ فن ژیا (Zhongfan Jia)، از دانشگاه فلیندرز، امیدوار استدر آینده بتوان از مواد زیست تخریب پذیر برای توسعه باتری ها استفاده کرد تا این محصول ایمن و پایدار باشد.
علاوه بر این، باتری های ساخته شده از یون های فلزی چند ظرفیتی به ویژه - Al3+، Zn2+، یا Mg2+ استفاده می کنند که از عناصر فراوان پوسته زمین به حساب می آیند و چگالی انرژی بسیار بالاتری نسبت به باتری های لیتیوم یونی معمولی ارائه می دهند.
- 15
- 5