به گزارش ایرنا از نشریه ساینس، این کاوشگر پیشرفته که به عنوان رشته نانوالکترونیک یا NET شناخته میشود، در مقایسه با نمونههای قبلی، هزار برابر انعطافپذیرتر است و در نتیجه میتواند با دقت بالاتر و کارآیی بیشتر، فعالیت الکتریکی نورونها را ثبت کند.
از آنجا که مواد تشکیلدهنده منحصربه فرد NET آسیبی به بافت مغز نمیرساند، میتوان آن را برای مدت طولانیتری بهمنظور ثبت فعالیت مغز به کار گرفت.
فناوریهای موجود در بازار مشکلات متعددی دارند. برخی از آنها بیش از حد بزرگ هستند و موجب آسیب به بافت مغز میشوند، برخی دیگر دقت کمی دارند، اغلب این فناوریها نیز حداکثر به مدت چند روز توانایی ثبت فعالیتهای الکتریکی نورونهای مغزی را دارند.
اما اندازه کاوشگر جدید تنها کسری از اندازه یک نورون است و حتی در صورت برخورد با نورونها و مویرگها هیچ آسیبی به بافت آنها وارد نمیکند.
نکته جالب توجه در این تحقیقات این است که بافت زنده مغز یعنی سیستم بیولوژیکی آن هیچگونه واکنشی نسبت به وجود یک کاوشگر مصنوعی در آن نشان نمیدهد.
محققان امیدوارند با استفاده از این کاوشگر جدید بتوانند فعالیت نورونهای مغزی را برای مدت زمان طولانیتر و با دقت بالاتر ثبت کنند.
- 14
- 4