به گزارش ایرنا، مگسهای تولید کننده گال (Eurosta solidaginis) یکی از حشرات مهاجم به یک گیاه بومی پنسیلوانیا به نام علف طلایی هستند.
جنس نر این حشره مادهای شیمیایی تولید میکند که برای مادهها جذاب است. پس از جفت گیری، حشره ماده تخمهای خود را در ساقه گیاه علف طلایی رها میکند و لاروها پس از بیرون آمدن از تخم، شروع به تغذیه از ساقه گیاه میکنند. مواد شیمیایی موجود در بزاق این لاروها موجب تغییر شکل گیاه و ایجاد یک پوشش محافظ در اطراف آنها میشود.
این حشرات با هدر دادن انرژی گیاه برای رشد نامتعارف، موجب کاهش تعداد و اندازه تخمهای گیاه و در نتیجه اختلال در سلامت آن میشوند.
محققان دانشگاه پارک در پنسیلوانیا دریافتند گیاه علف طلایی نیز دارای مکانیزم خاصی است که امکان تشخیص ماده شیمیایی مورد استفاده حشره نر را از بین انواع متعدد ترکیبات شیمیایی فراهم میکند.
بدین ترتیب گیاه برای دفاع از خود جاسمونیک اسید ترشح میکند. این ماده مانع هضم پروتئین توسط حشرات شده و به آنها آسیب میزند. بدین ترتیب حشره نر از گیاه دور میشود و با مختل شدن فرآیند تولید مثل حشره ماده نمیتواند در ساقه گیاه تخمریزی کند.
نحوه دریافت مواد شیمیایی و تشخیص آنها توسط گیاه هنوز مبهم است اما در حال حاضر محققان در تلاشند تا از تمام ترکیبات شیمیایی که گیاه توانایی تشخیص آنها را دارد یک فهرست تهیه کنند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.
- 14
- 1