به گزارش آنا به نقل از Engadget، میتوانید تکنولوژیهای ساخته شده با مواد زیستی را در ایمپلنتهای پزشکی، سنسورهای محیطی و ابزار پوشیدنی و دستگاههای یک بار مصرف دید اما ساخت سنسورهای قابل هضم بسیار دشوار است.
این دقیقا همان چیزی است که دانشمندان سوئیسی در زوریخ ساختهاند: یک سنسور نازک، بیسیم و قابل خوردنی که میتواند به مواد غذایی متصل شود و وضعیت غذا را گزارش کند. بدین ترتیب غذاها و میوهها هم بخشی از «اینترنت اشیاء» خواهند شد.
تیم تحقیقاتی به سرپرستی گیوانی سالواتور این میکروسنسورهای فوقنازک را با استفاده از پلیمری خلق کردند که از نشاسته ذرت و سیبزمینی، منیزیم و سیلیکون دیاکسید محلول در آب و نیترید ساخته شده است. این سنسور ۱۶ میکرومتر ضخامت دارد و بسیار نازکتر از موی سر انسان است.
سالواتور در این باره گفت: «در مرحله آمادهسازی برای انتقال ماهیها از ژاپن به اروپا میتوان روی آنها سنسورهای دمای کوچک نصب کرد تا دمای آنها به طور دائم کنترل شود و خنک بمانند».
نه تنها این سنسورها باید قابل خوردن باشند بلکه باید سفت و محکم نیز باشند تا در هر شرایطی روی محصول غذایی باقی بمانند.
تاکنون، سنسورهای جدید باید به همراه کابلهای زیستتخریب به یک باتری، میکروپردازشگر و فرستنده متصل میشدند اما تیم تحقیقاتی به دنبال روشی است که با استفاده از یک منبع انرژی زیست تخریب بتوان اطلاعات را به صورت بیسیم به سنسورها ارسال و دریافت کرد.
- 9
- 4