به گزارش آنا به نقل از DailyMail، بقایای این دختربچه بیش از ۲۰۰۰ سال پیش مومیایی شده است اما یک سامانه اسکن سهبعدی اطلاعات جدیدی را درباره زندگی این دختر مومیایی مصری به ارمغان آورده است. دانشمندان با استفاده از اسکنهای سهبعدی، یک نسخه دیجیتال دقیق از این مومیایی را خلق کردند که شکل و ظاهر این دختر مصری را نشان میدهد.
اسکنها نشان داد که این بقایا به یک دختر ۴/۵ تا شش ساله تعلق دارد که براثر بیماری مننژیت(التهاب پردههای محافظی مغز و نخاع) یا دیسانتری(اسهال همراه با خون مشهود در مدفوع) جان خود را از دست داده است.
دانشمندان با استفاده از اسکن سهبعدی و برشنگاری کامپیوتری از مومیایی کودک مصری تصویربرداری سهبعدی کردند. محققان این مومیایی را «شریت» نامیدند که در زبان مصری باستانی به معنی «کوچک» است.
جولی اسکات، مدیر اجرایی موزه سنخوزه، در این باره گفت: «ارزش واقعی این پروژه این است که حقیقت داستان زندگی این دختر بچه را درک کنیم. این مومیایی در دهه ۱۹۳۰ به موزه ما آورده شده است اما اطلاعات ما از آن بسیار ناچیز است چراکه میخواستیم راهی پیدا کنیم تا بدون آسیب رساندن به پوشش مومیایی شریت، اطلاعاتی درباره آن بهدست آوریم اما این کار تاکنون امکانپذیر نبود».
در سال ۲۰۰۵، از شریت سیتیاسکن گرفته شد که به دانشمندان اجازه داد، سن و وضعیت سلامت وی در هنگام مرگ را کشف کنند. اسکنها حاکی از آن بود که شریت در هنگام مرگ چهار و نیم تا شش سال سن داشته است.
بعد از مرگ، بدن شریت در پارچه کتان پیچیده شده است. سپس مومیایی شریت مزین به گوشوارههای گرد، یک گردنبند رومی و یک طلسم(نوعی گردنبند مصری)، شده است. این امر نشان میدهد که شریت خانواده ثروتمندی داشته است.
محققان اسکنهای سهبعدی را با سیتیاسکنهای قبلی ترکیب کردند تا تصاویر کاملا سهبعدی از این مومیایی به دست بیاورند. درنهایت تصاویر سهبعدی دقیقی از شریت به دست آمد که شامل رنگ و اطلاعات هندسی جسد بود. شریت اولین مومیایی است که با تکنیک جدید آنالیز شده است.
هانا حیدری
- 13
- 1