به گزارش ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، پس از جایگزینی مفصل ران با یک مفصل مصنوعی ممکن است پای بیمار تا حدی بلند یا کوتاه شود. اگر این تغییر اندازه کمتر از یک سانتیمتر باشد بدن خود را با آن سازگار می کند؛ اما تغییر اندازه بیش از یک سانتیمتر بیمار را با مشکلات مختلفی مواجه می کند.
اکنون محققان آلمانی یک مفصل مصنوعی ساختند که قابلیت تنظیم ارتفاع پای بیمار را پس از جایگزینی مفصل مصنوعی در اختیار می گذارد.
پیش از جراحی مفصل، پزشک معالج در اتاق عمل جعبه ای را روی ساق بیمار قرار داده و پای او را با استفاده از قرقره از پشت بلند می کند. سپس یک دوربین سه بعدی با ردگیری نشانگرهای اپتیکی موجود در جعبه، میزان خم شدن پای بیمار را نسبت به مفصل ران او اندازه گیری می کند. بدین ترتیب میزان آزادی حرکت دورانی ساق بیمار به دقت اندازه گیری می شود.
پس از جراحی مفصل و جایگزینی آن با مفصل مصنوعی و پیش از ثابت کردن مفصل مصنوعی در محل، مجددا پزشک با استفاده از همان شیوه میزان آزادی حرکت ساق بیمار را اندازه گیری می کند. در صورتی که مقدار به دست آمده در این مرحله با اندازه گیری قبلی متفاوت باشد، جراح با استفاده از یک پیچ تنظیم که در محل اتصال پایه و بخش گوی شکل مفصل مصنوعی تعبیه شده است، اندازه آن را تنظیم می کند. اگر این پیچ تنظیم نتواند فاصله مناسب را ایجاد کند، جراح می تواند پایه یا گوی مفصل را با یک نمونه بزرگتر یا کوچکتر جایگزین کند.
با وجود این که این مفصل مصنوعی در مرحله آزمایشی است، محققان امیدوارند در طول دو سال بتوانند آن را برای آزمایشات بالینی آماده کنند.
- 18
- 4