دانشمندان می گویند کشف فسیل های جدید پلسیوسورسانان کوچک احتمالا مدرکی دال بر این موضوع است که حیات هیولای لخ نس می توانسته واقعی باشد. پژوهشگران به تازگی فسیل هایی پیدا کرده اند که احتمالا نشان می دهد هیولای موسوم به نسی کاملاً تخیلی نبوده است.
محققان این فسیل های جدید را در یک رودخانه ۱۰۰ میلیون ساله در صحرای بزرگ آفریقا در مراکش پیدا کردند. این فسیل ها نشان میدهند موجوداتی که پیش تر تصور می شد در آب های شور زندگی می کنند، احتمالا در آب های شیرین هم حضور داشته اند. دانشمندان دانشگاه بَت، دانشگاه پورتسموت و دانشگاه حسن دوم در مراکش به صورت مشترک این تحقیقات را انجام داده اند و نتایج یافته های خود را در مجله Cretaceous Research منتشر کرده اند.
محققان دانشگاه بت می گویند حالا این احتمال منطقی بنظر میرسد که یک پلسیوسور قابلیت زندگی در دریاچه نس در اسکاتلند را داشته باشد. با این حال، دانشمندان اشاره می کنند که پلسیوسورها همراه بقیه دایناسورها حدود ۶۶ میلیون سال پیش از بین رفته اند.
فسیل هایی که اخیرا بین شده استخوان و دندان یک پلسیوسور بزرگسال ۳ متری و استخوان بازوی یک بچه پلسیوسور ۱.۵ متری است. با این حال، دانشمندان هنوز نمی دانند که چرا پلسیوسورها در آب های شیرین بوده اند. البته برخی موجودات دریایی مثل نهنگ ها و دلفین ها هم برای پیدا کردن غذا یا در اثر گم شدن از رودخانه ها سر در می آورند، ولی تعداد فسیل آنها نشان می دهد که احتمال وقوع چنین اتفاقی بسیار پایین است.
پلسیوسورها اولین بار در سال ۱۸۲۳ کشف شدند و از فسیل آن ها برای بازسازی هیولای لخ نس استفاده شد. با این حال، دریاچه نس بیش از ۱۰ هزار سال پیش به وجود آمده. دکتر «نیک لانگریچ»، از محققان این مطالعه می گوید: «استخوان های تکی اطلاعات زیادی درباره اکوسیستم های باستانی و حیوانات داخل آن به ما ارائه می کنند…این استخوان ها و دندان ها در جاهای مختلفی پیدا شده اند، بنابراین هر کدام متعلق به حیوان متفاوتی هستند.»
حالا محققان اعلام کرده اند که با این یافته های جدید می توانند بگویند یک پلسیوسور مثل هیولای لخ نس می توانسته در آب های این دریاچه زندگی کند. با این حال، آنها میلیون ها سال پیش از تشکیل این دریاچه منقرض شده اند.
- 16
- 2