
سرپوش علمی - محققان استرالیایی در کشفی جدید که لقب کشف رویایی گرفته است، توانسته اند مکانیسمی را در گیاهان بیایند که بدون تاثیر آن چنانی بر جذب دی اکسید کربن و کاهش محصول، مصرف آب آنها را کاهش می دهد.
به گزارش سیناپرس، دانشمندان دانشگاه ملی استرالیا و دانشگاه جیمز کوک این کشور یک مکانیسم طبیعی فوق العاده را شناسایی کرده اند که به گیاهان کمک می کند تا میزان از دست دادن آب خود را با تأثیر کمی بر دریافت دی اکسید کربن محدود کنند. فرایندی که به معنای عدم تاثیرگذاری زیاد بر فتوسنتز و در نتیجه ادامه رشد گیاهان و تولید محصول مناسب خواهد بود.
انتظار میرود این کشف به دانشمندان کشاورزی و پرورش دهندگان گیاهان و محصولات زراعی و باغی کمک کند تا گیاهانی را تولید کرده و توسعه دهند که دارای مصرف آب کمتری هستند.
به گفته این محققان، یافته های ما، پیامدهای قابل توجهی برای صنعت کشاورزی خواهد داشت و میتوانند منجر به تولید محصولات انعطاف پذیرتری شوند که قادر به مقاومت دربرابر حوادث شدید آب و هوایی از جمله خشکسالی هستند.
آن ها می افزایند: گیاهان بطور مداوم آب موجود در پیکره خود را از طریق منافذ موجود در برگ های خود از دست می دهند. همین منافذ به CO2 اجازه ورود به برگ ها را میدهند و این کارکرد دوگانه برای بقای آن ها بسیار مهم است.
به ازای هر واحد CO2 به دست آمده ، گیاهان معمولاً صدها واحد آب از دست می دهند. به همین دلیل است که گیاهان برای رشد و بقا به آب زیادی نیاز دارند.
مجریان این طرح پژوهشی می گویند:مکانیسمی که ما وجود آن را نشان داده ایم زمانی که محیط خشک است، مانند یک روز گرم تابستان، فعال می شود تا گیاه بتواند از دست دادن آب را با تأثیر کمی بر جذب CO2 کاهش دهد.
محققان فوق بر این باورند که این مکانیسم حفظ آب را میتوان دستکاری کرد تا به شیوه ای کاراتر کلید پرورش محصولاتی با مصرف آب کارآمدتر باشد.
آنها معتقد هستند: یافته های ما، یک «کشف رویایی» از دیدگاه علمی و کشاورزی هستند. چراکه صنعت کشاورزی مدت هاست که امید زيادي به دانشمندان دارد تا راهی برای ارائه محصولات پربازده که از آب کمتری استفاده می کنند، بیابند.
آن ها افزوده اند: داشتن این مکانیسم که می تواند اتلاف آب را با تاثیر کمی بر جذب CO2 کاهش دهد، فرصتی را برای دانشمندان کشاورزی و پرورش دهندگان نباتات فراهم می کند که در مورد راه های بهبود کارایی مصرف آب و ایجاد محصولات مقاوم به خشکی بیشتر و بهتر تحقیق کنند.
یافته های پژوهشی فوق در نشریه جهانی و پیشتاز Nature Plants منتشر شده اند.
- 17
- 3