دانشمندان می گویند این گونه جدید نشان می دهد که در اروپا هم مثل آسیا و آمریکای شمالی دایناسورهای کوچک گیاه خوار وجود داشته اند.
دانشمندان موفق به کشف فسیل جدیدی از یک دایناسور گیاهخوار در جزیره وایت انگلیس شده اند که اندازه ای مشابه یک مرغ دارد. این فسیل نشان می دهد که در اروپا هم مثل آسیا و شمال آمریکا خانواده ای از دایناسورهای گیاهخوار کوچک وجود داشته است.
به گزارش ایندیپندنت، فسیل به جامانده از این دایناسور با نام Vectidromeus Insularis که در جوانی در حد و اندازه یک مرغ بوده، در جزیره وایت پیدا شده است. البته دانشمندان حدس می زنند که اندازه این گونه در طول طول عمر آن خیلی بزرگ تر می شده است. این دومین عضو از خانواده بلندتاج دندانان است که در این جزیره در جنوب انگلیس کشف شده.
این دایناسورهای گیاهخوار دوپا ظاهراً حدود ۱۲۵ میلیون سال پیش در کنار تیراناسورها، اسپیناسورها و ایگوآنادون ها وجود داشتند. این تحقیق به صورت مشترک توسط پژوهشگران دانشگاه پورتسموت و باث، موزه دایناسورهای جزیره وایت و مجموعه داران محلی انجام شده است.
کشف انواع جدید دایناسورها در جزیره وایت ادامه دارد
دکتر «نیکلاس لانگریچ» از مرکز تکامل میلنر در دانشگاه باث می گوید: «دیرینه شناسان بیش از یک قرن است که در جزیره وایت مشغول به کارند و این فسیل ها در تاریخ دیرینه شناسی مهره داران نقش مهمی ایفا کرده است ، ولی با بیرون زدن فسیل های جدید از صخره ها، ما همچنان به کشفیات تازه ای درباره زیاگان دایناسورها دست می یابیم.»
لانگریچ می گوید نکته جالب توجه اینجاست که این گونه جدید شباهت خاصی به گونه های پیداشده در آمریکای شمالی، آسیا یا نیم کره جنوبی ندارد. او توضیح می دهد: «هنوز درحال کشف نسبت میان همه این دایناسورها و چگونگی جابجایی آنها بین قاره ها هستیم. پس از تجزیه [قاره] پانگه آ، ایزوله سازی های زیادی پدید آمد و گونه های مختلفی از دایناسورها در قاره های گوناگون تکامل پیدا کردند.»
پروفسور «دیو مارتیل»، دیگر محقق این پژوهش از دانشگاه پورتسموت می گوید:« بسیار عجیب است که این همه دایناسور جدید روی جزیره وایت کشف می شود. Vectidromeus هفتمین گونه جدید دایناسورهاست که در چهار سال گذشته کشف شده.»
نتایج این تحقیق در قالب مقاله ای در مجله علمی Cretaceous Research منتشر شده است.
- 11
- 5