تحقیقات جدید نشان می دهد که یک عروس دریایی سمی قدرت یادگیری بسیار بالاتری نسبت به تصور قبلی دانشمندان دارد.
به گزارش ایسنا به نقل از اس اف، بطور سنتی، عروس های دریایی به دلیل سیستم عصبی ساده خود جزو اولین حیوانات زنده (cnidarians) به شمار می آیند که بیش از ۵۰۰ میلیون سال پیش رشد کرده اند.
آن ها بعنوان موجوداتی با توانایی های یادگیری اولیه در نظر گرفته شدند. براساس این باور متعارف سیستم های عصبی پیشرفته با پتانسیل یادگیری پیشرفته در حیوانات مرتبط است.
عروس دریایی که به عنوان یکی از سمی ترین موجودات زمین نیز شناخته می شود، در باتلاق های حرا (Mangrove forest) کارائیب زندگی می کند و از سیستم بصری پیچیده خود برای شکار پاروپایان در میان ریشه ها استفاده می کند.
پروفسور آندرس گارم (Anders Garm)، عصب زیست شناس دانشگاه کپنهاگ، در یک بیانیه رسانه ای می گوید: ما پیش از این معتقد بودیم که عروس دریایی تنها میتواند ابتدایی ترین اشکال یادگیری، مانند عادت کردن را مدیریت کند.
با این حال، یافته های جدید ما نشان می دهد که عروس دریایی توانایی یادگیری بسیار ظریف تری از خود نشان می دهد، و این توانایی آن ها را قادر می سازد از اشتباهات خود درس بگیرند و رفتار خود را بر این اساس تنظیم کنند.
این مطالعه جدید توانایی عروس دریایی برای تغییر رفتار بر اساس تجربه را نشان می دهد که یکی از ویژگی های پیشرفته سیستم عصبی محسوب می شود.
مهارت عروس دریایی جعبه ای در ارزیابی مسافت ها و تطبیق استراتژی های شکار روزانه اش، به رغم سلول های عصبی محدودش، توانایی یادگیری براساس روابط را که با حیوانات پیشرفته مانند مگس میوه و موش قابل مقایسه است، نشان می دهد.
اگر میخواهید ساختارهای پیچیده را درک کنید، باید تا آنجا که می توانید از موارد ساده شروع کنید. پروفسور گارم تاکید می کند که با نگاهی به این سیستم های عصبی نسبتا ساده در عروس دریایی، شانس بسیار بیشتری برای درک همه جزئیات و نحوه ترکیب آنها برای انجام رفتارها داریم.
این کشف دری به سوی مطالعه تغییرات خاص رخ داده در سلول عصبی در طول یادگیری پیشرفته باز می کند. محققان امیدوارند با شناسایی دقیق سلول های دخیل در یادگیری و حافظه، تغییرات ساختاری و فیزیولوژیکی را که در طول یادگیری در سلول ها رخ می دهد، مشاهده کنند.
پروفسور گرم توضیح می دهد: میزان یادگیری سریع این حیوانات شگفت آور است. سرعت آن تقریبا همان سرعتی است که حیوانات پیشرفته دارند. بنظر میرسد که حتی ساده ترین سیستم های عصبی نیز قادر به یادگیری پیشرفته باشند و این ممکن است یک مکانیسم سلولی بسیار بنیادی باشد که در آغاز تکامل سیستم عصبی ایجاد شده است.
این کشف نه تنها دامنه آنچه سیستم های عصبی ساده میتوانند به دست آورند را گسترش می دهد، بلکه نویدبخش درک ساختارها و شرایط عصبی پیچیده تر است و بطور بالقوه اسرار حافظه و یادگیری را در هزارتوی پیچیده مغز آشکار می کند.
این مطالعه در مجله Current Biology منتشر شده است.
- 10
- 3