دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۴۴ - ۰۸ آبان ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۸۰۵۶۳
طبیعت و محیط زیست

خروس‌ توانایی تشخیص خود را در آینه را دارد

خروس,توانایی خروس در تشخیص خودش
خروس‌ها خود را در آینه تشخیص می‌دهند.

توانایی تشخیص خود در آینه، که یک شاخص کلیدی خودآگاهی است، مدت هاست که به جز انسان ها تنها منحصر به گونه های معدود حیوانات از جمله میمون های بزرگ، دلفین ها، فیل ها و زاغی ها بوده است اما براساس مطالعه ای جدید خروس ها فرای توانایی تولید صدای بلند ممکن است اشتراکاتی با ما داشته باشند.

به گزارش ایسنا به نقل از آی ای، یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه های بن و بوخوم، با همکاری دانشکده پزشکی MSH هامبورگ، نشان می دهد که خروس ها، آن دسته از ساکنان زمین که اغلب دست کم گرفته می شوند ، ممکن است سطح مشابهی از خودآگاهی داشته باشند.

خودآگاهی یک ویژگی ثابت در تحقیقات رفتاری بوده است و یک آزمایش سنتی برای این ویژگی، «آزمون علامت گذاری» است، آزمایشی که در آن یک علامت رنگی روی سر حیوانی که خود را در آینه می بیند، قرار داده می شود.

اگر حیوان بعداز روبرو شدن با انعکاس خود در آینه به بررسی ناحیه علامت گذاری شده بپردازد و واکنش نشان دهد اینگونه در نظر گرفته می شود که دارای خودآگاهی است. با این حال، اثربخشی این آزمایش در میان گونه های مختلف متفاوت است و این محققان را دچار تردید در صحت نتایج می کند.

آزمایش آینه برای خروس ها

دکتر اینگا تیمن (Inga Tiemann) و همکارانش در دانشگاه بن به دنبال تطبیق آزمایش آینه با رفتار ماکیان به خصوص خروس ها بودند.

خروس ها به هنگام مشاهده شکارچیانی مانند پرندگان شکاری یا روباه، اعلام خطر می کنند تا از جوجه های دیگر در برابر آسیب محافظت کنند. محققان آزمایش منحصربه فردی ابداع کردند تا ببینند خروس ها در مواجهه با یک تهدید بالقوه چگونه به تصویر خود در آینه واکنش نشان می دهند.

در این مطالعه، محققان فضایی ایجاد کردند که توسط یک حصار تقسیم شده بود که یک طرف آن تصویر یک پرنده شکاری روی سقف بود. آن ها ۵۸ خروس را در این مجموعه آزمایش کردند و آزمایش را سه بار با هر خروس تکرار کردند.

نتایج قابل توجه بود. وقتی جوجه های دیگر در طرف مقابل حصار حضور داشتند، خروس ها به طور مداوم هشدار خطر را صادر می کردند، ولی اعلام خطر آن ها هنگامی که تنها بودند به میزان قابل توجهی از ۷۷ مورد به ۱۷ مورد کاهش یافت.

برخی از حیوانات شجاع تر از دیگران هستند. با این حال، نتایج نشان می دهد که اکثر خروس ها در واقع به جوجه های دیگر خود هشدار می‌دهند که یک شکارچی در محیط رها شده است.

هنگامی که بین دو بخش به جای حصار یک آینه قرار داده شد از ۱۷۴ آزمایش، خروس ها تنها ۲۵ اخطار صادر کردند که نشان می دهد تصویر آینه ای خود را بعنوان مرغ دیگری در نظر نمی گیرند و این بطور بالقوه نشان دهنده خودآگاهی است.

اینگا تیمن، با بیان این احتمال نظری که خروس ها شاید تصویر خود در آینه را حیوانی تشخیص داده اند که رفتار آن ها را تقیلد می کند و ترجیح دادند به آن هشدار ندهند، گفت: به آزمایش های بیشتری نیاز است. خروس ها در آزمایش سنتی هیچ نشانه ای از خودشناسی نشان ندادند.

سونجا هیلماچر (Sonja Hillemacher) معتقد است که کاستی های آزمایش سنتی آینه ممکن است به دلیل فقدان انگیزه طبیعی حیوانات برای بررسی علامت ها باشد. او اصرار دارد که باید بر رفتارهای مربوط به زندگی روزمره گونه ها تمرکز کنند تا درک قابل اعتمادتری به دست آورند.

پروفسور اونور گونتورکون (Onur Güntürkün) از دانشگاه روهر، بوخوم می گوید:در شرایط سنتی، خروس ما ممکن است هیچ گونه خودآگاهی نشان نداده باشد. ولی وقتی یک شکارچی آنها را تهدید می کند، واضح است که تصویر درون آینه، خروس دیگری نیست، بلکه خود اوست.

ناتان امری (Nathan Emery)، مدرس ارشد دانشگاه کوئین مری لندن، که در این تحقیق دخالتی نداشت، با نیو ساینتیست صحبت کرد و محدودیت های آزمایش سنتی علامت گذاری را به ویژه برای حیواناتی که فاقد دست برای خودآزمایی آسان هستند، بیان کرد. در نهایت ، حیوانات همان کاری را انجام می دهند که همیشه انجام می دهند. ما باید افراد باهوشی باشیم تا پارادایم های مناسبی را پیدا کنیم تا مهارت هایی را که از قبل دارند، آشکار کنیم.

یافته های محققان در مجله PLOS ONE منتشر شد.

  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش