به گزارش خبرگزاری علم و فناوری به نقل از technologynetworks، محققان دانمارکی با اصلاح ژنتیک موفق به پرورش گاوهای دوستدار محیط زیست شدند، با این کار آنها تولید CO2در دانمارک را ۹۰ هزار تن در سال کاهش دادند.
پیتر لوونداال از گروه زیست شناسی مولکولی و ژنتیک در دانشگاه اوهایو، جان لسن از ژنتیک وایکینگ و هنریک بیورن نیلسن از دانشکده فنی دانمارک جایزه بزرگ راه حل دانمارک برای پرورش گاوهای دوستدار محیط زیست را کسب کردند. این گاوها به تنهایی در دانمارک تضمین کننده کاهش تولید معادل ۹۰ هزار تن CO2 در سال است. جایزه توسط سرون پیندر وزیر آموزش و پرورش دانمارک اهدا شده است.
هر بار که یک گاو اروغ می زند، متان منتشر می شود و در نتیجه به افزایش گرمایش جهانی کمک می کند. در حقیقت، انتشار گازهای متان از گاوها ۶٪ از کل اثرات گلخانه ای دانمارک را شامل می شود. بنابراین، یک گروه از محققان تصمیم گرفتند که مقدار متان را در گاوها کاهش دهند.
پس از چهار سال تحقیق توسط موسسه نوآوری دانمارک، محققان موفق به کاهش انتشار گازهای متان به میزان ۵ درصد توسط گاوها شده اند که معادل ۹۰ هزار تن CO2 در سال است، در عین حال این دستاورد با ۱٪ کاهش مصرف خوراک همراه است. از آنجایی که دانمارک مهمترین صادر کننده اسپرم گاو محسوب می شود، نتایج به طور بالقوه جهانی است.
محققان گروه زیست شناسی مولکولی و ژنتیک (دانشمند ارشد پیتر لوونداال)، انجمن اصلاح ژنتیک حیوانات وایکینگ (مدیر پروژه ژان لاسن DTU (رئیس دانشکده علمی(این نتایج را با نقشه برداری از چندین هزار ژن گاو و تجزیه و تحلیل عملکرد شیر و مصرف خوراک به دست آورده اند و سپس گاوها را با بهینه ترین وراثت انتخاب کردند.
پیتر لووندال می گوید: کاهش ۵ درصدی بنظرقابل توجه نیست، اما باید توجه داشت که این تغییرات از طریق انتخاب ژنتیکی به دست آمده است و بنابراین در نسل های آینده به عنوان تغییرات ارثی تجمع پیدا می کند، و با گذشت زمان، این دستاورد تغییرات واقعا بزرگی را نشان می دهد و باید اضافه کرد که در همان حال مصرف خوراک کاهش می یابد. این به این معنی است که گاوهای دوستدار محیط زیست یک مزیت برای دامداری هم هستند.
- 13
- 5