سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۳۲ - ۰۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۰۱۳۳
طبیعت و محیط زیست

گرم شدن زمین و جابجایی مرزهای اقلیمی در آمریکا (+تصاویر)

جابجایی مرزهای اقلیمی,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست
مرزی اقلیمی که ایالات متحده آمریکا را به دو قسمت تقسیم می نماید، در حال حرکت است.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری به نقل از لایو ساینس (livescience)، مقامات مدیریت اراضی دریافتند که مرزی نامرئی در امتداد مدار ۱۰۰ درجه غربی که از شمال به جنوب کشیده شده است، از منطقه ای در ایالات متحده آمریکا عبور می نماید، این مرز نامرئی، تمام آمریکای شمالی را از هم جدا می نماید.

 

جابجایی مرزهای اقلیمی,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

لازم بذکر است که این مدار نصف النهاری (مدار ۱۰۰ درجه غربی)، مرز جداکننده بین دو آب و هوای کاملاً متفاوت می باشد: رطوبت در قسمت شرقی و خشکی در قسمت غربی.

 

دانشمندان بعد از بررسی های گوناگون دریافتند که این مرز نامرئی درحال جابجا شدن می باشد و خشکی ناحیه غربی درحال پیشروی به سمت ناحیه شرقی می باشد و از موقعیت اصلی خود در حدود ۱۴۰ مایل (۲۲۵ کیلومتر) جابجا شده است.

 

جابجایی مرزهای اقلیمی,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

تغییری شگفت انگیز

محققان در یک مطالعه جدید اذعان نمودند که زمین شناس و کاوشگری آمریکایی بانام جان وسلی پاول (John Wesley Powell) در گزارشی که از بازدید خود در سال ۱۸۷۸ میلادی ارائه نمود، استدلال کرد که دولت ایالات متحده میبایست، استراتژی هایی در ارتباط آبیاری و بمنظور جبران شرایط گرم و خشک در ناحیه غربی مرز ارائه نماید.

 

پاول در یاداشت های خود اذعان نمود، زمانیکه از سمت شرق به غرب در حرکت بوده است، تغییراتی محسوس را در چشم انداز ها و مناظر مشاهده نموده، این تغییرات مربوط به سرسبزی ها و گل هایی بود که به تدریج رو به خشک شدن می رفتند، فرآیندی که آن را تغییری شگفت انگیز نام نهاد.

 

جابجایی مرزهای اقلیمی,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

دانشمندان با توجه اذعانات پاول و بمنظور تأیید صحت آن، اطلاعات مربوط به رطوبت خاک، پوشش گیاهی، بارش ها و شرایط جوی که توزیع آب در سرتاسر قاره شکل می دهند را مورد بررسی قرار دادند. محققان دریافتند که ارزیابی پاول در ارتباط با تقسیم نمودن مدار نصف النهار ۱۰۰ درجه غربی و شکل گیری دو ناحیه خشک و مرطوب بسیار دقیق بوده و این تقسیم بندی و تأثیر آن برروی انواع محصولات مناطق هنوز هم به شدت آشکار می باشد.به عنوان مثال، غلات و ذرت نیاز به شرایط مرطوب دارند و به همین منظور ۷۰ درصد از اینگونه محصولات زراعی در ناحیه شرقی مرز مذکور رشد می نمایند. با این حال، کشاورزی در ناحیه گرم و خشک غربی، تحت تسلط گندم قرار داشته، که رشد خوبی را از خود به نمایش گذاشته است.

 

جابجایی مرزهای اقلیمی,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

دانشمندان خاطرنشان ساختند که در امتداد این مرز، رطوبت خاک، تغییرات شدیدی را نشان می دهد، بطوریکه نوعی پوشش گیاهی خاص در غیاب فعالیت های انسانی در آنجا رشد می نماید. شرایط جغرافیایی آمریکای شمالی و فعل و انفعالات الگوهای سراسری باد، دلایل مربوط به مرطوبیت بیشتر در نواحی شرقی را بیان می نمایند. در طول زمستان، طوفان هایی که در اقیانوس اطلس بوجود می آیند، رطوبت را به داخل ناحیه شرقی می کشانند، اما نمی توانند، به اندازه کافی مناطق غربی را مرطوب نمایند. در طول ماه های تابستان نیز، زمانی که رطوبت از خلیج مکزیک به سمت شمال حرکت می نماید، باد، رطوبت را به سمت شرق می راند، به همین دلیل، غرب دوباره درگیر گرما و خشکی می گردد.

 

جابجایی مرزهای اقلیمی,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

مطابق با داده و اطلاعات جمع آوری شده از سال ۱۹۸۰ میلادی، این مرز در حال تغییر و جابجایی می باشد و نتایج تحقیقات در این زمینه، در تاریخ ۲۱ مارس امسال، در دو بخش و در  مجله فعل و انفعالات زمین (journal Earth Interactions) منتشر گردید. محققان در بخش دوم تحقیق اذعان نمودند که شرایط گرم و خشک در حال افزایش بوده و مرز نامرئی، با جابجایی نادری در حدود ۱۴۰ مایل به سمت شرق، در حال نزدیک شدن به نصف النهار ۹۸ درجه غربی می باشد.

 

این تغییرات می توانند با تغییر در الگوهای بارش و افزایش بیشتر از حد متوسط دما ایجاد گردند که به تبع آنها، رطوبت خاک سریع تر از گذشته تبخیر می گردد، تمامی این اتفاقات ناشی از گرم شدن زمین و تغییرات آب و هوایی این سیاره خاکی می باشند که می توانند در درازمدت و با پیشروی به نواحی شرقی، نابودی محصولات ذرت و غلات را به همراه داشته باشند.

 

 

  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش