چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۳۸ - ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۳۷۵۳
طبیعت و محیط زیست

پرینترهای سه بعدی خورشیدی؛ راهکاری سالمی برای مشکل زباله‌های پلاستیکی

زباله های پلاستیکی,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست
پژوهشگران به‌تازگی از پرینترهای سه‌بعدی خورشیدی، برای بازیابی زباله‌های پلاستیکی بهره برده‌اند. این راهکار جدید، پتانسیل بالایی برای رفع مسئله‌ی آلودگی زیست‌محیطی ناشی از پلاستیک دارد.

پرینترهای سه‌بعدی اخیرا با موفقیت در جزایر سلیمان آزمایش شده‌اند. پژوهشگران دانشگاه دایکین با همکاری موسسه‌ی بین‌المللی پلن استرالیا، طی ۱۲ ماه اخیر، موفق به توسعه‌ی اولین فناوری جهان شدند که قادر به چاپ تجهیزات و قطعات ضروری سیستم‌های آب‌رسانی به وسیله‌ی پلاستیک‌های دور ریختنی است.

 

پژوهشگران توانستند با وجود باران‌های فصلی و بارندگی‌های شدید در جزایر سلیمان، پرینترهای سه‌بعدی خورشیدی خود را آزمایش کنند. این پژوهشگران پلاستیک‌های زباله، پلاستیک‌های سخت و نرم از قبیل کیبورد کامپیوتر، قوطی‌های جری (محفظه‌های بزرگ پلاستیکی مخصوص ذخیره آب)، کارتریج پرینتر و غیره را به‌وسیله‌ی پرینتر سه‌بعدی خود به رشته‌های پلاستیکی تبدیل کردند.

 

پژوهشگران این تیم در سفر خود با کمک داوطلبان محلی، نواحی نشت آب در سیستم‌های تامین آب آشامیدنی را شناسایی کردند و بعد از اندازه‌گیری لوله‌ها و شیرآلات، با استفاده پرینترهای سه‌بعدی قطعات جایگزینی از جنس پلاستیک سخت طراحی کردند. این پژوهشگران همچنین از پلاستیک‌های نرم برای برطرف کردن نشتی شیرآلات استفاده کردند. دکتر مظهر محمد، یکی از پژوهشگران ارشد دانشکده مهندسی دانشگاه دایکین، از برنامه‌ای که در این سفر انجام شده به‌عنوان چاپ سه‌بعدی حداکثری یاد کرده است.

 

مظهر محمد، گفت: خارج از شدن آزمایشگاه و آزمایش تجهیزات در دل جنگل‌های بارانی فوق‌العاده بود. باور داریم که اگر بتوانیم چنین کاری را در اینجا (جزایر سلیمان) انجام دهیم، قطعا در همه جا می‌توانیم کارهای مشابهی انجام دهیم. در بخشی از جزایر سلیمان که از آن بازدید کردیم، نیازمندیهای قابل‌توجهی در زمینه‌ی قطعات و تجهیزات زیرساختی بهداشتی وجود داشت.

 

ما لوله‌های فرسوده‌ی زیادی تقریبا در همه جا دیدیم که با تیوب‌های پلاستیکی خودروها، چوب بامبو و پارچه بسته شده بودند. برخی شیرآلات به‌قدری نشتی داشتند که هر چند دقیقه یک بار به‌اندازه‌ی یک سطل، آب آنها چکه می‌کرد. در جزایر سلیمان متوجه شدیم که می‌توانیم از پلاستیک‌های بازیابی شده برای کاربردهای دیگری از جواهرسازی تا بافندگی و حتی چمن‌زنی استفاده کنیم. به‌باور من، توانستیم کاربردی جدید برای زباله‌های پلاستیکی پیدا کنیم.

 

تام رانکین، مدیر بخش آب، فاضلاب و بهداشت موسسه بین‌المللی پلن استرالیا، گفت که کاربردهای بالقوه فناوری‌هایی که از انرژی خورشیدی استفاده می‌کنند، نامحدود است.

 

پژوهشگران موفق به‌توسعه‌ی اولین فناوری جهان شدند که قادر به چاپ تجهیزات و قطعات ضروری سیستم‌های آب‌رسانی به وسیله‌ی پلاستیک‌های دور ریختنی است.

 

پژوهشگران موفق به توسعه‌ی اولین فناوری جهان شدند که قادر به چاپ تجهیزات و قطعات ضروری سیستم‌های آب‌رسانی به وسیله‌ی پلاستیک‌های دور ریختنی است

رانکین گفت: پیدا کردن وسایل مفید برای بازیافت در همه جا، موضوعی پراهمیت است، خصوصا در مکان‌هایی مانند هونیارا (کشور جزایر سلیمان) که ضایعات پلاستیکی به‌طور فراینده‌ای در حال افزایش است و مدیریت در سطح بسیار پایینی است. در خیابان‌های هونیارا، پلاستیک‌ها در همه جا دیده می‌شوند که باعث آب‌گرفتگی معابر و سپس جاری شدن (زباله‌ها) به دریا و مرگ آبزیان می‌شوند. هدف ما تبدیل پلاستیک به قطعات و لوازم قابل استفاده‌ای بود که به آن دست یافتیم.

 

او در ادامه گفت: این آزمایش یک پیشرفت عظیم بود و آنچه را که می‌خواستیم، انجام دادیم. این آزمایش ثابت کرد که پلاستیک‌های بازیافتی می‌توانند برای چاپ قطعات مفید به کار روند. گام بعدی، قابل اعتماد کردن این فناوری و بررسی کاربردهای دیگر آن است.

 

 

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش