سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۵۵ - ۲۴ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۶۴۷۱
طبیعت و محیط زیست

تبعات جبران‌ناپذیر افزایش دو درجه‌ای دمای زمین

محمد درویش,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست
یک فعال محیط زیست گفت: دانشمندان به جهانیان هشدار داده‌اند که حتی دو درجه افزایش دما می‌تواند تبعاتی جبران‌ناپذیر برای زیست انسان به بار بیاورد و از تمام رهبران جهان خواسته که به کنوانسیون پاریس بیش از گذشته توجه کنند.

به گزارش ایسنا، محمد درویش در نشست «نفس‌های به شماره افتاده» که در محل آمفی‌تئاتر دانشکده منابع طبیعی در استان خراسان رضوی برگزار شد،اظهارکرد: بیانیه پایانی اجلاس سئول - که هفته پیش با حضور نمایندگانی از ۱۹۵ کشور جهان برگزار شد - غوغایی در جهان به پا کرده است. دانشمندان به جهانیان هشدار داده‌اند که حتی دو درجه افزایش دما می‌تواند تبعاتی جبران‌ناپذیر برای زیست انسان به بار بیاورد و از تمام رهبران جهان خواسته که به کنوانسیون پاریس بیش از گذشته توجه کنند.

 

وی ادامه داد: در این گزارش عددها و آمارهایی داده شده که فوق العاده این آمارها تکان‌دهنده بود. برای اولین‌بار در چنین سطحی این قبیل آمارها در دسترس عموم قرار گرفته است. برخی از این آمارها بر این دلالت دارد که اگر دمای کره زمین ۱.۵ درجه سانتیگراد افزایش پیدا کند، ۹۰ درصد مرجان‌ها نابود خواهند شد و اگر دو درجه دما افزایش پیدا کند دیگر مرجان‌ها وجود نخواهد داشت. 

 

درویش تاکید کرد: اگر دما ۱.۵ درجه سانتیگراد افزایش پیدا کند، هر۱۰۰ سال تابستانی خواهیم داشت که در شمالگان یخی وجود نخواهد داشت. اگر دما دو درجه افزایش پیدا کند هر ۱۰ سال یکبار چنین تابستانی تکرار خواهد کرد و این گزارش مبتنی بر ۶۰۰۰ منبع و تحقیق علمی به دست آمده است. 

 

این فعال محیط زیست تصریح کرد: آستانه تحمل‌پذیری کره زمین آسیب‌پذیر است و بایستی به آن توجه کرد. در طول ۱۰۰ سال گذشته ۰.۷۶ درجه دمای زمین افزایش پیدا کرده است و ۲.۹ تریلیون دلار خساراتی است که بر اثر افزایش دما به اقتصاد جهانی در طی دهه‌های اخیر وارد شده است. 

 

وی افزود: با وجود این خسارات فردی مانند دونالد ترامپ - رئیس جمهوری آمریکا - می‌گوید که در یک سال و نیم گذشته با خروج از کنوانسیون پاریس توانستم ۲۳۰ میلیارد دلار به اقتصاد آمریکا کمک کنم. در صورتی که تنها دو طوفان گذشته در آمریکا ۳۷۰ میلیارد دلار به آمریکا ضرر زده است.

 

درویش در ادامه اظهار کرد: هفته گذشته دانشمندان در سئول اعلام کردند که اگر دمای کره زمین دو درجه افزایش پیدا کند، ۱۰ سانتی‌متر سطح آب اقیانوس‌ها بالاتر می‌آید و یک میلیارد نفر بیشتر در معرض مهاجرت قرار می‌گیرند. در کشور خودمان اتفاقات ناخوشایندی افتاده و وضعیت محیط زیست بسیار نگران‌کننده است. ما در یک جزیره جداافتاده‌ای نیستم و وضعیت محیط زیست بسیار اسفناک است. همه جهان باید دست به دست هم بدهند تا وضعیت کره زمین بهبود پیدا کند.

 

این فعال محیط زیست خاطرنشان کرد: من برخی اوقات تاسف می‌خورم که در گروه‌های دانشجویی بیانیه‌های صادر می‌شود و به اینکه ایران به کنوانسیون پاریس عمل می‌کند، اعتراض می‌کنند. چرا آمریکا و روسیه از این توافق خارج می‌شوند، چرا ما خارج نمی‌شویم؟ ما منادی اخلاق هستیم، چرا ما مرتکب بی‌اخلاقی شویم؟ 

 

درویش در ادامه گفت: جرالد دایمون کتابی با عنوان فروپاشی نوشته است و تقریبا به تمام زبان‌های دنیا ترجمه شده است. دایمون اشاره می‌کند که فروپاشی یک مسئله بزرگی است و موضوعی با عنوان تخظی از زمین موجب از هم پاشیدگی تمدن‌ها شود و وضعیتی مانند کشورهای سومالی، وضعیت سایر کشورها در آینده شود.

 

وی اضافه کرد: دایمون بیان می‌کند که همه خبرها بد نیست، به طور مثال در کشور ایسلند خردمندی و درایت مردم سبب شده که بتوانند با ملاحظه مقابله هوشمند کنند. یک مثالی از ایالت مونتانای آمریکا عنوان می‌کند که پیشتر برای خرید یک کامیون بایستی دو گاو را به فروش می‌رساندند اما اکنون برای خرید یک کامیون بایستی ۱۵ هزار  دلار پرداخت کرد و اکنون قیمت هر گاو ۶۰۰ دلار است. دایمون اشاره می‌کند که این نگاه آمریکا به کشاورزی می‌تواند زوال این امپراتوری سرمایه‌داری را فراهم کند. 

 

این فعال محیط زیست تصریح کرد: بایستی دقت کنیم که همواره غرب در شرایط آرمانی به سر نمی‌برد. یک نکته جالبی که دایمون بیان می‌کند و از قضا همواره در کشور چنین اتهامی به فعالان محیط زیست زده می‌شود این است که با وجود مشکلات گسترده چه نیازی به فعالیت برای محیط زیست وجود دارد.

 

وی اضافه کرد: دایمون یک اکولوژیست مشهور است و خود بیان می‌کند که مخالفانش او را یک موعظه‌گر بدبختی می‌دانند و گل شپش گل ارغوان را به تمام نیازهای بشر ارجحیت می‌دهد. اخیرا یک کتابی در ایران منتشر شده به نام دخترکان شاه ایرانی توسط گیاه‌شناس آلمانی به تحریر در آمده است. در این کتاب به بیدهای روزپرواز ایرانی اشاره کرده است.

 

این فعال محیط زیست افزود: هر زمان از انقراض صحبت می‌کنیم به یاد گونه‌های درشت‌اندام می‌افتیم اما در گزارش نشست سئول آمده که اگر ۱.۵ درجه دما افزایش پیدا کند بایستی گرده‌افشانی در جهان را فراموش کرد. این یک فاجعه بزرگ است.

 

وی ادامه داد: چه میزان این فاجعه در دانشگاه‌ها مورد بررسی قرار گرفته است؟ چه میزان مخاطرات نادیده گرفتن این فجایع به اطلاع احزاب و رهبران سیاسی قرار گرفته است؟ دانشگاه بایستی این موارد را از رهبران سیاسی مطالبه کند. اما اکنون برآوردها می‌گوید که با خروج آمریکا و روسیه از کنوانسیون پاریس، دست‌کم چهار درجه  دمای زمین تا پایان قرن ۲۱ افزایش پیدا خواهد کرد. 

 

وی اضافه کرد: ما همانند آدمی هستیم که مزار خود را می‌بینیم و هیچ فعالیتی برای تغییر سرنوشت خود انجام نمی‌دهیم. هنوز فعالیت‌های محیط زیستی فعالیت دست چندم محسوب می‌شود. می‌گویند مشکلات  فراوانی وجود دارد، چرا نگران چند راس بز و قوچ هستید؟

 

این فعال محیط زیست تصریح کرد: فقط میزان انرژی هدررفته از ساختمان‌هایمان ۵ میلیارد دلار است. این میزان هزینه به اندازه ۵۰۰ برابر بودجه سازمان حفاظت محیط زیست است. میانگین مصرف آب شرب در ایران با یک برآورد خوشبینانه حدود ۲۲۰ لیتر در روز است. این رقم را با کشور سوئد مقایسه کنید که سرانه دسترسی آب سه برابر میانگین جهانی است. در سوئد روزانه ۱۶۴  لیتر هر فرد مصرف می‌کند.

 

 

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش