چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۲:۴۷ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۵۸۲۲
طبیعت و محیط زیست

در ۲۲ سال گذشته ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از جنگل‌های کانادا تخریب شده است

جنگل‌هایی که کاغذ توالت می ‏شوند

دستمال توالت,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست
آمریکایی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها علاقه زیادی به استفاده از دستمال‌توالت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های لوکسی دارند که از تخریب جنگل‌های کانادا به دست می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌آید! این علاقه تأثیرات ویران‌کننده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای بر جنگل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های کانادا و روند تغییر اقلیم گذاشته است.

یک گزارش جدید منتشرشده می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گوید که امتناع برخی برندهای معروف آمریکایی از تهیه مواد پایدار برای تامین محصولات بهداشتی، تأثیرات ویران‌کننده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای بر جنگل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های کانادا و روند تغییر اقلیم گذاشته است.

 

همه ما درباره خطرات پلاستیک‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های یک‌بار‌مصرف و پیشرفت صنعت مد بر نابودی محیط زیست آگاهی داریم، با این حال یک محصول است که هر روز داریم از آن استفاده می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنیم و بخش مهمی از هزینه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های روزمره ما را تشکیل می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد و کمتر به آن فکر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنیم! آن چیزی نیست جز دستمال توالت!

 

بر اساس گزارش دو گروه محیط زیستی «شورای دفاع از منابع طبیعی» و «زمین پایدار» استفاده بیش از حد از دستمال توالت در آمریکا –به‌ویژه نوع نرم و شفاف دستمال‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های توالت- وضعیت منابع طبیعی و تغییر اقلیم را به‌شدت تحت مخاطره قرار داده است. برای تهیه مواد اولیه این دستمال‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها هرساله سطح قابل‌توجهی از جنگل‌های مناطق سردسیری کانادا پاک‌تراشی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.

 

جنگل های بورآل یا جنگل‌های سردسیری نیم‌کره شمالی حدود ۶۰ درصد کانادا را پوشانده و سکونت‌گاه حدود ۶۰۰ جامعه محلی و بومی است. این جنگل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند مقادیر زیادی دی‌اکسید‌کربن را از اتمسفر جذب کنند، که این میزان دی‌اکسید‌کربن، معادل انتشار ۲۴ میلیون اتومبیل در سال است.

 

این گزارش نشان می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد که امتناع برندهای معروف بهداشتی، از تغییر در تهیه مواد پایدار برای تولید کاغذ توالت، تاثیرات ویران‌کننده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای بر جنگل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و آب و هوا دارد. به طوری‌که آمار نشان می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد از سال ۱۹۹۶ تاکنون، حدود ۱۱ میلیون و دویست ‌هزار هکتار از جنگل‌های کانادا فقط برای تولید کاغذ توالت تخریب شده است! این میزان تخریب معادل کل ایالت پنسیلوانیا آمریکاست! خمیر سلولزی حاصل از جنگل‌های کانادا، مهم‌ترین بخش کاغذ توالت را تشکیل می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد که این محصول، ۲۳ درصد صادرات محصولات جنگلی کانادا را به خود اختصاص داده است.

 

در سال‌های اخیر آمریکایی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها به خاطر این بحران پیش‌آمده برای جنگل‌ها که در اثر مصرف بی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رویه دستمال سفید توالت حاصل شده، خیلی مورد سرزنش گروه‌های محیط زیستی در سراسر جهان قرار گرفتند. این در حالیست که آنها فقط کمی بیش از ۴ درصد جمعیت جهان را تشکیل می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهند، اما بیش از ۲۰ درصد از مصرف جهانی تیشو را تشکیل می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهند. آمارها نشان می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد یک خانواده متوسط ​​چهار نفره در ایالات متحده هرساله بیش از ۱۰۰ کیلوگرم کاغذ توالت استفاده می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند.

 

در حال حاضر برندهای معروف تولیدکننده کاغذ توالت مجبور به استفاده از مواد پایدارتر شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند، چون آمریکایی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها نسبت به بقیه جهان بیشترین میزان مصرف کاغذ توالت به‌ویژه کاغذتوالت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های نرم و سفید را دارند و درعین‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌حال نگران تامین منابع اولیه برای تولید کاغذتوالت هستند، چاره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای ندارند جز اینکه به پایداری منابع خود فکر کنند. چون تداوم این روند فقط شرایط را برای جنگل‌های سردسیری بدتر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند.

 

اکنون این پرسش مطرح است که آیا گزینه دیگری برای جلوگیری از این تخریب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها وجود دارد؟ در روم باستان از اسفنجی که روی چوب کشیده می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شد، استفاده می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شده و بعد از هر بار مصرف، سپس اسفنج را در یک ظرف سرکه قرار می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دادند تا تمیز شود و مجددا استفاده می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کردند. یهودی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها نیز در قدیم از سنگ استفاده می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کردند.

 

خوشبختانه امروزه دیگر بعید است که ما مجبور باشیم چنین اقداماتی را انجام دهیم. چون لزوما همه کاغذهای توالت اینقدر به جنگل‌ها آسیب نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌زنند چراکه بسیاری از تولیدکنندگان درحال‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌حاضر محصولاتی تولید می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند که با محیط زیست سازگار است و مواد اولیه آن را مواد بازیافتی تشکیل می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد.

 

برخی روزنامه‌نگاران اخیرا اقدام به معرفی برندهایی کردند که تولیدات‌شان پایدار و سازگار با طبیعت نیست تا شاید با افزایش آگاهی مردم، میزان تقاضای این محصولات در بازار کاهش یابد. نویسندگان یک سیستم کارت امتیازی را برای ارزیابی برند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی که دارای بیشترین اثرات زیست محیطی هستند، ارائه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهند. برندهایی چون Charmin Ultra Soft،Kirkland Signature و Angel Soft. محصولات این برندها یا تماما از مواد خام تهیه‌شده از جنگل بوده یا درصد مواد بازیافتی استفاده‌شده در آنها بسیار ناچیز بوده است. گروه‌های دوستدار محیط زیست این برندها را رده‌بندی کرده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند و آنهایی که بیشترین مقدار مواد بازیافتی را در فرآیند تولیدشان مورد استفاده قرار داده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند در ردیف A و برندهایی که از مواد خام اولیه جنگل استفاده می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند در ردیف F طبقه‌بندی کرده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند.

 

با اینکه گروه‌های دوستدار محیط زیست در آمریکا، تبلیغات وسیعی را برای کاهش مصرف کاغذهای توالت لوکس آغاز کرده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند اما تا به امروز عمده کاغذهای توالت ردیف A و B که از برندهای دوستدار طبیعت محسوب می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوند، فقط در مصارف بیرون از خانه مورد استفاده قرار گرفته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند. یعنی این دستمال‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها عموما در فرودگاه‌ها و ادارات و فروشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گیرد و مردم عمدتا هم‌چنان از دستمال‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های سفید و نرم استفاده می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند.

 

فراموش نکنید هر چه دستمال بیشتری استفاده کنید -حالا چه دستمال لوکس و باکیفیت و نرم باشد و چه دستمال معمولی- باز هم برای تولید این محصول لازم است که در مقطعی از زمان از خمیر سلولزی حاصل از درخت استفاده شود. اما هر بار که دستمال کمتری استفاده کردید خوشحال باشید که برای حفظ جنگل‌ها اقدامی داوطلبانه انجام داده‌اید و در نجات زمین سهیم بودید.

 

مژگان جمشیدی

 

sazandeginews.com
  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش