دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۰۲ - ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۵۶۳۹
طبیعت و محیط زیست

داستان الهام بخش مردی که سعی در نجات دریاچه‌ها دارد

رامویر تانوار,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست
۱، ۸ میلیارد نفر ... این عدد سرسام آور تعداد افرادی است که در حال حاضر در سرتاسر جهان بدون دسترسی به آب آشامیدنی در حال زندگی هستند. یکی از بزرگترین مقصران این قضیه آلودگی آب است. خوشبختانه افرادی شبیه قهرمان داستان ما یعنی رامویر تانوار (Ramveer Tanwar) هستند که می‌توان از آن‌ها به عنوان مثال‌هایی از تلاش و عمل برای رفع این بحران جهانی نام برد.

تانوار ۲۶ ساله در دهکده‌ی کوچک "دادها" در هند بزرگ شد. کودکی اش را با کمک به پدرش که همانند بیشتر اهالی آنجا کشاورز بود، گذراند. تانوار با دوستانش به بازی در اطراف دریاچه‌ها می‌پرداخت. اما هنگامی که در دانشگاه مشغول تحصیل بود، مشاهده کرد دریاچه‌ای که زمانی پاتوقی برای تفریح کودکی اش بود، در حال خشک شدن است. در حالیکه سطح آب‌ها در سراسر هند در حال پایین رفتن بود، بحران در منطقه‌ی دور افتاده‌ای که او زندگی می‌کرد بسیار بیشتر بود.

 

بسیاری از مزارع و زمین‌ها به محل‌های جمع آوری و دپو زباله تبدیل شده بود و آلودگی فراوانی را ایجاد کرده بود. بسیاری از متخصصان این آلودگی را نه نتیجه مواد شیمیایی بلکه نتیجه زباله‌های خانگی که مردم محلی بدون فکر به عواقب آن دور می‌ریختند، می‌دانستند.

 

رامویر تانوار,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

 

بنابراین تانوار با خود فکر کرد که زمانش رسیده است که تغییر ایجاد شود و مردم باید درباره اهمیت آب پاکیزه آموزش داده شوند.

 

او با آموزش کودکان در روستا شروع کرد تا این کودکان را درباره نگه داری از منابع آبی که در حال خشک شدن بودند، آگاه نماید. او این کودکان را تشویق می‌کرد تا درباره این مشکلات و آلودگی‌ها با والدین خود صحبت کنند. متاسفانه در ابتدا کسی حرف‌های او درباره به پایان رسیدن منابع آبی جدی نمی‌گرفت.

 

خوشبختانه تانوار از آن آدم‌هایی نبود که خیلی زود ناامید شود و حرف بقیه بر روی او اثرات منفی داشته باشد. او تصمیم گرفت که خود به طور مستقیم به صحبت با اهالی بپردازد و خانه به خانه و تک تک به صحبت با آن‌ها پرداخت و درباره کاهش و اتمام منابع آب در آینده‌ای نزدیک به آن‌ها هشدار داد. بعد از تلاش فراوان بالاخره موفق شد تا روستاییان را متقاعد کنند و آن‌ها به مقابله با مشکل تشویق شدند.

 

رامویر تانوار,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

 

در سال ۲۰۱۵، تانوار و تیمی از داوطلبان، دانش آموزان و والدین آنها، تمام زباله‌های دریاچه نزدیک دهکده خود را جمع آوری کردند. علاوه بر این آن‌ها تعدادی درخت نیز در اطراف دریاچه کاشتند. بعد از این کار، آنهار از مقامات محلی دعوت کردند تا به دیدن این بازسازی شکوهمند بروند. به زودی اخبار این کار در همه جا پخش شد و افرادی از روستا‌ها و مناطق دیگر برا‌ی استفاده از تجربیات او و درخواست کمک برای بازسازی دریاچه‌ها و رودخانه‌های محل زندگی شان، به نزد تانوار آمدند. به لطف تلاش‌های بسیاری از داوطلبان و مشتاقان، دریاچه‌های بسیاری در سراسر هند از زباله پاک و بازسازی شد.

 

رامویر تانوار,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

 

با حمایت دوستداران محیط زیست، تانوار مجموعه‌ای به نام " ارتش آّب‌های زیرزمینی" در چندین منطقه ایجاد کرد و داوطلبان زیادی در هر ایالت حالا در این سازمان عضو هستند. هر سازمان به رصد و بررسی دریاچه‌ها و رود‌های موجود در ایالت خود می‌پردازد و سعی در کاهش آلودگی این آب‌ها دارد. متاسفانه به خاطر نبود بودجه دولتی این سازمان نمی‌توانست هزینه‌های زیادی در جهت پیش برد اهداف خود انجام دهد و دامنه فعالیت خود را گسترش دهد.

 

رامویر تانوار,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

 

اما تانوار همچنان استوار و بدون خستگی، خودش با بنر‌هایی در دست شهر به شهر و روستا به روستا می‌گردد و پیامش را منتقل می‌کند. تانوار در تمام طول هفته به کار خود ادامه می‌دهد و می‌گوید که دیدن روستاییانی که مشتاق شرکت در برنامه‌های حفاظت از دریاچه‌ها هستند به او انگیزه می‌دهد.

 

کمپین دیگری که این دوستدار محیط زیست پایه گذارش بوده است، کمپین "سلفی با دریاچه" است. ایده این کمپین این است که مردم به خصوص جوانان را با دریاچه‌های زیبایی که بر اثر سهل انگاری رفته رفته به مکان‌های انباشت زباله تبدیل می‌شوند، آشتی دهد و اهمیت حفظ و پاکیزه نگه داشتن آب‌ها را به آن‌ها یادآور شود.

 

در روزگاری که رسانه‌های اجتماعی می‌توانند پیامی را با سرعت نور به همه برسانند، این کمپین خیلی زود به موفقیت رسید و بسیاری از افراد در سراسر جهان عکس‌ها و ویدیو‌های خود رادر حمایت از این کمپین به اشتراک گذاشتند. این کمپین باعث شد تا دریاچه‌های زیادی در سراسر جهان به وسیله داوطلبان و دوستداران محیط زیست پاکسازی شود.

 

رامویر تانوار,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

 

رسول گل‌افلاک

 

bartarinha.ir
  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش