به گزارش ایرنا، از ساینس دیلی، هفته گذشته شرکت تسلا اعلام کرد که قرار است بزرگترین باتری یون لیتیوم جهان را در استرالیا بسازد، اما به نظر میرسد شرکت Ewe Gasspeicher قصد دارد رکورد ساخت بزرگترین باتری جهان را به خود اختصاص دهد.
باتریهای ردوکس با استفاده از فرآیند اکسیداسیون و احیاء عمل میکند و انرژی الکتریکی را درون الکترولیت مایع ذخیره میکند. درون سلولهای الکتروشیمیایی باتری، دو نوع مایع که یکی دارای بار مثبت بوده و کاتولیت نامیده میشود و دیگری بار منفی داشته و آنولیت نام دارد، نگهداری میشوند.
این دو مایع توسط غشایی از یکدیگر جدا شدهاند که امکان عبور یونها را فراهم میکند. هنگامی که باتری توسط یک منبع توان شارژ میشود، الکترونها به آنولیت اضافه شده و از کاتولیت جدا میشوند. در هنگام استفاده از باتری، این فرآیند معکوس میشود. مولکولهای شارژ شده الکترولیت به یک مخزن نگهداری پمپ می شوند تا انرژی آنها برای چندین ماه ذخیره شود.
باتری شرکت Ewe Gasspeicher که با عنوان brine4power شناخته میشود، از آب نمک به عنوان الکترولیت و از پلیمرهای قابل بازیافت به عنوان مولکولهای فعال بهره میبرد. این مواد در مقایسه با موادی که در حال حاضر در باتریهای ردوکس مورد استفاده قرار میگیرند، سازگاری بیشتری با محیط زیست دارند. قرار است این باتری غولآسا درون دو غار نمک که فعلا به عنوان انبار ذخیره گاز طبیعی مورد استفاده قرار میگیرند، ساخته شود.
هریک از این غارها فضایی معادل ۱۰۰ هزار متر مکعب را در اختیار میگذارد که در مجموع امکان تولید ۷۰۰ مگا وات ساعت توان الکتریکی را فراهم میکنند.
اگر همهچیز به درستی پیش برود این باتری غول آسا بازار کنترل انرژی را تغییر خواهد داد. انتظار میرود این باتری در سال ۲۰۲۳ میلادی به بهرهبرداری برسد.
- 19
- 1