سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۵۸ - ۲۹ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۷۵۲۸
اخبار علمی و پژوهشی

گزارش کامل از مراسم ترحیم پروفسور «میرزاخانی» در مسجد جامع شهرک غرب؛

«مریم میرزاخانی» فخر ایران و اسلام بود

اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش,مریم میرزاخانی
مراسم ترحیم پروفسور «مریم میرزاخانی» ظهر امروز در مسجد جامع شهرک غرب برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم که از طرف خانواده این ریاضیدان برگزار شد، شخصیت‌های مختلف سیاسی، علمی و دانشگاهی حضور داشتند. 

 

علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی، قشقاوی معاون کنسولی، پارلمانی و امور ایرانیان خارج از کشور، سورنا ستاری معاون علمی‌وفناوری رییس جمهور، دکتر قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مولاوردی معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده، حجت‌الله محمود دعایی، لطف‌الله میثمی، الهه کولایی،  فاطمه معتمد آریا، محمود بنفشه‌خواه و حمید استیلی از جمله شخصیت‌های حاضر در این مراسم بودند.

 

معاون علمی رییس‌جمهور:باید در حفظ سرمایه‌های کشور کوشا باشیم

دکتر سورنا ستاری، معاون علمی‌وفناوری رییس‌جمهور در حاشیه مراسم ترحیم میریم میرزاخانی ضمن تسلیت‌ به خانواده مریم میرزاخانی، تاکید کرد: باید در حفظ سرمایه‌های کشور کوشا باشیم.

 

وی افزود: من سال اول کارشناسی ارشد دانشگاه شریف بودم که مرحومه میرزاخانی وارد دانشگاه شد و بیشتر اوقات را در کتابخانه سپری می‌کرد.

 

ستاری ادامه داد: میرزاخانی شخصیت وارسته‌ای بود و از دست دادن وی ضایعه بزرگی برای همه است.

 

معاون علمی رییس‌جمهور ضمن تسلیت به خانواده و دختر مرحومه میرزاخانی، گفت: امیدواریم خدا به خانواده‌اش صبر بدهد و ما باید در حفظ این سرمایه‌ها در کشور کوشا باشیم.

 

قشقاوی:از دست دادن "مریم میرزاخانی" ضایعه اسف‌باری در داخل و خارج کشور است

حسن قشقاوی، معاون کنسولی، پارلمانی و امور ایرانیان خارج از کشور در حاشیه مراسم ترحیم مریم میرزاخانی، گفت: از دست دادن مریم میرزاخانی، این شخصیت علمی ضایعه اسف‌باری در داخل و خارج کشور بوده است.

 

وی اظهار کرد: به دلیل حضور وزیر امور خارجه در خارج از کشور من ماموریت یافتم از طرف وزارت امور خارجه در این مراسم شرکت داشته باشم و طبعا از دست دادن چنین شخصیتی در داخل و خارج از کشور ضایعه اسف باری است، البته این شخصیت‌ها در آسمان پرستاره ایران زیاد هستند و طبق آمار مراکز پژوهشی کشورهای مختلف خصوصا در غرب و در کشورهایی نظیر آمریکا، کانادا، اروپا سطح تحصیلات جامعه ایرانی تبار بیشتر از بومی‌های این کشورهاست.

 

قشقاوی افزود: امیدواریم این نخبگان در هر کجا که هستند، موفق باشند و اختیار دارند که مکان زندگی و کار خود را انتخاب کنند، اما امیدواریم در هر کجایی که هستند، سفیر هویت و فرهنگ ایران در آن کشورها باشند.

 

معاون کنسولی، پارلمانی و امور ایرانیان خارج از کشور در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص آخرین گزارش آمریکا و تروریست خواندن ایران، اظهار کرد: گزارش‌هایی که در این خصوص داده می‌شود، خسته کننده شده و ارزش اظهارنظر ندارد، چرا که همه می‌دانند این گزارش‌ها بی پایه و اساس است.

 

قشقاوی ادامه داد: گروهکی که ۱۷ هزار نفر از افراد بی‌گناه را کشت، در داخل آمریکا جولان می‌دهند و آزادی عمل و تریبون دارند، در حالی که هیچ فرد ایرانی حتی اپوزیسیون ایرانی تایید می‌کنند که چنین جریاناتی تروریستی بوده و افراد زیادی در این رابطه کشته شده‌اند.

 

معاون کنسولی، پارلمانی و امور ایرانیان خارج از کشور اضافه کرد: خنده‌دار است که آمریکا، ایران را طرفدار تروریست می‌داند، در حالی که ما هر جریانی را که در برابر اشغال مقاومت می‌کند، تروریسم نمی‌دانیم.

 

وی تصریح کرد: علی‌رغم این که ۱۲ کنوانسیون بین‌المللی در خصوص تروریسم وجود دارد، اما متاسفانه تعریفی برای تروریسم در دنیا نداریم و باید تعریف جامعی از تروریسم داد و سپس مصداق‌ها را پیدا کرد.

 

وزیر بهداشت: در زمینه فوت میرزاخانی به دلیل بیوتروریسم، اطلاعی ندارم/ در این خصوص گمانه‌زنی و حاشیه‌سازی نشود

دکتر هاشمی، وزیر بهداشت در حاشیه مراسم بزرگداشت مریم میرزاخانی در جمع خبرنگاران با بیان این که باید نخبگانی که در قید حیات هستند، ولی گمنامند را بشناسیم، افزود: متاسفیم از این‌که یکی از بهترین نابغه‌های جهان در علم ریاضی را به دلیل بیماری شایع نزد زنان از دست دادیم.

 

وی افزود: پروفسور میرزاخانی در  مهد علم، فناوری، مراقبت و سلامت بود؛ ولی در این رده هم به دلیل کم توجهی در نیمه عمر، همه علاقه‌مندان به علم و دانش در سراسر جهان به ویژه ایرانیان را متاثر کرد.

 

وزیر بهداشت عنوان کرد: به عنوان یک ایرانی افتخار می‌کنم در بین ما ایرانی‌ها استعدادهای برتری وجود دارند که می‌توانند نه تنها به ایران بلکه به سراسر جهان خدمت کنند.

 

وی تاکید کرد: هنر در کشف این افراد است و امیدوارم هنرمندانی در کشور باشند که بتوانند امثال مریم میرزاخانی را کشف کنند.

 

اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش,مریم میرزاخانی

هاشمی خاطرنشان کرد: باید زمینه رشد این استعدادها را فراهم کنیم. این عزیز را از دست داده‌ایم؛ باید مراقب باشیم عزیزانی که در قید حیات بوده و هستند را بشناسیم و حمایت کنیم.

 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خطاب به مسئولین گفت: هرشخصی در هر مسندی که وجود دارد، باید از این سرمایه ملی حمایت کند که البته منظور من بیشتر مدیران ارشد هستند.

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر گمانه‌زنی‌ها بر ترور بیولوژیک پروفسور میرزاخانی، گفت: این شخصیت در وهله اول متعلق به خانواده‌اش است و اگر موضوعی مطرح باشد، آن‌ها دنبال می‌کنند؛ بنابراین من به شخصه اجازه هیچ نوع اظهار نظری در این زمینه ندارم، زیرا اطلاعی ندارم.

 

هاشمی در ادامه تاکید کرد: پیشنهاد هم می‌کنم در این خصوص گمانه‌زنی و حاشیه‌سازی نشود و به اصل مصیبت که از دست دادن این عزیز است، توجه شود و باقی مسائل را به خانواده میرزاخانی بسپاریم.

 

رییس سازمان انرژی اتمی:میرزاخانی فخر ایران و اسلام بود / او توانست آیات الهی را کشف کند

رییس سازمان انرژی اتمی ضمن بیان این‌که "مریم میرزاخانی" شخصیتی بود که توانست آیات الهی را کشف کند، گفت: میرزاخانی فخر ایران و اسلام بود که امیدواریم بتوانیم میرزاخانی‌های فراوانی را به جامعه بشری عرضه کنیم.

 

به گزارش ایسنا، علی اکبر صالحی در حاشیه مراسم بزرگداشت پروفسور مریم میرزاخانی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: فقدان این بانوی بزرگ که به حق نابغه قرن بودند را تسلیت عرض می‌کنم.

 

وی افزود: از طرفی نیز باید وصف جمهوری اسلامی ایران و این انقلاب مقدس را گفت که توانسته در داخل خود چنین فرزندانی را پرورش دهد که در جهان سرآمد باشند.

 

رییس سازمان انرژی اتمی با بیان این که این افراد دست پرورده همین نظام و دانشگاه‌ها هستند، اظهار کرد: پس از اتمام جنگ در سال ۶۸ که من مسوول دانشگاه صنعتی شریف بودم، کمیته‌ای در این دانشگاه جهت شناسایی استعدادها در دبیرستان‌ها تشکیل شد تا این افراد طی فصل تابستان در دانشگاه شریف آموزش ببینند. پروفسور میرزاخانی توسط این کمیته شناسایی شد.

 

صالحی ادامه داد: میرزاخانی به عنوان یک دانشمند فرزانه توانست در عرصه‌ جهانی خود را بروز و ظهور دهد و فقدان چنین عزیزی برای ما تالم‌آور است. یافتن جایگزین برای این عزیز بسیار دشوار است.

 

اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش,مریم میرزاخانی

رییس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: از طرفی به ملت ایران که توانست چنین فرزندی را پرورش دهد، تبریک می‌گویم و همچنین به تمام انسان‌ها و جامعه بشری که بانوی بزرگواری را از دست داد، تسلیت می‌گویم. مریم میرزاخانی همچون درخت علم بود که تازه به ثمر نشسته و میوه‌های گران‌سنگی می‌داد که بنا به مشیت الهی عروج کرد.

 

وی با بیان این که جایگاه مریم میرزاخانی جایگاه بزرگی است، ادامه داد: پروفسور میرزاخانی توانست آیات الهی را کشف کند و در ریاضیات که از سخت‌ترین آیات الهی است، دست بالا را داشته باشد.

 

صالحی تاکید کرد: نام میرزاخانی در تاریخ ثبت شده و یکی از برگ‌های طلایی ملت بزرگ ایران خواهد بود.

 

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: مریم میرزاخانی فرزند ایران و فخر ایران و اسلام بود. امیدواریم ملت ایران این توفیق را داشته باشند که میرزاخانی‌های فراوانی را به جامعه بشری عرضه کنند.

 

مدیرمسئول روزنامه اطلاعات:به اندازه شعورمان قدر نخبگان را می‌دانیم

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمود دعایی، مدیر مسئول روزنامه اطلاعات امروز در حاشیه مراسم بزرگداشت مریم میرزاخانی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مریم میرزاخانی، بانوی خدوم، خدمتگذار، پاک و شایسته‌ای بودند؛ ایران عنصری این چنینی پرورش داد و به جهان عرضه کرد.

 

وی افزود: فکر می‌کنم فقدان این نازنین بشریت را غمیگین کرده؛ زیرا افتخاری برای ایرانیان بود.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین دعایی گفت: امیدواریم قدر امثال میرزاخانی را بدانیم و مثل او را پرورش دهیم.

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه قدر نخبگان را چقدر می‌دانیم، گفت: قدر نخبگان را به اندازه شعورمان می‌دانیم که قطعا شعورمان بالاست.

 

 

 

 

 

 

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش