ریچارد تیلر، اقتصاددان ۷۲ ساله آمریکاییست که به صورت تخصصی بر علم اقتصاد رفتاری تمرکز داشته است. او برنده جایزه نوبل اقتصاد امسال است. با اعطاء جایزه نوبل اقتصاد، فصل نوبل ۲۰۱۷ به پایان رسید.
ریچارد تیلر استاد اقتصاد رفتاری در دانشکده تجارت دانشگاه «شیکاگو بوت» است که تجزیه و تحلیل تصمیمگیری اقتصادی را با فرضیههای روانشناختی توسعه داده است. او جایزه نوبل اقتصاد امسال را برای «ترکیب مفروضات روانشناختی واقعی در تحلیل تصمیمگیری اقتصادی» دریافت کرد.
این اقتصاددان آمریکایی تحقیقاتی را در مورد پیامدهای عقلانیت محدود، اولویتهای اجتماعی و ضعف در کنترل فرد انجام داده است و این که چگونه این عوامل بر تصمیمهای فردی و بازارها تأثیر میگذارد نیز جزو تحقیقات او به شمار میآید.
ریچارد تیلر تا کنون ۶ کتاب نوشته که از جمله کتابهای مشهور او میتوان به کتاب سقلمه (nudge) و کتاب بدرفتاری (Misbehaving) اشاره کرد.
او در کتاب nudge بررسی میکند که چگونه سازمانهای خصوصی و غیرخصوصی میتوانند به مردم برای بهبود تصمیمات روزانهشان کمک کنند.
مطالعات تیلر نشان میدهد که آنچه عامل تصمیمگیری افراد است، کمبود آگاهی و اطلاعات، ناتوانی در کنترل رفتارهای شخصی و همچنین ملاحظات اجتماعی است که این نتیجه کاملاً متفاوت با باورهای مرسومی است که اساس رفتارهای اقتصادی مردم را تصمیمهای عقلانی بر اساس منفعت فردی تعریف میکنند.
راهحل پیشنهادی ریچارد تیلر برای جلوگیری از «بدرفتاری اقتصادی»، زدن به اصطلاح «سقلمهای» به مردم است که از آن طریق به خوشرفتاری اقتصادی روی آورند. او میگوید که به عنوان مثال میتوان مردم را تشویق کرد تا برنامهریزیهای درازمدت بیشتری برای زندگی خود داشته باشند و یا برای دوران بازنشستگی خود پسانداز کنند.
کمیته نوبل معتقد است که آثار ریچارد تیلر سطح آگاهی مردم را بالا برده و به آنها کمک کرده تا شگردهای تبلیغاتی را بشناسند و در تصمیمگیریهای اقتصادی خود هوشیار باشند.
پروفسور ریچارد تیلر علاوه بر فعالیتهای اقتصادی در عالم سینما نیز به ایفاء نقش پرداخته است. او با شرکت در فیلم «رکود بزرگ» به عنوان بازیگر، موضوع بحران پیچیده اقتصادی جهان در سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ را به مخاطب توضیح میدهد.
غزال غضنفری
- 16
- 6