به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، محمدرضا پورعابدی امروز چهارشنبه۲۷ دیماه در کنفرانس ملی فناوریهای نوین در مهندسی برق و کامپیوتر که توسط موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی استان اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه امروز به اسم شهدای جهاددانشگاهی نامگذاری شده است، اظهار کرد: با نگاه در تاریخ کشورهای توسعه یافته مشخص میشود همه آنها سرمایهگذاریهای بسیاری در بخش پژوهش داشتهاند.
وی ادامه داد: باید ثروت را از راه دانایی به دست بیاوریم و همچنین توسعه همراه با پژوهش و فناوری صورت میگیرد، پشت هر توسعه و پیشرفتی یک برنامهریزی وجود دارد، ما نیز برای توسعه و پیشرفت فناوری تا سال ۱۴۰۴ برنامه ریزی کردهایم.
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی با بیان اینکه در مقایسه با کشورهای دیگر در منابع انسانی که فارغ التحصیل میشوند از کیفیت خوبی برخورد دار هستیم، افزود: در پژوهش و فناوری یک کار سیستماتیک انجام نمیدهیم، باید حلقههای ایده تا بازار و ایده تا خلق ثروت را پله پله جلو برویم، اما در این راستا متاسفانه بسیاری از پژوهشگران پس از ابداع، خودشان میخواهند کار فروش را انجام دهند که این امر اشتباه است.
دکتر پورعابدی با بیان اینکه خلق یک فناوری فقط ۱۵ درصد یک پژوهش است، گفت: متاسفانه فناوریهای خود را دست میادین حرفهای نمیسپاریم و به همین دلیل در بازار با شکست روبرو میشوند، هر چند که فناوریهای خوبی هم باشند.
وی با بیان اینکه به کار تیمی در کشور توجه نشده است و در دانشگاهها باید دانشجویان کارهای تیمی انجام دهند، افزود: دانشجویان وقتی فارغ التحصیل میشوند دروس عمومی را حفظ هستند، اما در کار تخصصی و صنعتی نمیتوانند وارد شوند و این موضوع برای تمام دنیا صدق میکند و دانشجویان برای وصل شدن به صنعت باید آموزش ببینند و جهاد دانشگاهی در این راستا کمکهای قابل توجهای انجام داده است.
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی با بیان اینکه جهاددانشگاهی در سه پژوهشگاه و ۲۷ پژوهشکده پژوهشهای لازم را انجام میدهد، گفت: استفاده از ups صنعتی با بالاترین استاندارد در مترو، دکل های حفاری و مهندسی فشار قوی و همچنین ماشینهای الکترونیکی از جمله پژوهشهایی است که در ارتباط با حوزه برق و کامپیوتر در پژوهشگاههای جهاد انجام شده است.
در دنیای فناوری امروزی فقط کار تیمی اهمیت دارد
هم چنین رییس پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی اظهار کرد: دنیای فناوری به جایی رسیده است که اکنون فقط گروه و کار تیمی اهمیت دارد و نقش انسان در تحقق تجاری سازی یک ایده بسیار مهم است.
حبیب الله اصغری با بیان اینکه تجاری سازی یک فرآیند است که به بازار و رقابت معطوف میشود، ادامه داد: فضای بازار پاک نیست و بخشی که جدی گرفته نمیشود همین فضای بازار است، اما پژوهشگران برای ارائه یک محصول باید به این قسمت توجه کنند، چرا که این بخش ۷۰ درصد از یک کار پژوهشی را تحت پوشش قرار میدهد.
وی با اشاره به سه محصول تولید شده در جهاد دانشگاهی گفت: پژوهش بر روی کورههای القایی، فیلترهای الکتراستاتیک و هم چنین ساخت ۹۵ درصد فرستندههای کشور توسط جهاددانشگاهی نشان از دانش و ریسک بالای پژوهش در این نهاد است.
گفتنی است، کنفرانس ملی فناوریهای نوین در مهندسی برق و کامپیوتر توسط موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی استان اصفهان امروز در دانشگاه اصفهان برگزار شد.
- 16
- 3