دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۳۷ - ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۵۱۴۶
اخبار علمی و پژوهشی

امکان ویرایش خاطرات انسان با هولوگرافی

ویرایش خاطرات انسان,اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش

دانشمندان به‌زودی قادر خواهند بود از هولوگرافی برای ویرایش مستقیم احساسات و خاطرات درون مغز انسان استفاده کنند.

 

دانشمندان راهی برای گول زدن مغز پیدا کردند تا در آن مغز انسان بتواند احساسی را تجربه کند که واقعی نیست.

 

پژوهشگران با استفاده فلش‌های نور، نورون‌ها را کنترل می‌کنند و به‌گفته‌ی خودشان می‌توانند فعالیت‌های واقعی مغزی را کپی و در جای دیگری مجددا پیست کرده یا اصطلاحا پچسبانند و در آینده راه را برای ویرایش حافظه، حذف درد یا وارد کردن تصویری به مغز که اصلا وجود خارجی ندارد فراهم کنند. 

 

نام فناوری مورد استفاده پژوهشگران، مدولاتور مغزی هولوگرافیک است که از نورافکنی هولوگرافیک برای فعال‌سازی یا مهار نورون‌ها استفاده می‌کند. هدف نهایی پژوهشگران کنترل هزاران نورون به‌صورت همزمان در الگوهایی براساس فعالیت واقعی مغز است تا بتوانند با این کار احساسات مختلف را تولید و تکرار کنند.

 

سیستم باید بتواند فعالیت‌های مغزی را به‌طور مداوم بررسی کند و براساس آن تصمیم بگیرد که کدام نورون‌ها برانگیخته یا سرکوب شوند. البته شاید شما در نگاه اول به‌یاد حذف حافظه در فیلم درخشش ابدی یک ذهن پاک بیفتید؛ ولی احتمال رخ دادن هر موردی وجود دارد و هیچ موردی نشدنی نیست.

 

به‌عنوان مثال فرض کنید سیستم بینایی برای افراد نابینا، دوربینی داشته باشد که تصاویر ضبط‌شده از طریق لنز را به فعالیت‌های مغزی مرتبط‌با یک فرد بینا تبدیل کند تا آن فرد نابینا هم توانایی دیدن داشته باشد؛ یا سیستمی به‌وجود بیاید که با اعضای بدن مصنوعی، حس لامسه را منتقل کنند.

 

آلان ماردینلی، زیست‌شناس مولکولی و سلولی دانشگاه کالیفرنیای برکلی و یکی‌ از نویسندگاه اصلی مقاله‌ی پژوهشی جدید گفت:

چنین فناوری‌ای پتانسیل بسیار زیادی برای پروتزهای (اندام ساختگی) عصبی دارد، چرا که دقت مورد نیاز برای تشخیص الگوی فعالیت را در اختیار مغز قرار می‌دهد. اگر شما بتوانید زبان مغز را بخوانید و بنویسید، می‌توانید با زبان خودش با آن صحبت کنید و مغز هم پیام‌های شما را بهتر تفسیر خواهد کرد. این گام یکی‌ از اولین گام‌های جاده طولانی برای توسعه فناوری‌ای است که می‌تواند به یک درون‌کاشت مغزی مجازی همراه با حس‌های اضافی و تقویت‌شده تبدیل شود.

 

مدولاتور مغزی هولوگرافیک هنوز در مراحل اولیه‌ی خود قرار دارد، اما با آزمایش آن روی موش‌های آزمایشگاهی، امیدبه موفقیت آن می‌رود.

 

بخش سه‌بعدی کوچکی از مغز موش با ۲ هزار تا ۳ هزار نورون به‌عنوان هدف درنظر گرفته شد. به هر کدام از نورون‌ها پرو‌تئینی وارد کردند (از طریق ویروسی که DNA را به سلول می‌برد) تا موقع تاباندن نور، نورون فعال شود.

 

پژوهشگران از طریق پنجره‌ای به جمجمه‌ی موش که اجازه‌ی عبور نور به مغز را می‌داد، نور تاباندند (حدود ۳۰۰ بار در یک ثانیه) که هر بار تا ۵۰ نورون به‌طور همزمان فعال می‌شدند.

 

ویرایش خاطرات انسان,اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش

چالش بزرگ، هدف قرار دادن نورون‌ها به‌صورت منفرد بود. تیم از هولوگرافی کامپیوتری برای این کار استفاده کرد. هولوگرافی کامپیوتری با منحرف و خم کردن نور و همچنین متمرکز کردن آن، الگویی سه‌بعدی می‌سازد. سپس الگو به بافت مغز در سطح قشر حس‌های تنی موش‌ها تابانده می‌شوند، مخصوصا به مراکز لامسه، بینایی و حرکتی.

 

نیکولاس بگارد، یکی دیگر از نویسندگان اصلی گفت:

پیشرفت اصلی مربوط‌به توانایی کنترل نورون‌ها با دقت بالا در فضا و زمان است. به‌عبارت دیگر، برای تاباندن نور به بخش خاصی از نورون‌هایی که می‌خواهید فعال‌شان کنید می‌توان از یک مقیاس مشخص و با سرعتی که آنها به‌طور معمولی کار می‌کنند استفاده کرد.

 

طبق گفته‌ی پژوهشگران، موش‌ها روی تردمیل راه می‌رفتند و سر آنها از حرکت افتاده بود تا سیستم هدف‌یاب بتواند به‌خوبی کار کند؛ بنابراین هیچ تغییر رفتاری مشاهده نشد. اما فعالیت موش‌ها در زمان عادی هم همین‌گونه بود؛ به‌طوری که انگار آنها به یک محرک حسی واقعی واکنش نشان می‌دادند.

 

البته هنوز کارهای زیادی باید صورت گیرد. فناوری درحال حاضر تنها روی بخش کوچکی از مغز کار می کند و تجهیزات انجام چنین کارهایی هم بسیار عظیم است. به‌گفته‌ی تیم پژوهش، فناوری می‌تواند بخش بیشتری از لایه‌ی خارجی مغز را مورد هدف قرار دهد و همچنین درنهایت اندازه‌ی تجهیزات آنقدر کوچک شود که داخل یک کوله‌پشتی جا شود.

 

گام‌های دیگری برای بهبود وضعیت پژوهش برداشته خواهد شد. بدین ترتیب که موش‌ها را آموزش دهند تا پژوهشگران بتوانند تغییرات رفتاری آنها بعد از مدولاسیون مغزی را شناسایی کنند.

 

همچنین الگوهای واقعی فعالیت مغز در این قشر باید ثبت و ضبط شود تا پژوهشگران مطمئن شوند که مدولاتور مغزی هولوگرافیک روی تمامی موارد نتایج یکسانی به‌همراه خواهد داشت.

 

دستاوردهای پژوهش این گروه در در ژورنال Nature منتشر شده است.

 

 

  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش