به گزارش مهر، «لوتز جانکی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه زوریخ سوئیس، در این باره می گوید: « ما در این مطالعه توانستیم اثبات نماییم که ساختار مغز افراد بسیار شخصی هستند. تنها ۳۰ سال قبل، ما فکر می کردیم مغز انسان دارای چند مشخصه خاص و فردی است یا اصلا چنین ویژگی ای ندارد. از اینرو شناسایی افراد از طریق ویژگی های آناتومی مغز غیرقابل تصور بود.»
وی در ادامه می افزاید: «اما یافته های اخیر نشان می دهد ترکیب تاثیرات ژنتیکی و غیرژنتیکی نه تنها بر عملکرد مغز، بلکه بر آناتومی مغز هم تاثیر آشکاری دارد.»
این مطالعه شامل حدود ۲۰۰ فرد سالم بود که در طول مدت ۲ سال، سه دفعه تحت اسکن MRI مغز قرار گرفتند. محققان بیش از ۴۵۰ مشخصه آناتومی مغز از جمله حجم کلی مغز، حجم ماده سفید و خاکستری مغز، و ضخامت قشر مغز را ارزیابی کردند.
به عنوان نمونه ای از تاثیر تجربه بر آناتومی مغز، جانکی به این موضوع اشاره می کند که چگونه موسیقیدان ها، گلف بازها یا شطرنج بازهای حرفه ای در مناطق مغزشان که مبتنی بر مهارت های خاص شان است، دارای ویزگی های خاصی هستند.
همچنین به نظر می رسد تجارب کوتاه مدت هم در مغز تغییرشکل ایجاد می کنند. به عنوان مثال، اگر دست راست فرد به مدت ۲ هفته بی حرکت نگه داشته شود، ضخامت قشر مغز در نواحی مسئول کنترل دست، کاهش می یابد.
جانکی در توضیح این یافته ها می گوید: «ما فکر می کنیم آن دسته از تجاربی که بر مغز تاثیر می گذارند با آرایش ژنتیکی تعامل یافته و بدین ترتیب با گذشت سال ها، هر فرد دارای یک آناتومی مغز کاملا شخصی و منحصربه فرد خواهد بود.»
- 17
- 5