شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۷۰۱۴۷

همه چیز درباره کاشت و برداشت درخت خرمالو

درخت خرمالو,نگهداری درخت خرمالو,پرورش درخت خرمالودرخت خرمالو
خرمالو درختی است که در مناطق گرمسیر رشد می کند و دارای میوه هایی خوشمزه و شیرین است. خرمالو میوه ای با ارزش های غذایی بسیار است و دارای موادمعدنی مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسیم و مقداری نیز سلولز نیز می باشد. 

خرمالو:

بدون شک یکی از بهترین میوه های پاییزی خرمالو است و همه ما یکی دوبار هم که شده طعم گس و فوق العاده آن را چشیده ایم. خرمالو در طیف رنگی زرد تا قرمز در میادین میوه عرضه می شود. قند موجود در خرمالو گلوکز می باشد و مقدار آن به ۱۳ تا ۱۹ درصد می رسد. تا زمانی که پوست خرمالو هنوز نرسیده است ماده ای به نام تانن دارد به همین جهت در ژاپن برای صنعت رنگرزی مورد استفاده می باشد. 

درباره درخت خرمالو:

زادگاه اصلی خرمالوها کشور چین می باشد. یکی از شناخته شده ترین انواع این درخت مدل ژاپنی آن می باشد که در کشورهای چین و ژاپن کاشت، داشت و برداشت می شود. انتقال این درخت از چین به سایر کشورهای آسیایی مانند ژاپن و کره رسید. اکنون کاشت نهال های خرمالو در کشورهای متفاوتی از قبیل اسپانیا، تونس، ایتالیا و همچنین کشور ما ایران کشت می شود. 

درخت های خرمالو همواره سبز هستند و بر روی شاخه های آن برگ های پهنی وجود دارند. درخت های خرمالو دارای عمری معمولا طولانی هستند به طوری که شما از سن ده سالگی خود می توانید روی سود این درخت حساب باز کنید. مناطق گرمسیری برای کاشت این درخت بهترین گزینه محسوب می شوند.

درخت خرمالو,نگهداری درخت خرمالو,روش کاشت درخت خرمالوهمه چیز درباره درخت خرمالو

روش صحیح کاشت درخت خرمالو در باغچه:

در ابتدا باید یک نهال خرمالو بخرید، این نهال برای کاشت درخت میوه مذکور استفاده می شود پس باید قوت مناسبی داشته باشد، بهترین نوعی که می توانید خریداری کنید نژاد آسیایی و آمریکایی می باشد. در هنگام خرید باید به این نکته توجه داشته باشید که ریشه نهال ها باید عریان باشد و خطری آنها را تهدید نکند. 

باید اضافه کرد که شرایط پرورش بذر درخت خرمالو به جهت احداث باغ میوه سخت تر از پرورش درخت از طریق نهال است. بسته به نوع آب و هوایی که منطقه زندگی شما دارد نهال خریداری باید در اوایل پاییز و یا فصل بهار کاشته شود. 

درخت های خرمالو نژاد آسیایی در آب و هوایی بیشترین امکان رشد را دارند که درجه حرارت آن زیر ۰ درجه سانتی گراد باشد، درنتیجه پیشنهاد می شود در اوایل بهار این اقدام را صورت دهید، از طرفی نوع آمریکایی آن بهتر است در فصل پاییز کاشته شوند تا دمای هوا بسیار سرد یا گرم نیست. 

برای کاشت نهال خرمالو یک نقطه مناسب از حیاط را انتخاب کنید که دارای نور زیاد و خاکی دارای قدرت زهکشی بالایی است، در نتیجه می توان گفت بهترین منطقه برای کاشت درخت خرمالو باید در بیشر ساعات روز دارای نور بیشتر و شرایط سایه کمتری باشد. 

درخت خرمالو,نگهداری درخت خرمالو,نحوه کاشت درخت خرمالو در باغچهنحوه کاشت درخت خرمالو در باغچه

از طرفی باید منطقه ای که آب روی آن راکد می ماند دوری شود زیرا این کار برای درخت مناسب نیست. باید اشاره کرد که خرمالوی آمریکایی نسبت به واریته ی آسیایی آن مقاومت کمتری دارد و نسبت به شرایط نوری نامناسب و همچنین زهکشی بد خاک واکنش بدتری دارد. 

بعد از اینکه محل مناسبی را برای کاشت انتخاب کردید، حفره ای به قطر ۶/۷ سانتی متر و ارتفاع ۵ سانتی متر ایجاد کرده و ریشه های نهال ها را درون حفره قرار دهید، به طوری که پایه های درخت دقیقا بالاتر از سطح خاک قرار داشته باشد. 

بعد از طی کردن تمام مراحل گفته شده حفره را به وسیله خاک و کمپوست پر کرده و یک هرم کوچک در اطراف پایه درخت ایجاد کنید. با استفاده از مالچ پایه های درخت را بپوشانید، تا ریشه های نهال شما احساس خنکی داشته باشند. مالچ برای پوشاندن ریشه ها به خاک اضافه می شوند تا از پراکنده شدن آنها نیز پیشگیری کند، همچنین از تبخیر بی رویه آب هم جلوگیری می کنند. 

مالچ های دارای مواد آلی گزینه بهتری هستند زیرا زمانی که درخت خرمالو رشد می کند و مالچ ها فرسوده می شوند، مواد مغذی را به خاک اضافه می کنند. 

درخت خرمالو,نگهداری درخت خرمالو,روش تکثیر درخت خرمالوروش تکثیر درخت خرمالو

همه چیز در مورد درخت خرمالو تا ۳ سال ابتدایی:

بعد از اینکه درخت خرمالو را کاشتید؛ به صورت روزانه آن را آبیاری کنید زیرا بافت خاک در سال اول باید به شکل مرتب مرطوب باشد. ریشه های درخت خرمالو آرام رشد می کنند پس آن چیزی که در این میان اهمیت دارد این است که دائما از آب سیراب شوند. 

همانطور که اشاره شد خاک محل کاشت درخت خرمالو باید قدرت زهکشی مناسبی داشته باشند و روند آبیاری خرمالو طوری باشد که هر روز به مدت ۳۰ ثانیه تا یک دقیقه آبیاری شوند. 

باید دقت کرد در سال اول برای آبیاری درختان خرمالو تنها زمانی که خاک خشک می شود باید به نهال آب بدهید. 

کوددهی به درخت خرمالو باید هر چهار ماه یک بار ( سه بار در سال) در طی سه سال به صورت برنامه ریزی شده انجام شود. مقدار کوددهی خرمالو باید طوری باشد که در هر نوبت یک یا دو فنجان کود سه بیست مایع و یا کود سه بیست npk به خاک اضافه شود. بعد از اینکه سه سال از کاشت درخت گذشت تنها دو مرتبه در سال و یا به عبارتی هر شش ماه یکبار کوددهی درخت خرمالو انجام شود.

بعد از گذشت سه سال بر اساس آنچه گفته می شود کود مناسب در اختیار درخت قرار دهید و از کوددهی زیاد برای آن بپرهیزید، زیرا درخت باید به صورت کامل در طی این مدت با خاک خود سازگار شود و کوددهی بیش از حد می تواند منجر به رشد ضعیف درخت، همچنین افت کیفیت محصول نهایی شود. 

در سال اول بعد از کاشت باید با استفاده از یک قیچی تیز و لوازم جانبی باغبانی شاخه های مرکزی را هرس کنید، در نتیجه این اقدام شما شاخه های خوب دیگری خواهید داشت که از همدیگر فاصله دارند، همه آنها با شاخه مرکزی به سمت بالا حرکت می کنند و تنه درخت را می سازند، همچنین زاویه آنها به طرف بیرون می باشد که این یک گزینه مثبت است. 

درخت خرمالو,نگهداری درخت خرمالو,همه چیز در مورد درخت خرمالورسیدگی به درخت خرمالو تا سه سال بعد از کشت

بعد از گذشت یک سال از کاشت درخت از هرس شاخه های آن پرهیز کنید، البته اگر شاخه ها شکسته باشند موردی ندارد. بعد از سه سال از کاشت و پرورش درخت خرمالو شما می توانید میوه دهی درخت را ببینید و از طعم گس و شیرین میوه هایش لذت ببرید.

نحوه کاشت و پرورش خرمالو در گلدان:

در صورتی که قصد دارید خرمالو را در یک گلدان پرورش دهید بعد از خریداری خرمالو های رسیده و سالم، هسته آنها را به آرامی جدا کرده و با آب ولرم بشویید، به طوری که قسمت های گوشتی میوه به صورت کامل از هسته پاک شوند. 

در مرحله بعد هسته های پاک شده را داخل طرف آب قرار دهید و طرف را نیز در محلی گرم و کم نور بگذارید. با از دست دادن شفافیت آب باید آن را تعویض کنید. بعد از گذشت چند روز می توانید جوانه های کوچکی خارج شده از هسته خرمالو را ببینید. در این زمان گیاه جوان را به گلدان همراه با خاک مناسب اضافه دهید. 

زمانی که هسته را به خاک اضافه می کنید باید مراقب جوانه ها باشید تا آسیب نبینند سپس خاک اطراف آن را به آرامی فشار دهید. آبیاری کامل را بعد از انجام تمام اقدامات انجام دهید به شکلی که آب از ته گلدان خارج شود. 

گلدان را در محلی با نور و دمای مناسب قرار دهید. 

درخت خرمالو,نگهداری درخت خرمالو,کاشت درخت خرمالو در گلدانکاشت درخت خرمالو در گلدان

خاک مناسب خرمالو:

خاکی که در آن درخت خرمالو را می کارید باید سبک و قابل نفوذ باشد به طوری که آب در ان حرکت کرده و حاصل خیز باشد. بهترین خاکی که برای درخت خرمالو استفاده می شود؛ خاک مرطوب خنک است، خاکی که در باغات قدیمی وجود دارد بهترین جواب را به شما خواهد داد، به همین دلیل توصیه می شود افرادی که می خواهند اقدام به کشت گیاه در باغچه منازل کنند آن را با استفاده از خاک باغات قدیمی پر کنند، موفقیت کاشت این درخت در منازل رعایت همین نکته می باشد. برخی از افراد برای باغچه خود از خاک مراتع استفاده می کنند که برای کاشت و پرورش این گیاه مناسب نیست.

درخت های خرمالو به کودهای دامی فراوان نیاز دارند، اما باید توجه داشت که کودهای پوسیده دامی باید استفاده شود نه کودهای تازه و نپوسیده، همچنین اگر داخل منازل کاشت را انجام می دهید به دلیل حجم کم خاک باغچه و محیط محدود برای رشد ریشه؛ تغذیه درختان خرمالو به کودهای نیمه آلی به نام ورز نیاز می شود. 

بعد از رفع سرمای زمستان در اسفند ماه به ازای هر درخت خرمالو باید ۴ تا ۵ کیلوگرم ورز در سطح باغچه پخش شود، سپس خاک ها را به خوبی شخم بزنید. در زمانی که شخم زنی را انجام می دهید باید توجه داشته باشید که حتما ماه اسفند باشد، همچنین توجه به اینکه درخت خرمالو به شخم ها عمیقی نیاز دارد نیز اهمیت دارد، در صورتی که ریشه آسیب ببیند دیرتر ترمیم می شود.  

آبیاری درخت خرمالو :

درخت خرمالو از جمله گیاهانی است که به آب نسبتا زیادی نیاز دارد، گیاه به خشکی حساس است و در هوای گرم نیاز به آبیاری بیشتری دارد. آبیاری باید به صورت منظم باشد. در این مورد باید تعادل برقرار شود زیرا اگر آبیاری بیشتر شود ریشه ها دچار کمبود اکسیژن می شوند، بارزترین علامت غرقابی ریزش میوه های درختان می باشد. 

درخت خرمالو,نگهداری درخت خرمالو,آبیاری درخت خرمالودرباره آبیاری درخت خرمالو

تکثیر درخت خرمالو :

زمانی که درخت خرمالو را می کارید باید به نکاتی توجه داشته باشید که در ادامه به آنها اشاره می شود:

- زمانی که خرمالوی پیوندی را می کارید حدودا باید ۱۵ اسفندماه باشد، در صورتی که زودتر کاشته شود احتمال بروز سرمازدگی نهال بیشتر خواهد شد زیرا درخت نسبت به عمل جابجایی حساس است. 

- در زمان کاشت نهال پیوندی شما باید حتما نهال را در خزانه زیر خاک نگه دارید و سپس در حفره مورد نظر قرار دهید. باید توجه داشته باشید که عمیق کاشتن یا سطحی کاشتن نهال هر دو مضر هست. 

- زمانی که نهال را می کارید از دادن هرگونه کود شیمیایی و کود حیوانی خودداری کنید، تقویت گیاه باید از دو سال بعد از کاشت شروع شود و از همان ورز هم استفاده کنید. 

- بعد از کاشت درخت عمل آبیاری یک بار باید صورت بگیرد تا زمانی که درخت خرمالو جوانه نزده است آبیاری دوم را انجام ندهید. 

- بعد از گذشت دو سال عمل سربرداری و هرس برای فرم دهی به مدت دو تا سه سال باید انجام شود.

گردآوری: بخش علمی سرپوش

  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش