چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۱۰۷۳

مراحل کاشت زنجبیل و نکات طلایی درمورد کاشت این گیاه

کاشت زنجبیل,خاک مورد نیاز برای کاشت زنجبیل,نور مورد نیاز کاشت زنجبیلبرای کاشت زنجبیل از ریزوم های پر خاصیت استفاده می شود
یکی از پرخاصیت ترین گیاهان دارویی و درمانی که مصرف آن شدیداً توصیه می شود زنجبیل می باشد. بهتر است به صورت طبیعی و در منزل کاشت زنجبیل را انجام دهید. فقط کافیست که برای رشد آن پارامترهای مهم را در نظر بگیرید.

کاشت زنجبیل

زنجبیل گیاهی گرمسیر و دارای ریزوم یا ساقه زیرزمینی است. این گیاه در طبیعت به شکل چند ساله و برای تولید محصول به صورت یکساله رشد می کند. برگ های تولید شده به شکل شمشیر و نوک تیز و گل های زرد تا بنفش از ریزوم ها به شکل مستقیم خارج می شوند. باید شرایط لازم را برای پرورش زنجبیل ایجاد کنید. نوع غده ای که برای کاشت زنجبیل انتخاب می کنید، بسیار مؤثر است. این غده ها باید در نوع سالم و بزرگ انتخاب شوند.

در زمان کاشت زنجبیل، اول باید به بافت تهیه شده زنجبیل توجه کنید و فراموش نکنید که این بافت باید از نوع گوشتی انتخاب شود. یک غده زنجبیل در شکل ظاهری اش برجستگی هایی دارد که این برجستگی ها بیانگر محل مناسب برای جوانه زنی زنجبیل می باشد. این گیاه خواص درمانی زیادی دارد. از عوامل تاثیرگذار در رشد و شکوفایی زنجبیل می توان به آب و صبر اشاره کرد.

کود دهی برای کاشت زنجبیل,کاشت زنجبیل,چگونگی کاشت زنجبیلکاشت زنجبیل مراحل ساده ای دارد و از این رو مورد استقبال و توجه قرار می گیرد

نکات کاشت زنجبیل

* شرایط آب و هوایی برای کاشت زنجبیل:

برای کاشت زنجبیل در فضای باز نیاز به شرایط نیمه آفتابی در آب و هوای گرم داریم. گلدان ها در آب و هوای سردتر به آفتاب منتقل می شوند  ولی در فصل تابستان به مناطق نیم سایه منتقل می شوند.

* خاک مورد نیاز برای کاشت زنجبیل:

خاک عمیق با ابفت متوسط( شنی و لومی) برای کاشت زنجبیل در فضای باز مناسب است. بهتر است برای کیفیت بیشتر این محصول، کمپوست تهیه شود.

* دمای قابل تحمل برای کاشت زنجبیل:

زنجبیل گیاه گرما دوستی است و در صورتیکه در مناطقی سرد کشت میشود بهتر است این گیاه در گل خانه کشت شود. خیلی از گونه های زنجبیل تا دمای ۶- درجه سانتیگراد را تحمل می کنند ولی یخبندان را بطور کامل تحمل نمی کنند. فصل بهار بهترین زمان کاشت زنجبیل در بیرون از خانه می باشد. دمای محیط زنجبیل نباید کم تر از ۱۰ درجه باشد، بدین ترتیب اگر محل زندگی شما، آب و هوای گرم و مرطوبی دارد میتوانید در بیرون از خانه نیز زنجبیل را پرورش دهید.

* نور مورد نیاز کاشت زنجبیل:

از عناصر مهم برای رشد و کاشت زنجبیل می توان به نور اشاره کرد. یکی از ویژگی های اصلی برای داشتن یک زنجبیل سرزنده و شاداب، دریافت نور مستقیم به مدت چند ساعت می باشد. بهتر است در بقیه ساعات این گیاه را در مکانی با نور ملایم شبیه به نور صبحگاهی قرار دهید. در حد ۲ تا ۳ ساعت این افتاب ملایم برای گیاه کفایت خواهد کرد.

در صورتیکه پرورش و کاشت زنجبیل را در فضای باز و آفتابی امتحان می کنید، بهتر است برای آن سایبانی داشته باشید و از تابش مستقیم مداوم بر روی آن جلوگیری نمایید. زنجبیل رشد سرعتی ندارد به همین علت نیاز به فرصت زیادی برای تکامل رشد خواهد داشت. بطور طبیعی جوانه زنی این گیاه در یک الی ۲ هفته رویت می گردد. این گیاه حدود ۳ الی ۴ ماه برای رسیدن به حد مطلوب رشد نیاز دارد.

* کود دهی برای کاشت زنجبیل:

چنانچه خاک موردنیاز برای کاشت زنجبیل غنی از مواد مغذی باشد، کوددهی این خاک ضروری نیست ولی درصورت فقیر بودن خاک گلدان، میتوانید کود کامل مایع استفاده کنید یا اینکه مقداری کمپوست را یک بار در ماه به خاک اضافه کنید.

شرایط آب و هوایی برای کاشت زنجبیل,نکات کاشت زنجبیل,کاشت زنجبیلنوع غده ای که برای کاشت زنجبیل انتخاب می کنید، اهمیت زیادی دارد

چگونگی کاشت زنجبیل

نخستین قدم برای کاشت زنجبیل اینست که یک زنجبیل تازه را از هر فروشگاهی که معمولاً سبزیجات می خرید، تهیه کنید. اگر از فروشگاه های غیر ارگانیک زنجبیل را می خرید، باید حداقل به مدت ۸ ساعت ریشه آنرا داخل آب بگذارید و سپس اجازه دهید در مقابل نور آفتاب کاملاً خشک شود  هر چقدر زنجبیل تازه تر باشد پوست نازک و لطیف تری دارد طوری که حتی به کندن پوست آن احتیاجی نیست و هرچقدر کهنه تر شود پوستش ضخیم تر و کلفت تر می شود.

در این مرحله از کاشت زنجبیل، داخل یک ظرف پر از آب ریشه های زنجبیل را بریزید و به مدت یک شب اجازه دهید که در آن ظرف بماند، یک لایه خاک را صبح روز بعد داخل گلدان خود بریزید و سپس داخل آن ریشه های خیس شده را قرار دهید و آب را بطور منظم به گلدان اضافه کنید البته بهتر است که داخل یک آب پاش، آب را بریزید و به تدریج اضافه نمایید.

ارتفاع گلدان مناسب برای کاشت زنجبیل باید حدود ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتر باشد. از چند سوراخ در قسمت انتهایی گلدان برای زهکشی مناسب خاک گلدان بهره مند شوید. خاکی که استفاده می کنید نیز باید آب را به خوبی عبور دهد. به عنوان مثال خاک شنی با خاک برگ غنی مناسب است. در صورتیکه میخواهید داخل باغچه زنجبیل را بکارید بهتر است به آن قدری ماسه شنی اضافه کنید تا خاکتان زهکشی مناسب داشته باشد ولی میتوانید برای داخل خانه از ترکیبی که شامل ۵۰ درصد کوکوپیت+ ۴۰ درصد پرلیت+ ۱۰ درصد پیت ماس یا ۶۰ درصد کوکپیت+ ۴۰ درصد پرلیت نیز است، استفاده کنید. حتماً از سنگریزه برای ته گلدان استفاده کنید یا برای این که گلدان سبک تر باشد از پوکه صنعتی استفاده کنید.

کاشت زنجبیل,دمای قابل تحمل برای کاشت زنجبیل,کاشت زنجبیل در خانهبهترین زمان کاشت زنجبیل در بیرون از منزل فصل بهار می باشد

در پروسه ی کاشت زنجبیل، بعد از این که زنجبیل را در خاک قرار دادید به مقدار ۳- ۴ سانتیمتر روی آن خاک بریزید و سپس آبیاری کنید و منتظر بمانید تا گیاهتان جوانه بزند. در این دوران جهت تامین رطوبت لازم برای جوانه زنی از اسپری آب بهره مند شوید و بدین طریق محیط را مرطوب و رطوبت لازم را فراهم کنید. در واقع اولین و آخرین آبیاری برای رویش جوانه، همین نوع آبیاری است.

برای آبیاری زنجبیل، ترتیب لازم را رعایت کنید. همواره به بی آب شدن سطح خاک گیاه، پیش از آبیاری توجه داشته باشید. آبیاری بیش از حد لازم سبب میشود گیاه شما در رشد و ثمردهی ضعیف شود. بعد از کاشت زنجبیل برای آبیاری این محصول، خاکش را غرقابی نکنید و فقط در حالت رطوبت آنرا حفظ نمایید.

در مراحل کاشت زنجبیل استفاده از مالچ توصیه می شود. می توانید با استفاده از مالچ، گیاه را گرم نگه دارید و مانع از ظهور علفهای هرز شوید. بدین ترتیب یک لایه ضخیم مالچ برای گرم نگه داشتن خاک اضافه کنید. زنجبیل به مکانی پر نور نیاز دارد. به همین علت بهترین حالت جاییست که حداکثر ۲- ۳ ساعت آفتاب ملایم صبح بر آن بتابد.

زنجبیل گیاهیست که به کندی رشد می کند. همینطور این گیاه برای رشد کافی به ۳- ۴ ماه زمان احتیاج دارد. برگ های زنجبیل شما در طول ۱۰ تا ۱۲ ماه به قد ۵۰ تا ۶۰ سانت می رسد. میتوانید ریزوم هایی که در جلوی همین گیاه به وجود می آیند را از زیر خاک برش دهید و از آن ها استفاده کنید. در این مرحله از کاشت زنجبیل در زیر خاک، غده های جدیدی تشکیل شده اند. خاک را کنار بزنید و زنجبیل تازه ی خود را از دل خاک بیرون بکشید. این مرحله از پرورش زنجبیل به کاشت سیب زمینی بسیار شباهت دارد.

روش کاشت زنجبیل,کاشت زنجبیل,کاشت زنجبیل در فضای بازگلدان مناسب برای کاشت زنجبیل باید ارتفاعی حدود ۲۵ تا ۳۰ سانتی متر را دارا باشد

گردآوری: بخش علمی سرپوش

  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
سایت خیلی خوبی دارید امیدوارم موفق باشید
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش