جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۳۹ - ۲۶ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۲۰۷۱
شهری و روستایی

در آستانه موج ششم کرونا؛ برگزاری مراسم ۱۳ آبان و نماز جمعه با رعایت پروتکل های بهداشتی

استاندار تهران با تأکید بر اینکه باید تابع نظرات ستاد ملی مقابله با کرونا باشیم، افزود: برای مراسم ۱۳ آبان امسال اصل بر برگزاری است، البته رعایت پروتکل‌های بهداشتی بسیار مهم است.

به گزارش ایسنا، محسن منصوری در جلسه ستاد مقابله با کرونای استان تهران ضمن تقدیر از تلاش‌های اعضای این ستاد در مدیریت و مقابله با بیماری کرونا گفت:‌ با توجه به تراکم جمعیتی استان با مدیریتی که توسط آقای بندپی در این حوزه صورت گرفت در مدیریت این بیماری در استان تهران سربلند شدیم که جای تقدیر دارد.

وی افزود:‌ به دلیل اهمیت موضوعات و تأکیدات مقام معظم رهبری چند مسئله به صورت آنی و فوری در استان تهران در دستور کار است که یکی از آن‌ها مقابله با بیماری کرونا است. بر همین اساس باید جلسات منظم و کارشناسی در این حوزه برگزار شود و مبنا نیز نظر کارشناسی اعضا است.

استاندار تهران با تأکید بر اهمیت معنویت و تقویت داشته‌های معنوی شهروندان گفت: مدت زیادی است در تهران نماز جمعه برگزار نمی‌شود و در شهرستان‌ها نیز با نوسانات برگزار می‌شود. ایام‌الله‌هایی که مظهر شور بوده است دچار خدشه شده لذا باید برای سلامتی روحی و ارتقای معنویت نیز چاره‌اندیشی کنیم. البته خط قرمز ما برای برگزاری مراسمات صحت و سلامت است.

وی با اشاره به آغاز برگزاری نماز جمعه در تهران از این هفته گفت: معتقدیم متدینین بیشتر از سایرین پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند اما باید شاخص‌ها برای همه موارد اعم از بازار، خیابان، هیئت و... به صورت واحد باشد و تصمیمی که اتخاذ می‌شود قابل دفاع باشد.

منصوری ادامه داد:‌ ما باید تابع نظر ستاد ملی مقابله با کرونا باشیم. اصل بر برگزاری مراسم ۱۳ آبان سال جاری است. البته رعایت پروتکل‌ها برای ما بسیار مهم است. این مراسم به صورت غیرراهپیمایی برگزار می‌شود و اگر قرار است راهپیمایی اتفاق بیفتد به صورت خودرویی خواهد بود. تجمع در فضای باز بر روی صندلی و با رعایت فاصله‌گذاری خواهد بود. همچنین سازمان تبلیغات اسلامی برای برگزاری این مراسم به زمان و برنامه‌ریزی نیاز دارد از این جهت امروز تصمیم می‌گیریم که اصل بر برگزاری این مراسم باشد و اگر احیانا شرایط به شکل غیرمنتظره‌ای تغییر کرد اعلام خواهیم کرد.

وی تأکید کرد:‌ پیشنهاد آقای زالی فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا استان تهران برای تشکیل جلسه مشترک میان معاونین درمان سه دانشگاه علوم پزشکی و سازمان تبلیغات اسلامی پیشنهاد مناسبی است که باید محقق شود و برای شهرستان‌های استان تهران نیز به همین شکل عمل خواهیم کرد. باید مراقبت جدی برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی صورت بگیرد تا بهانه‌ای دست کسی داده نشود.

پس از بیست ماه این هفته در تهران نماز جمعه برگزار می شود

ستاد نمازجمعه تهران، اعلام کرد که با آرایش جدید نیروی انسانی و با تدابیر و برنامه‌­هایی متناسب با شأن و منزلت نمازگزاران ، از آمادگی مناسب برای برگزاری نماز جمعه در جمعه هفته جاری برخوردار است.

به گزارش ایسنا متن اطلاعیه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در اولین نمازجمعه تهران، پس از شیوع کرونا به این شرح است:

شهروندان شریف، جوانان مؤمن و خانواده­های انقلابی و متدین شهر تهران

مسئولین خدوم، دولتمردان و کارگزاران نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران

با سلام و احترام، ضمن عرض تبریک به مناسبت هفته وحدت، در خصوص اقامه مجدد نماز عبادی – سیاسی و دشمن‌شکن جمعه تهران به استحضار می‌رسانیم ؛

طی ۲۰ ماه گذشته، ۴ نوبت و هر بار در شرایطی که با فرود موج سرکش کرونا، مجالی برای اقامه مجدد نمازجمعه تهران فراهم می­شد، بر اساس تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی(مد­ظله­ العالی) که همزمان، به ­عنوان امام‌جمعه، دغدغه حفظ این سنگر مهم و نگرانی صیانت از سلامتی هموطنان عزیزمان را داشتند، از ستاد ملی مقابله با کرونا استعلام و پیگیری شد، که البته هر بار، با طغیان مجدد این ویروس منحوس، فرصت ادای این فریضه الهی سلب می­ شد.

اکنون که پس از اجرای موفق طرح واکسیناسیون و عبور از موج پنجم کرونا، زمینه برای اجتماع وحدت ­بخش و انسجام ­آفرین مؤمنین در عید جمعه و در آستانه ولادت با سعادت پیامبر اعظم(صلی ­الله ­علیه­ و­آله­ و­ سلم) امام‌صادق(ع) فراهم شده است، بر خود فرض می­دانیم از مواجهه مسئولانه و دلسوزانه ستاد ملی مقابله با کرونا که برای برگزاری حداکثری نمازهای جمعه در۸۹۱ پایگاه سراسر کشور، در قریب به دو سال گذشته، همکاری قابل قبولی داشتند و همچنین از این ستاد، به­ عنوان فرمانده واحد میدان مقابله با کرونا در دولت جدید، که زمینه را برای تکمیل این شبکه نورانی، با پیوستن پایتخت به برگزارکنندگان نمازجمعه فراهم نمودند، صمیمانه سپاسگزاری نماییم.

 لازم به ذکر است که پس از موج اول کرونا، حداقل ۱۳۷ و حداکثر ۶۹۴ پایگاه در کشور اقامه نمازجمعه داشتند که این نسبت در موج دوم، از حداقل ۳۶۱ تا حداکثر ۶۴۴ ، در موج سوم، از حداقل ۵۰ تا حداکثر ۸۰۰ ، در موج چهارم از حداقل ۵۴ تا حداکثر ۸۱۹ و در موج پنجم به دلیل صدور مجوز برپایی نمازجمعه مناطق قرمز، مشروط به اقامه در محیط باز و با تعداد نمازگزاران تعریف شده در پروتکل ابلاغی، از حداقل ۷۰۴ تا حداکثر ۸۶۹ متغیر بوده که تبعیت و همراهی قابل تحسین ائمه محترم جمعه و ستادهای نمازجمعه سراسر کشور را در راستای اجرایی­‌سازی مصوبات و شیوه ­نامه­‌های بهداشتی، به اذعان مسئولین و دست­اندرکاران ستاد ملی مقابله با کرونا نشان می­دهد.

ستاد نمازجمعه تهران، با آرایش جدید نیروی انسانی و با تدابیر و برنامه‌­هایی متناسب با شأن و منزلت نمازگزاران مکرم، از آمادگی مناسب برای میزبانی این رویداد مهم در روز جمعه هفته جاری( ۳۰ /۷ /۱۴۰۰) برخوردار است و متعاقباً نسبت به اطلاع­‌رسانی و تشریح جزئیات برنامه و ترتیب اجرای شیوه‌­نامه بهداشتی و اقدامات صیانتی برای حفظ سلامتی شما عزیزان اقدام خواهد نمود.

نمازجمعه در طول تاریخ پرافتخار انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، بستری برای ارتباط صمیمانه، بی­تکلف و عاطفی میان مردم و مسئولان بوده و هست. از این رو، به مناسبت بازگشایی نمازجمعه تهران، آحاد مسئولان، خصوصاً دولت مردمی، مجلس انقلابی و قوه قضائیه عدالت­‌گستر و فسادستیز را در تهران و سراسر کشور، به حضور پررنگ در میان نمازگزاران و فراهم آوردن امکان ارتباط مستقیم و بی­واسطه فرا می­خوانیم، هرچند که به شکل طبیعی، انتظار می­رود نمازجمعه تهران در این راستا الگوساز و جریان­‌ساز باشد.

امید می‌­رود در روز جمعه، یک بار دیگر شاهد حضوری حماسی، باشکوه، دشمن‌­شکن و وحدت­آفرین در نمازجمعه ام­القرای جهان اسلام باشیم.

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش