جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۲:۲۵ - ۱۸ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۱۷۰۳
شهری و روستایی

استاندار اصفهان: خطر فرونشست جدی است/ ضرغامی: در حد توان برای جلوگیری از آسیب فرونشست کار خواهیم کرد

سید رضا مرتضوی,استاندار اصفهان
استاندار اصفهان مشکل فرونشست زمین در اصفهان را جدی عنوان کرد.

به گزارش مهر، سید رضا مرتضوی بعد ظهر پنجشنبه در سومین همایش ائمه جمعه استان اصفهان با ابراز خرسندی از توفیق حضور در امامزاده سید محمد خمینی شهر، به شرایط خاص دولت اشاره و اظهار کرد: دولت جدید با رویکردی متفاوت وارد عرصه خدمت‌رسانی به مردم شده است، انبوهی از مشکلات از سال‌های گذشته روی هم انباشته شده است اما دولت کنونی با توجه به برخی انتظارات مردم از حکومت اسلامی که شفافیت و عدالت اجتماعی از جمله آنهاست، وارد صحنه شده است.

وی با بیان اینکه این دولت با نگاهی مردم گرا، ذیل سیاست‌های کلی نظام اهداف خود را پیش می‌برد، افزود: استان اصفهان از لحاظ جغرافیایی به اشتباه یک استان برخوردار ترسیم شده و این نگاه در بخش‌های مختلف، موجب محدود شدن امکانات و بودجه تخصیص یافته به استان اصفهان است؛ از طرفی دیگر شرایطی از قبل بر استان حاکم شده که خاص است.

استاندار اصفهان با اشاره به اینکه معضلاتی چند جانبه از سال‌های قبل در استان اصفهان حاکم شده است، به مسئله آب و آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: این مسائل در سطح ملی مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد چراکه استان اصفهان در راستای برون رفت از این مشکلات نیاز به وحدت همه جانبه دارد.

پیگیری مسائل آبی استان اصفهان مختص مجموعه حاکمیتی باشد

وی به ضرورت حفظ وحدت در این زمینه اشاره کرد و توضیح داد: زمانی که پیگیری مسائل آبی اصفهان، مختص به مجموعه حاکمیتی استان نباشد، تمام اقشار احساس مسئولیت می‌کنند اما بدین شکل تدوین یک برنامه ملی و سناریوی واحد ناممکن می‌شود و چه بسا گاهی باعث عکس‌العمل‌های اشتباه و مشکلات بیشتر شود.

مرتضوی به چند صدایی در استان اشاره کرد و گفت: اقدامات اشتباهی درباره حوضه زاینده رود صورت گرفته و با توجه به بارش کم بارندگی مشکلات عدیده‌ای برای کشاورزان به دنبال داشته که این قشر مطالبات فراوانی از مسئولان در این حوزه خواستار هستند.

۵۸ درصد کاهش بارندگی در سرشاخه‌های زاینده رود

استاندار اصفهان هشدار داد: ورودی آب به زاینده رود ۸.۲ متر مکعب بر ثانیه است و خروجی سد زاینده رود ۱۲.۵ است، سال گذشته میزان بارندگی ۳۲۱ میلی متر بوده که امسال به سال گذشته ۵۸ در صد کاهش بارندگی را شاهد بوده‌ایم.

وی به مطالبه به حق کشاورزان اشاره کرد و گفت: هشتاد میلیون مترمکعب آب باید در زمان مشخص برای کشاورزی باز می‌شد اما با انجام این کار حتی مصرف آب شرب اصفهان تحت تأثیر قرار می‌گرفت.

مدیریت ۷۳ درصد محتواهای فضای مجازی در ارتباط با زاینده رود از خارج از کشور

مرتضوی تصریح کرد: در روز پنجم آذر و روزهای قبل و بعد از آن، ۷۳ درصد از محتوای فضای مجازی استان اصفهان از خارج کشور مدیریت می‌شد که سه برابر محتوای داخلی بود و ادامه این روند به صلاح نبود که حضور نیروی انتظامی به خاتمه اجتماعات منجر شد.

وی به مدیریت صحیح آب اشاره نمود و تصریح کرد: نگاه همه در این زمینه باید از روی رأفت و مهربانانه باشد تا مشکل آب حل شده و فرصتی به دشمن برای بهره برداری به نفع بیگانگان ندهیم، با توجه به اینکه در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که دارای بافت به‌هم تنیده‌ای است و باید تمام جوانب سنجیده شود، مدیریت آب باید دغدغه تمامی شهرهای درگیر با موضوع باشد اما بواسطه مشکلات قومی قبیله‌ای و سیاسی که بر ما تحمیل می‌شود از مدیریت آب باز مانده‌ایم.

استاندار اصفهان هشدار داد: در صورتی که معضل آب حل نشود با مشکل دیگر فرونشست زمین در اصفهان روبرو خواهیم بود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره انتخاب فرمانداران شهرهای استان اصفهان تاکید کرد: به دنبال فرماندارانی هستیم که پرتلاش و با جدیت و عزم راسخ وارد عرصه خدمت رسانی به مردم شوند.

***

ضرغامی: در حد توان برای جلوگیری از آسیب فرونشست کار خواهیم کرد

وزیر میراث فرهنگی در روز اول سفر خود به اصفهان به بازدید از میدان نقش جهان و کارگاه‌های صنایع دستی پرداخت و درباره مرمت گنبد مسجد شیخ لطف‌الله و تأثیر فرونشست در بافت تاریخی صحبت کرد.

سید رضا مرتضوی,استاندار اصفهان

حدود یک ماه پیش سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور به عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی دستور داد تا سفری به اصفهان داشته باشد و به وضعیت این استان رسیدگی کند. استانی که در تعداد آثار تاریخی ثبتی و تولید صنایع دستی همچنین تعداد حضور گردشگران رتبه اول را در ایران دارد، اما هنوز وضعیت مدیرکل آن نامشخص است.

ضرغامی امروز بالاخره به اصفهان آمد و بازدید خود را از میدان نقش جهان آغاز کرد. او به مسجد امام (ره)، سردر قیصریه، عالی قاپو و مسجد شیخ لطف‌الله رفت و از نزدیک از پروژه‌های مرمتی بازدید داشت، بازدیدی که البته تا آن زمان خبرنگاران حضور نداشتند.

بیشترین پرسشی که از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در اصفهان شد، به تعیین تکلیف انتصاب مدیرکل مربوط بود؛ او در اینباره به خبرنگاران گفت: قرار شد که روشن بشود چکاری می‌خواهیم بکنیم و بحث اداره‌کل استان اصفهان به زودی حل خواهد شد. انشالله مدیرکل خوب و شایسته با هماهنگی استان در روزهای آینده معرفی خواهیم کرد. مدیرکل میراث فرهنگی اولین پاسدار و حافظ میراث فرهنگی در استان خواهد شد. به دنبال بهترین گزینه‌ای هستیم که در شرایط اصفهان بتواند سیاست‌ها و راهبردها مارا اجرا کند.

افزایش بودجه پروژه‌های مرمتی

وزیر میراث فرهنگی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره وضعیت پروژه‌های مرمتی استان اصفهان از جمله پروژه گنبد مسجد شیخ لطف‌الله نیز توضیح داد: وضعیت مرمت مجموعه آثار و ابنیه تاریخی ما بی هیچ وجه شایسته این سابقه تمدنی نیست و باید فکر اساسی برای آن کرد. بودجه‌ها کفاف انجام پروژه‌های مرمتی را نمی‌دهد، در اصفهان دو هزار بنای تاریخی داریم و طبق برآوردی که در سال ۱۳۹۵ انجام شده، برای مرمت این ابنیه پنج هزار میلیارد تومان اعتبار لازم است. این درحالی است که اعتبار اصفهان در حوزه مرمت ۳۰ میلیارد تومان است، با این بودجه بیش از ۱۰۰ سال طول خواهد کشید که این مرمت‌ها انجام شود!

وی افزود: بودجه ۱۴۰۱ آخرین مراحل تصویب خود در دولت را گذارند، شب گذشته در جلسه‌ای با رئیس جمهور گزارشی از وضعیت اسفناک ابنیه تاریخی و میراث فرهنگی و گرفتاری‌هایی که در حوزه مرمت وجود دارد به ایشان ارائه کردیم.

ضرغامی اظهار داشت: رئیس جمهور با اطلاعاتی خوبی که داشتند، همراهی کامل با درخواست‌های ما کردند و قرار شد در بودجه ۱۴۰۱ نسبت به سال‌های گذشته بودجه مرمت افزایش قابل توجهی داشته باشد. این تغییرات در ردیف‌ها و تبصره‌های بودجه رخ خواهد داد و بخشی از کار نیز انجام شده است. امیدواریم با افزایش بودجه‌ها در اصفهان که جایگاه ویژه‌ای در میراث فرهنگی کشور دارد، اقدامات قابل قبولی انجام شود.

نخبگان درباره مسجد شیخ لطف الله تصمیم می‌گیرند

وزیر میراث فرهنگی درباره سرنوشت مرمت گنبد مسجد شیخ لطف‌الله تاکید کرد: اخیراً جلسه‌ای با نخبگان و پیشکسوتان حوزه میراث فرهنگی از جمله اساتید دانشگاه، استادکاران و باستان‌شناسان برگزار شد و هفته آینده جلسه دوم با تعداد دیگری از نخبگان این حوزه برگزار خواهد شد. هدف از این نشست‌ها استفاده از ظرفیت ارزشمند نظری و تئوری این اساتید است و حرف‌های این اساتید مبنای تصمیم‌گیری برای شده است.

وی اضافه کرد: این جلسات را ادامه خواهیم داد و تصمیمات آن را در میدان عمل نشان می‌دهیم، اصفهان و پروژه مرمت گنبد مسجد شیخ لطف‌الله یکی از جدی‌ترین مصادیق این جلسات خواهد بود.

ضرغامی با اشاره به اعطای اختیارات ویژه به مدیرکل استان‌های خاص در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری نظیر اصفهان، توضیح داد: به طور کلی سیاست‌های من تمرکززدایی و اعطای اختیارات ویژه به تمام استان‌ها است که بتوانند در محل تصمیمات ویژه را بگیرند و نیازی برای هماهنگی با مرکز نداشته باشند. حتماً اصفهان یکی از مصادیق جدی این تصمیم‌گیری است.

در حد توان برای جلوگیری از آسیب فرونشست کار خواهیم کرد

وزیر میراث فرهنگی درباره مساله فرونشست در آثار تاریخی اصفهان نیز گفت: متأسفانه خشکسالی و سایر پدیده‌های جوی اثرات مختلفی گذاشته و یکی از حوزه‌های تاثیرپذیرفته از آن میراث فرهنگی است. در سفری که به اصفهان دارم آخرین وضعیت فرونشست در آثار تاریخی را بررسی خواهم کرد. آن بخشی از کار که به ما مربوط می‌شود، سعی می‌کنیم در حد توانمان آن را انجام دهیم، به عنوان مثال استحکام بخشی به بناهای تاریخی از اهمیت زیادی برخوردار است.

گذر آقانورالله نجفی و گره کهنه

وزیر میراث فرهنگی در مواجه با سوالی درباره وضعیت گذر آقانورالله نجفی، تصریح کرد: موضوعات مشابه مثل انجام برخی فعالیت‌های عمرانی و خدماتی در شهرها با قوانین میراث فرهنگی تعارضاتی پیدا می‌کند، مسئله جدیدی نیست. اما موضع ما حفظ میراث فرهنگی به عنوان هویت و شناسنامه ملت است، بنابراین ما اصولاً معامله نمی‌کنیم و قوانین کارشناسی خود را در حفظ میراث فرهنگی انجام خواهیم داد.

وی افزود: وزارت میراث فرهنگی مجموعه‌های کارشناسی دارد که این مجموعه‌ها با تجربه طولانی و بر اساس آئین‌نامه‌های دقیق کارشناسی می‌توانند بررسی خاص و موردی انجام دهند داشته باشند و پیشنهادات دقیق کارشناسی ارائه دهند تا برخی معضلات حل شود. درباره این پروژه خاص هنوز مطالعه نکردم و پس از بررسی، این مورد را پیگیری خواهم کرد.

با گفتنی است، در طی بازدید وزیر میراث فرهنگی از مجموعه جهانی نقش جهان، ضرغامی دستور افزایش ساعات بازدید کاخ عالی‌پو تا ۸ شب را داد.

  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش