سخنگوی فراکسیون اصلاحطلبان شورای شهر تهران از بررسی زوایای پنهان حادثه پلاسکو که در جلسه با هیامت امنا مطرح شد، خبر داد.
به گزارش انتخاب ، محمدمهدی تندگویان با اشاره به جلسه صبح امروز فراکسیون اصلاحطلبان شورای شهر تهران، با هیات امنا ساختمان پلاسکو گفت: صبح امروز فراکسیون اصلاحطلبان شورا با هیات امنای ساختمان پلاسکو جلسه داشتند و سخنان این هیات مدیره را شنیدند.
وی با بیان اینکه هیات مدیره ادعا کرده که در ساختمان پلاسکو حتی یک کارگاه تولیدی نبوده و همه واحدها فروشگاه بوده است، گفت: همچنین هیات امنا مذکور که ۲۵ ماه است در پلاسکو فعال هستند، اعلام کردند که به هیچ وجه کارگر شبخواب نداشته و تنها یک سرایدار و دو نظافتچی در آنجا مستقر بودند.
سخنگوی فراکسیون اصلاحطلبان شورای شهر تهران با بیان اینکه هیات امنا مدعی شدند که هیچ منبع گازوئیلی در طبقات نبوده و گازوئیل فقط در موتورخانه و زیرزمین بوده است، و هنوز موجود است، گفت: این افراد مدعی شدند که فقط در برخی از مغازهها کپسول گاز و پیکنیک برای پخت و پز موجود بوده است.
تندگویان با بیان اینکه آتش از طبقه دهم آغاز شده و از طبقات بالا سرایت کرده است، گفت: با این حال شلنگهای آتشنشانی تنها به طبقه دهم رسیده است و جالب است که هیچکدام از راهپلهها و راهروها محل انبار کالا نبوده و تماما خالی بوده است.
سخنگوی فراکسیون اصلاحطلبان شورای شهر تهران با بیان اینکه این هیات مدیره در عرض بیست و پنج ماه گذشته فقط یک تذکر کتبی از آتشنشانی دریافت کردهاند گفت: در عرض ۶ ماه گذشته حتی یک مرتبه مانور آتشنشانی برگزار شده و سازمان آتشنشانی تنها تذکری که به هیات مدیره پلاسکو داده است، نبود راهپله فرار بوده و نه بیشتر که این مساله جای تامل دارد. و در شش ماه گذشته تنها یک تذکر به این افراد داده شده است.
معاون شهردار تهران: آتشنشانی به هیچ وجه مشکل تجهیزات ندارد/ در این حادثه نیازی به بالگردی نبود
معاون برنامهریزی شهرداری تهران با اشاره به اینکه در تیرماه سال ۱۳۸۲ معاون املاک بنیاد مستضعفان در نامهای به شهرداری منطقه درخواست نوسازی ساختمان پلاسکو را ارسال کرده بود، گفت: پس بیتردید مالک این ساختمان نسبت مشکلات ایمنی مطلع بوده است.
ناصر امانی در سیصد و بیستوسومین جلسه علنی شورای شهر تهران در پاسخ به تذکرات اعضای این شورا نسبت به حادثه پلاسکو گفت: براساس قانون اخطار باید به مالک، مالکان و صاحبان ادوات، ارائه میشد که هم به مالکان و هم مستاجران این اخطار داده شده است. ضمنا اصناف میتوانند علیرغم مخالفت مالک با جلب موافقت امور صنفی، ایمنسازی را انجام دهند.
وی افزود: افتخار میکنیم که براساس فرمایشات مقام معظم رهبری ابتدا این حادثه را به اولویت جمع کنیم، اما اگر روزی قرار بر محاکمه مصوبات این حادثه باشد، قطعا مدارک و مستندات لازم برای ارائه را داریم.
معاون برنامهریزی شهرداری تهران تاکید کرد: در تاریخ ۲.۴.۸۲ معاون املاک بنیاد مستضعفان در نامهای به شهرداری درخواست نوسازی این شهرداری را اعلام کرده و بیتردید مالک نسبت به موارد ایمنی این ساختمان مطلع بوده است.
امانی در پاسخ به برخی سوالات مبنی بر وجود مشکلات ایجاد تجهیزات آتشنشانی گفت: به هیچ عنوان مشکل تجهیزات نداشتیم، ضمن آنکه اولین تماس با سازمان آتشنشانی در ساعت ۷:۵۸:۲۵ گرفته شد و در ساعت ۸:۰۲ به محل حادثه آمدند. ۸ بالابر به محل حادثه برده شده بود که به دلیل عدم نیاز از برخی از آنها استفاده نشد. به هیچ عنوان در این حادثه بالگردی نیاز نبود و آبپاشی و اطفای حریق به وسیله بالابرها به راحتی در حال انجام بود.
وی ادامه داد: بالگرد نهایتا میتواند ۲۰۰۰ لیتر آب را حمل کند در حالی که بالابرها به آب شهری متصل بودند.
آتش نشانی مشکل نیرو و تجهیزات ندارد
معاون برنامهریزی شهرداری تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع بودجه سازمان آتشنشانی اشاره کرد و افزود: در سال گذشته، ۴۶۳ میلیارد تومان بودجه برای سازمان آتشنشانی به تصویب رسید که ۴۰ میلیارد آن به صورت نقد و مابقی به صورت عقد قراردادها بود که برخی از آنها به دلیل طولانی شدن قراردادها به سال ۹۵ کشیده شد.
به گفته امانی، طی سالهای اخیر ۷۰۰ خودروی جدید برای سازمان آتشنشانی خریداری شده است.
امانی با اشاره به اینکه شهردار تهران در مردادماه سال ۹۵ درخصوص شهدای آتشنشان نامهای به مقام معظم رهبری ارسال کردند تا شهدای آتشنشان به عنوان «شهید ایثارگر» قلمداد شود، افزود: مقام معظم رهبری این امر را به بنیاد شهید ابلاغ کردند اما برداشت بنیاد شهید از این موضوع در نظر گرفتن شهدای آتشنشان به عنوان شهید خدمت بوده است.
وی ادامه داد: چرا از ایثارگریهای آتشنشانان نگوییم، در حالی که در آخرین لحظات این حادثه و قبل از ریزش ساختمان به نیروی آتشنشان اعلام شد که توسط بالابر از ساختمان خارج شود، این قهرمان آتشنشان درخواست کرد که یک بار دیگر طبقه را چک کند تا احیانا فردی در آن طبقه گرفتار نشده باشد و زمانی که در آخرین لحظه خواست از طریق پنجره به بالابر بیاید، این حادثه تلخ برای وی روی داد. باید این ایثارگریهای آتشنشانان به مردم گفته شود.
معاون برنامهریزی شهرداری تهران تاکید کرد: در سازمان آتش نشانی شهرداری تهران به هیچ عنوان مشکل نیروی انسانی و تجهیزات وجود ندارد و نباید زحمات این عزیزان نادیده گرفته شود.
در میان صحبتهای معاون شهردار تهران، صحبتهای او بارها مورد مخالفت برخی از اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت.
در پایان نیز مهدی چمران رییس شورای شهر تهران تاکید کرد: باید گزارش کاملی از این حادثه تهیه و در شورا مورد بررسی قرار گیرد.
رییس شورای شهر تهران به موضوع حضور مازیار حسینی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران از نخستین ساعات حادثه پلاسکو اشاره کرد و افزود: با وجود اینکه حسینی پدر خود را از دست داده بودند اما بلافاصله پس از مراسم دفن در روز پنجشنبه مستقیما از بهشتزهرا (س) به محل حادثه آمدند تا با توجه به تخصصی که دارند، در این حادثه به نیروهای امداد و نجات کمک کنند.
- 9
- 6