به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف امروز طی سخنانی در نشستی با دبیران شورایاری و مدیران محلات منطقه۲۱ ، ضمن تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)، عنوان داشت: بعد از یک دهه از تشکیل شورایاری ها، این درخت نوپا هم اکنون به نقطه قابل قبولی رسیده و می تواند موثرتر از گذشته ایفای نقش کند، اما اهمیت دارد که این گام را به صورت دقیق، مدبرانه و توام با محبت و گذشت برداریم.
وی با اشاره به ضعیف بودن تجربه کار جمعی در کشور تاکید کرد: در حالی که سرمایه های مادی و منابع انسانی خیلی خوبی در کشور ما وجود دارد، اما برای رسیدن به آسایش و برقراری عدالت اجتماعی در شهر و کشور دچار ضعف هستیم. یکی از علت های اصلی هم آن است که در کار جمعی ضعیف هستیم، این در حالی است که باید باور داشته باشیم در کار جمعی هیچ وقت خواسته های یک فرد به صورت کامل تامین نخواهد شد.
شهردار تهران با تاکید بر ضرورت مشارکت و تعامل در مجموعه بخش های مختلف، تاکید کرد: هویت شهرداری تهران به عنوان یک نهاد عمومی غیر دولتی نیز در مشارکت معنی دار با مردم معنی پیدا می کند. از این رو شهرداری هرچقدر مردم را در تصمیم گیری های خود بیشتر دخیل کند، حتما تاثیرگذارتر خواهد بود.
قالیباف ادامه داد: اگر تجربه کار جمعی را به کار نگیریم، روند رشد متوقف می شود و این توقف نیز نقطه آغاز شکست خواهد بود. از این رو باید در نظر داشت که ضعیف شدن مشارکت و تعامل باعث می شود نتوانیم پیشرفت پایدار و موثری را داشته باشیم.
وی یادآور شد: هم اکنون در شهر تهران در حوزه زیرساخت های کلان یک گام جلوتر از کارهای مینیاتوری در زمینه کالبدی، عمرانی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و تربیتی در محلات هستیم چرا که در زمینه اقدامات محلی باید مقداری با ظرافت بیشتری کار را دنبال کنیم؛ همچنین به منظور فراهم کردن فرصتی برای حرکت شهروندان به سمت رستگاری اخروی باید با دقت بیشتری پیش برویم.
شهردار تهران شورایاری ها، مدیران و هیات امنای محلات را جلوداران پیشرفت و توسعه شهر دانست و گفت: هم اکنون بسیاری از درخواست های شورایاری ها در حوزه مباحث فرهنگی و اجتماعی است و حتی اگر نیازهای کالبدی و زیرساختی هم وجود دارد، در راستای بهره برداری فرهنگی و یا اجتماعی است اما اگر به صورتجلسات ۱۰ سال قبل مراجعه کنیم، شاهد هستیم بیشتر درخواست ها در آن زمان مربوط به نیازهای خدماتی، حل مشکل آسفالت خیابان و جمع آوری زباله ها بود.
قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تکمیل شبکه بزرگراهی و معابر منطقه ۲۱ در طول سال های گذشته، عنوان کرد: در بازدیدهای پنج سال قبل وقتی از تقاطع های مورد نیاز منطقه ۲۱ حرف می زدیم، چندین پروژه مطرح می شد و حتی گاهی اوقات برای خود ما نیز غیر قابل تصور بود که این تقاطع ها روزی ساخته شود.
وی ادامه داد: زمانی در این شهر فکر می شد اگر پنج کیلومتر مترو در مدت زمان سه سال ساخته شود، اتفاق بزرگی رقم زده شده اما تنها در دو سال گذشته ۱۰۰ کیلومتر مترو در این شهر ساخته شده که در هفته های آینده افتتاح می شود.
شهردار تهران افزود: در سال های پیش وقتی در جلسه تصمیم گیری برای احداث خطوط شش و هفت مترو قرار داشتیم، اکثر افراد می گفتند اصلا حرف خط مترو فرودگاه امام(ره) را به میان نیاورید و بین خط شش و هفت هم باید تنها احداث یک خط را انتخاب کنیم تا کار امکان اجرا شدن داشته باشد اما همان افراد با توکل بر خدا و تلاش توانستند هر سه خط را با هم پیش ببرند و در نهایت این کار انجام شد.
قالیباف در ادامه با اشاره به مشکلات تلاقی صنعت و سکونت در منطقه ۲۱ عنوان داشت: در روز دوشنبه پایش طرح تفصیلی منطقه ۲۱ در کمیسیون ماده پنج مورد بررسی قرار گرفت و از آن جمله موضوع باغ های صنعتی به تصویب کمیسیون ماده ۵ رسید که می تواند بحث سکونت را در منطقه ۲۱ سامان دهد و آثار آن را در سال های دیگر شاهد خواهیم بود.
بنا براعلام سایت شهرنوشت، وی همچنین به موضوع تامین دسترسی های منطقه ۲۱ به شبکه حمل و نقل عمومی نیز اشاره کرد و ابراز داشت: بر اساس آخرین گزارش طراحی های نهایی برای توسعه شبکه اتوبوسرانی و خط بی آر تی در منطقه ۲۱ نهایی شده و این خط اجرایی خواهد شد. همچنین در اولویت دوم؛ برای تامین دسترسی مترو در این منطقه تلاش می کنیم چرا که در تکمیل مطالعات به نقطه ای رسیده ایم که ادامه برخی خطوط مترو می تواند بسیار تاثیرگذار باشد.
- 15
- 1