دوشنبه ۰۸ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۲۵ - ۱۶ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۴۲۰۹
شهری و روستایی

بلاتکلیفی تاکسیرانان ازطرح نوسازی تاکسی‌‏ها

نوسازی تاکسی ها,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
با تشدید آلودگی هوای شهر تهران در سال‌های گذشته، همواره نوک پیکان انتقادات به سمت خودرو‌های فرسوده و به‌ویژه تاکسی‌های پیکان بوده است. 

«تحویل تاکسی‏های نو، پایان مهر از سر گرفته می‏شود.» این خبر را سه هفته پیش سرپرست اتحادیه تاکسیرانی‌های شهری کشور در مورد طرح نوسازی تاکسی‏های فرسوده اعلام کرد. مرتضی ضامنی به ایرنا گفت: «طرح تحویل تاکسی‏های نو که از ۱۵مرداد امسال به طور موقت تعطیل شده بود، پایان مهرماه جاری از سر گرفته می‏شود.»

 

به دنبال این خبر و در پایان مهرماه «شفیعی» یکی از مخاطبان از بی‏توجهی به این وعده، خبر داد و به «ابتکار» گفت: «طبق خبر منتشر شده برای شرایط تاکسی جدید با یکی از شرکت‏های خودروساز تماس گرفتم اما مسئولان این شرکت گفتند که این خبر صحت ندارد. برو تاکسی را از روزنامه‏ای که خبرش را منتشر کرده است، بگیر!» 

 

۱۱سال پیش طرح نوسازی خودروهای فرسوده کلید خورد و در سال‏های اخیر با فراز و نشیب‏هایی ادامه پیدا کرد. براساس گزارش‏ها سال۹۲، آمار نوسازی تاکسی‌های فرسوده به صفر رسید. این طرح مدتی متوقف شد تا اینکه از سال۹۳ دوباره از سر گرفته شد. مدیران شهری با افزایش آلودگی هوا، نوسازی تاکسی‌های فرسوده را که یکی از موثرترین راهکار‌ها به نظر می‏رسید در دستور کار قرار دادند.

 

همان موقع مازیار حسینی، معاون وقت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران اعلام کرد: «در چهار سال گذشته، روند نوسازی تاکسی‌ها تغییر کرد. به‌طوری که سال۹۳ حدود سه هزار و ۴۰۰دستگاه تاکسی نوسازی شد. سال۹۴ ۵۰۰دستگاه نوسازی شدند و در سال۹۵ هم که بهترین عملکرد مدیریت شهری در حوزه نوسازی‌ها بود ۱۱هزار و ۵۸۳ دستگاه تاکسی فرسوده از رده خارج شدند.»

 

تولید ۹۰۰کیلوگرم آلایندگی با تردد هر تاکسی

طبق مصوبه هیئت وزیران، تاکسی فرسوده، تاکسی‏ای است که حداقل ۱۰سال کار کرده باشد. بنا بر آمار، هر تاکسی فرسوده در طول یک سال، معادل ۹۰۰کیلوگرم آلاینده تولید می‌کند که این میزان رقم قابل‌توجهی به‌شمار می‌آید. براساس آخرین آمار سازمان تاکسیرانی در سال۹۶ حدود ۱۰هزار تاکسی فرسوده در تهران وجود دارد. همچنین این آمار می‏گوید: ۱۸۵هزار دستگاه تاکسی فرسوده در کشور موجود بود که از ابتدای طرح حدود ۶۱هزار دستگاه آن از رده خارج شده است.

 

براساس طرح نوسازی تاکسی‌های فرسوده به مالک تاکسی‌های فرسوده ۲۰میلیون تومان وام با بهره ۱۶درصد داده می‏شود. این طرح تا نیمه مرداد امسال بود و ۵۵هزار خودرو نو تحویل متقاضیان تاکسی داده شد. مرحله اول طرح شامل ۹۰هزار دستگاه بود که از بهمن ماه۹۴ آغاز شد اما این طرح در ادامه با مشکلاتی مواجه شد و از ۱۵مرداد امسال به طور موقت تعطیل شد.

 

سرپرست اتحادیه تاکسیرانی‌های شهری کشور درباره علت تعطیلی آن می‏گوید: «در جلسه‌ای با حضور گمرک، سازمان‌مدیریت و برنامه‏ریزی، ایران‏خودرو مقررشد طرح نوسازی تاکسی‌های فرسوده ادامه یابد. علت توقف تحویل تاکسی‏های نو، بدهی گمرگ به خودروساز و عدم عمل به تعهدات بود.» ضامنی با اشاره به اینکه این طرح نباید متوقف شود و دستگاه‏هایی مانند بانک‏های طرف قرارداد و گمرک خللی در اجرای آن ایجاد نکنند، توضیح می‌دهد: «مشروط بر حل مشکلات کنونی، پیش‏بینی می‏شود که تا پایان سال طرح تحویل ۹۰هزار تاکسی نو اجرایی شود.» 

 

از سوی دیگر، یکی از مزیت‏های این طرح کاهش آلودگی هوا عنوان شده است. بر کسی پوشیده نیست که ترافیک وسایل نقلیه یکی از بزرگترین عوامل آلودگی هوا در شهرها به شمار می‏رود. با این توضیح که وسایل نقلیه به‏خصوص تاکسی‏های فرسوده به سبب سطح بالای انتشار مواد آلاینده در محیط‏های با ترافیک سنگین، نقش مرکزی در وضعیت نامناسب هوای شهرهای بزرگ ایفا می‏کنند. به‌ویژه در زمستان اغلب به دلیل پدیده‏های وارونگی گرمایی که موجب می‏شود هوای سرد در سطوح پایین انباشته شده و مانع رقیق شدن گازهای سمی شود، ترافیک سنگین می‏تواند کیفیت هوا را به‌شدت در معرض خطر قرار دهد و رسیدن آن به سطوح بحرانی پدیده‏ای نگران‌کننده است و سلامت شهروندان را به خطر می‏اندازد. ضامنی با اشاره به این نکته می‏گوید: «با نزدیک شده به فصل زمستان و افزایش آلودگی هوا و همچنین فعالیت مدارس، ضروری است که تحویل تاکسی‏های نو تسریع شود و اختلاف فی‌مابین شرکت خودروساز و گمرک حل شود.»

 

در این میان، «شفیعی» راننده تاکسی در بخش دیگری از انتقاداتش به این طرح و فرآیند تحویل خودروهای نو می‏گوید: «رویه مشخصی برای تحویل خودروها وجود ندارد. هرجا که می‏روم من را به سازمان دیگری می‏فرستند. در این مدت آنقدر راه‏پله‏های اداره‌ها، شرکت‏ها و سازمان‏ها را بالا و پایین کرده‏ام که از تحویل تاکسی‏ پشیمان شدم.» موضوعی که سرپرست اتحادیه تاکسیرانی‌های شهری درباره آن می‏گوید: «طبق این طرح مالک خودروی فرسوده باید به دفاتر پیشخوان مراجعه و ثبت‌نام کند، فیش ۱۰هزار تومانی دریافت و نوع خودرو را انتخاب و نقد یا اقساط بودن و بعد بانک عامل را هم انتخاب می‏کند. در مرحله بعد به بانک معرفی می‏شود و مدارک را تکمیل و تسهیلات را دریافت می‏کند.

 

خودرو اسقاط می‏شود و خودروی جایگزین را دریافت می‏شود و کلیه این مراحل بیش از دو سه روز طول نمی‏کشد.» او اضافه می‏کند: «در مرحله گواهی اسقاط دو گواهی به ارزش هر گواهی ۲میلیون و ۵۰۰هزار تومان در جمع ۵میلیون تومان لحاظ شده است و در این خصوص هم تفاهم‏های لازم بین سازمان مدیریت و برنامه‏ریزی، شرکت‏های خودرو ساز، کار گروه کاهش آلودگی هوا و گمرک انجام شد. بر اساس این تفاهم مقرر شد که گمرک به ازای هر تاکسی فرسوده اسقاطی مبلغ ۵میلیون تومان به حساب شرکت خودرو ساز پرداخت کند.» این اظهارات ضامنی درحالی است که این راننده تاکسی با مراجعه به یکی از شرکت‏های خودروساز با این پاسخ روبرو شده است: «دولت به شرکت ایران‌خودرو بدهکار است و مسئولان این شرکت گفتند که تا دولت بدهی‏اش را به این شرکت ندهد ما خودروی تحویل متقاضی نمی‏دهیم.»

 

از سوی دیگر، «میزانی» دیگر راننده تاکسی است که بیش از ۴۰سال به این شغل اشتغال دارد. او به «ابتکار» می‌گوید: زمانی تاکسی‌ها زیرنظر سازمان تاکسیرانی بودند اما حالا فقط پرونده مربوط به اطلاعات ماشین و راننده در آنجا نگهداری می‌شود. چند سالی هست که همه امور مربوطه به بخش خصوصی واگذار شده، در واقع وضعیت بدتر شده اما بهتر نشده است.

 

به گفته این راننده تاکسی، اوایل که راننده تاکسی شده بودم، اداره تاکسیرانی خدماتی مانند ارایه لاستیک نو سالی چهار حلقه، درمانگاه، فروشگاه و رستوران ویژه رانندگان ارائه می‌کرد حتی اتحادیه داشتیم اما سال‌هاست که دیگر خبری از این خدمات نیست.

 

«میزانی» درباره شرایط واگذاری تاکسی نو می‌گوید: ماشین باید ۱۰سال کار کند بعد از این مدت تعویض انجام می‌شود. تعدادی از تاکسی‌ها در سال‌های گذشته نوسازی شدند اما درحال حاضر سایت برای ثبت‌نام و درخواست تاکسی نو بسته شده چراکه گفته‌اند ماشین برای تحویل ندارند. این تاکسی‌ها ۲۰میلیون وام دارد، پنج میلیون تومان را باید دارنده تاکسی متقبل شود و تاکسی فرسوده را هم پنج میلیون می‌خرند.

 

با همه این توضیحات، سرپرست اتحادیه تاکسیرانی شهری کشور درحالی گفته است که این طرح تا پایان سال۹۷ به سرانجام می‏رسد. در این میان، اگر شهرداری نسبت به ابطال پروانه تاکسیران‌هایی که تاکسی فرسوده دارند، اقدام نکند این اتحادیه این کار را انجام خواهد داد که البته دی ماه سال۹۴ و مهرماه۹۵ آخرین تاریخ‌هایی بودند که برای نوسازی تاکسی‌های فرسوده اعلام شده‌اند. در واقع، وعده‌ها در این مورد فقط در حد حرف باقی مانده‌اند، این درحالی است که با شروع فصل سرما و تشدید آلودگی هوا اقدام‌هایی برای نوسازی تاکسی‌ها به‌طور حتم در بهبود وضعیت هوای پایتخت موثر خواهد بود.

 

 

  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
با سلام واقعا فکر میکنید مردم ایران هالویند که باوعدهای دروغتون سرکار گذاشتیدشون نه ماشی ساختنتون بدرد میخوره نه حرفهاتون عمل بشو هست ازسر ناچاری ما شی میگیرند در دنیا بهترین ماشی رو میدن برای تاکسی ولی تو کشورما. ماشی۱۵میلیونی رومیدن ۴۰میلیون ازصفر که میاد خرابه هر روز باید ایرانخودرو یا سایپا خودرو باشی اینو میگن مردم دوسداری
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش