جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۹:۳۹ - ۱۴ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۳۸۷۸
شهری و روستایی

محمود میرلوحی:طی ۱۲ سال اخیر حق بهره‌برداری‌های زیادی به اشخاص حقیقی و حقوقی داده شده است / بدهی شهرداری به پیمانکاران ۶۰ هزار میلیارد است

محمود میرلوحی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
محمود میرلوحی، عضو شورای شهر تهران از ارائه گزارش یکصد روزه شهرداری تهران در روز یکشنبه خبر داد. گزارشی که تکلیف عملکرد دوره ۱۲ ساله شهرداری پیشین را مشخص می‌کند.

اعتمادآنلاین،تحویل گزارش شهرداری به شورای شهر تهران یکی از قوانین قدیمی است که میرلوحی می‌گوید مدت‌هاست اجرا نشده است. او می‌گوید: «در قوانین مقرر شده است که شهرداری و شورای شهر هر ۶ ماه گزارش مالی شهرداری را به مردم ارائه کنند. این کار سال‌هاست به تعویق افتاده است و این شورا برای اینکه به شفاف‌سازی و ارتباط با مردم تاکید دارد و می‌خواهد قانون‌مند عمل کند، اجرا شدن این قانون را در دستورکار قرار داده است. بنابراین برای اولین‌بار قصد داریم که گزارش پایه‌ای داشته باشیم. چون اگر شاخص‌ اولیه وجود نداشته باشد گزارش ۶ ماه بعد هم گزارشی مبهم خواهد بود که نمی‌توان صحت آن را مطمئن شد.»

 

او ادامه می‌دهد: «قرار است در این گزارش شاخص‌های کلان شهرداری تهران اعم از دارایی، بدهی، وضعیت مؤسسات، سازمان‌ها و املاک، شرایط اجرای طرح تفصیلی و جامع شهر و حمل‌ونقل عمومی بررسی شود. این گزارش اگر مبنا قرار بگیرد، هر ۶ ماه یکبار شورای شهر و شهرداری می‌توانند براساس آن خروجی کارشان را بررسی کنند.»

 

این عضو شورای شهر ادامه می‌دهد: «طبق این قانون اکنون قرار است آقای نجفی یکشنبه گزارش خود را که عنوان آن «گزارش تغییر و تحول» است ارائه دهد.»

 

او می‌گوید: «در وضعیت کنونی یکی از مواردی که مطرح است، طرح‌های نیمه‌تمام و وضعیت پیمانکاران است. ۲ هزار و ۵۰۰ پیمانکار با شهرداری طرف قرارداد هستند که باید دید از این تعداد چقدر از آنها طلب یا بدهی دارند یا نحوه قراردادشان چگونه است. ما از شرایط بدهی پیمانکاران و اینکه وضعیت توافق‌نامه‌ها چگونه بوده، هیچ خبری نداشتیم و از ابتدای شروع کار شورا با مراجعات پیمانکاران کم‌وبیش از وضعیت حاکم مطلع شدیم. شهرداری تهران ۴۳ شرکت و موسسه دارد که برای هریک باید نسخه کارشناسی مخصوص به آن تدارک دیده شود. نمی‌توان برای همه آنها یک نسخه داد و گفت همه قراردادها متوقف شود یا به کارشان ادامه دهند. چراکه از ۲ هزار و ۵۰۰ ذی‌نفع سخن می‌گوییم.»

 

میرلوحی ادامه می‌دهد: «همچنین در خصوص تفاهم‌نامه‌ها و توافق‌نامه‌هایی با حجم بالای هزار میلیارد، که شهرداری تهران با موسسسات و مراکز گوناگونی داشته مسائل متعددی وجود دارد که از آنها اطلاع پیدا کردیم. پیش از این اطلاعاتی از قراردادهای کلان نداشتیم. طبیعی است وقتی ندانیم این قرادادها چگونه است باید به ارائه گزارش دقیق و کامل دست پیدا کنیم. برای همین درصدد گزارش علمی، کارشناسی و تحقیقاتی هستیم تا روشن شود شهرداری در چه مرحله‌ای قرار داد.»

 

او به اتفاقات بعد از ارائه گزارش نجفی هم می‌پردازد و می‌گوید: «امیدواریم یکشنبه که آقای نجفی گزارش خود ارائه می‌کنند و ما آن را برای افکار عمومی منتشر خواهیم کرد، به آن به چشم فرصتی برای گفتگو نگاه شود. اگر مدارک کامل باشد که هیچ و در غیراین صورت نواقص و کاستی‌های آن باید اصلاح شود. این رسم خوبی است و اگر در شوراهای آینده هم ادامه پیدا کند اتفاق خوبی می افتد. خود ما هم باید در انتهای ماموریتمان به شورای شهر بعدی گزارش بدهیم که چه کردیم و وضعیت شهرداری از نظر بدهی‌ها، شرایط مالی، جدول نیروهای انسانی، بهره‌وری و کارآمدی چگونه است. تا جایی که همه بتوانند به عنوان مرجع از آن استفاده کنند و درباره‌اش مطالبه کنند. این موضوعی است که در شهرداری همه کشورهای جهان دیده می‌شود و اطلاعات در دسترس همه قرار دارد.»

 

میرلوحی ادامه می‌دهد: «اگر همین الان از طریق اینترنت وارد سایت شهرداری شهر لندن شوید به راحتی می‌توانید تعداد نیروهای انسانی، کارآمدی، درآ مد و... را مشاهده کنید. اکنون ما در مرحله‌ای قرار داریم که پایه اجرای این شیوه را گذاشته‌ایم.»

 

میرلوحی در پاسخ به این که گفته می‌شود از دوره قبل اسناد و مدارک کاملی وجود ندارد، گزارش شهرداری برچه اساسی به دست آمده است، می‌گوید: «یکصد روز به آقای نجفی فرصت دادیم تا همین موارد را مشخص کنند. یکی از نواقص موجود مربوط به همین موضوع است. اصلاً چرا نباید مدارک فعالیت‌هایی که انجام شده، موجود باشد؟ ما باید تا روز یکشنبه منتظر بمانیم.»

 

او ادامه می‌دهد: «در ابتدا برخی از اعضای شورای شهر تردید کردند که آیا این اطلاعات وجود دارد و دوستان پنهان می‌کنند یا اصلاً مرکزی برای جمع‌آوری آمار در شهرداری وجود نداشته است. باید اساساً متوجه می‌شدیم که اساساً ساختار توانمندی برای ارائه آمار وجود نداشته یا کوتاهی صورت می‌گیرد. یکی از دلایل تردید همکاران ما این بود که بین اعداد و ارقامی که از سوی افراد مختلف ارائه می‌شد، اختلاف و تناقض فاحشی وجود داشت. به همین دلیل هم از مدت زیادی برای جمع آوری اطلاعات درست به شهرداری فعلی زمان دادیم.»

 

او نمونه‌ای از این تناقض را توضیح می‌دهد و می‌گوید: «در برنامه دوم شهرداری به گزارش‌هایی برخوردیم که نشان می‌داد برای فلان پروژه ۵ سال زمان تعیین شده و حالا که ۴ سال از آن طی شده است، تنها ۳۰ درصد پیشرفت ثبت شده، در حالی که مسئولان سابق پیشرفت همین پروژه را ۷۰ درصد اعلام کرده بودند.»

 

میرلوحی همچنین از بالاتر بودن بدهی شهرداری به پیمانکاران نسبت به آنچه قبلاً اعلام شده بود خبر می‌دهد و می‌گوید: «مسئولان گذشته اعلام کرده بودند که بدهی شهرداری به پیمانکاران ۱۶ هزار میلیارد تومان است اما تخمین امروز ما مبلغی بالاتر از ۶۰ هزارمیلیاررد تومان را در این زمینه نشان می‌دهد. همچنین از مطالبات و دارایی‌های غیرقابل فروش اعداد عجیبی گزارش می‌شود. مثلاً شهرداری اعلام کرده از دولت ۱۴ هزار میلیارد طلبکار است، در حالی که دولت رقم دیگری می‌گوید. باید تکلیف این اعداد مشخص شود. باید بررسی کرد چرا در آمارها تا این حد اختلاف وجود دارد.»

 

طبق گفته‌های میرلوحی، گزارشی که نجفی آن را ارائه خواهد کرد تنها به اعداد و ارقام بدهی‌ها و طلب‌ها نمی‌پردازد بلکه درباره آنچه تخلف به نظر می‌رسد هم، شفاف سازی صورت خواهد گرفت. او می‌گوید: «متاسفانه باید بگوییم در تهران هنوز تکلیف پروانه بسیاری از ساخت و سازها به ویژه مال‌ها و ساختمان‌های بلندمرتبه مشخص نیست. برای همین ما حدس می‌زنیم که آقای نجفی در این گزارش از کلی‌گویی دوری کرده و به موارد اجمالی اکتفا نکند، بلکه قراردادها به صورت جزئی نشان داده شود و در پیوست آن اسامی پیمانکاران، قراردادها، بدهی‌ها، طلب‌ها، مجوز پروانه‌ها و... کاملاً مشخص باشد.»

 

او به لزوم شفاف‌سازی در مورد طرف‌های قرارداد با شهرداری هم اشاره می‌کند و می‌گوید: «همچنین جزئیات تفاهم‌نامه‌های قرارگاه خاتم الانبیا (ص)، آستان قدس رضوی، تعاون ناجا و بسیاری دیگر از این مؤسسات و توافق‌نامه‌هایی که در اختیار کارگزاران است باید دقیق معلوم شود.»

 

میرلوحی می‌گوید: «در این گزارش مصوبات دیگری هم وجود دارد که باید ارائه شود؛ مانند حق بهره‌برداری‌هایی که طی ۱۲ سال اخیر به اشخاص حقیقی و حقوقی اعطا شده است. چراکه در این مدت ارقام بالا، ساختمان و زمین‌های بسیاری به عنوان کمک به مراکز فرهنگی، خیریه و... به اشخاص متعددی واگذار شده است که باید در گزارش اعمال شود که شورای پنجم طبق قانون ۵۵ شهرداری‌ها آنها را بررسی کند.»

 

 

 

  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش