جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۷:۲۹ - ۳۰ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۸۱۴۱
شهری و روستایی

حجت نظری:بیش از ۲۰۰ ساختمان در تهران شبیه پلاسکو هستند/سازه‌های جدیدی ساخته شده که ایمن نیستند

حجت نظری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
۳۰ دی ماه سال گذشته بود که حادثه پلاسکو اتفاق افتاد و کشور به سوگ شهادت آتش نشانان قهرمانمان نشست. کسبه‌های پلاسکو سرمایه و مغازه شان را از دست دادند و وعده‌های بسیاری به آن‌ها داده شد.

فردا،۳۰ دی ماه سال گذشته بود که حادثه پلاسکو اتفاق افتاد و کشور به سوگ شهادت آتش نشانان قهرمانمان نشست. کسبه‌های پلاسکو سرمایه و مغازه شان را از دست دادند و وعده‌های بسیاری به آن‌ها داده شد. وعده هایی که هنوز برخی از آنها عملی نشده است. حالا یک سال از این حادثه می‌گذرد و هنوز نگرانی‌ها برای تکرار حادثه پلاسکو در چند ساختمان دیگر وجود دارد. به همین منظور فردا با حجت نظری، عضو شورای شهر تهران گفتگو کرده که آن را در ادامه می خوانید:

 

 

در این یکسال اخیر چه کار‌هایی انجام شده تا دیگر شاهد حوادثی مانند پلاسکو نباشیم؟

دوستان کمیسیون حمل و نقل و معماری و شهرسازی در شورای شهر بهتر می‌توانند به این سوال پاسخ بدهند. اما بنده به عنوان عضو شورای شهر باید بگویم که متاسفانه ضعفی که در بسیاری از حوزه‌ها و بخش‌ها داریم این است که علیرغم وجود قوانین مناسب و نسبتا کارآمد در حوزه اجرا گا‌ها سلیقه‌ای عمل می‌کنیم و بسیاری از مشکللات ما ناشی از همین نقیصه است.

 

در بحث حادثه پلاسکو هم مقررات و مصوبات شورای اسلامی شهر و سایر قوانین و مقرراتی که در این حوزه هستند به صراحت این اخطار را پیش بینی کرده بودند و حتی گا‌ها ما شاهد این بودیم که از طریق نهاد‌های زیربط به مسئولین و مدیران آن ساختمان و یا به کسانی که در مورد ساختمان پلاسکو تصمیم گیرنده بودند اخطار‌هایی هم داده شد. اما با توجه به سلیقه‌ای عمل کردن مدیران وقت متاسفانه بهره برداری از آن ساختمان جلوگیری نشد و این بود که با یک اتفاق کوچک یک فاجعه بزرگ رخ داد. این معضل در مورد بعضی دیگر از ساختمان‌ها این شهر هم وجود دارد. 

 

 مثل ساختمان علائدین؟

بگذارید من مشخصا به ساختمانی اشاره نکنم. چون ممکن است این خودش محل رجوع باشد. از ساختمان‌های زیادی اطلاع دارم، در واقع بیش از ۲۰۰ ساختمان را داریم که الان نهاد‌های زیربط شناسایی کردند به عنوان اینکه این ساختمان‌ها، ساختمان‌های ایمنی نیستند؛ و متاسفانه علیرغم اخطارها، خیلی هنوز اقدامات لازم را برای بهسازی انجام نداده اند. در هر صورت بر اساس متن و نص قانون و مقررات عمل نمی‌کنند. 

 

 با این بی قانونی‌ها چگونه باید مقابله کرد؟

من فکرمی کنم اگر شهرداری بخواهد از فجایعی که در حادثه پلاسکو شاهد آن بودیم، جلوگیری کند، حتما لازم است که خیلی جدی و بدون هیچ گونه تعارفی با تمام ساختمان‌هایی که نا ایمن هستند برخورد کند.

 

بخش دیگری از مشکلی که وجود دارد، متاسفانه ما شاهد این هستیم که ساختمان‌هایی که الان جدیدا هم ساخته می‌شوند از ایمنی لازم برخوردار نیستند و شاید به جرات می‌شود گفت: در سازه‌های جدید هم سازه‌های ناایمن داریم.

 

مشخصا یک بار هم در صحن شورا تذکری هم به یکی از ساختمان‌های بلند مرتبه‌ای که در بر یک خیابان ۶ متری در حال احداث است، داده شد که حتی بیش از مجوز کمیسیون ماده ۵ قانون شهرداری‌ها، ساختمان را ساخته و همچنان هم در حال ساخت است! ما این تذکر را دادیم، اما هنوز متاسفانه برخوردی صورت نگرفته؛ البته ما گا‌ها در متن قانون هم ممکن است، نص‌هایی داشته باشیم که نیاز به بازنگری داشته باشند. از جمله من معتقدم که ماده ۱۰۰ و یا ماده ۵ ویا بعضی از بند‌های ماده ۵۵ گا‌ها ممکن است دست را برای کسانی که بنای تخلف را دارند باز بگذارد.

 

 

چه باید کرد؟

من فکر می‌کنم لازم است مجلس شورای اسلامی و به طور مشخص کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی با مشورت با شورای کلان شهر‌ها حتما بازنگری اساسی متن قانون اساسی شهر‌ها و یا قانون شورا‌ها داشته باشند تا ما کمتر شاهد تخلفاتی که در سایه قانون انجام می‌شوند، باشیم. به نظرم بخش اعظم مشکلات ما بر می‌گردد به عدم اجرای درست قانون. گا‌ها هم ممکن است قانون نواقصی داشته باشد که رفع می‌شود. با تمام این صحبت‌ها به نظر می‌رسد که ما اگر در مدیریت شهری جدید بدون تعارف و با جدیت برخورد نکنیم متاسفانه ممکن است شاهد اتفاقاتی همچون پلاسکو باشیم. من معتقدم که جایی که جان شهروندان با آن درگیر است، واقعا نباید هیچ گونه مماشاتی صورت بگیرد.

 

 

 

fardanews.com
  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش