سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
۱۷:۵۵ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۲۷۳۴
شهری و روستایی

انتقاد به نجفی تایید قالیباف نیست

مشکلات ناشی از بارش برف,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
در پی بارش برف ۷ و ۸ بهمن ماه، شهرداری و استانداری تهران باید فورا برای انجام برف روبی معابر اصلی شهر وارد عمل شده تا از ترافیک و مشکلات احتمالی ناشی از بارش برف در معابر پایتخت جلوگیری کنند تا در صورت نیاز به امدادرسانی سازمان‌های مربوطه مشکلی برای انجام عملیات ایجاد نشود، اما برخلاف ادعاهای مسئولان شهرداری و برخی از اعضای شورای شهر تهران در خصوص اقدامات و آمادگی شهرداری، ترافیک درون و برون شهری، شکستن درختان، مسدود شدن معابر اصلی و فرعی و قطعی برق حاکی از چیز دیگری بود. اقداماتی که انتقاد شدید نمایندگان مجلس مانند محمدرضا عارف رییس فراکسیون امید مجلس، بهروز نعمتی، برخی از اعضای شورای شهر و مردم به عملکرد این دو نهاد را در پی داشت.

خبرنگار آفتاب یزد برای روشن شدن ماجرا درخصوص عملکرد شهرداری تهران در مواجهه با بحرانی که پشت سرگذاشت و اینکه از زمان شروع بارش برف تا پایان و بعد از آن شهرداری تهران تا چه اندازه در انجام عملیات برف روبی، نمک، شن پاشی و .... موفق عمل کرده است، با چند عضو شورای شهر تهران گفتگویی انجام داده است.

 

مشکل اصلی شهرداری تهران

مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگار آفتاب یزد گفت: «در بازدیدی که در شب‌های برفی تا پاسی از شب به صورت سرزده از ستاد‌های برف‌روبی، مدیریت بحران، کارگران سطح معابر،  ماشین آلات، تجهیزات، ستاد اسکان کارگری، اداره تجهیزات مکانیزه و موتوری شهرداری، ستاد کنترل ترافیک چند منطقه داشتم و با توجه به توضیحات شهرداران مناطق مختلف، صحبت با عوامل شهرداری و بر اساس گزارش‌های مربوطه در مناطق مختلف، گویای این بود که شهرداران، کارگران و سرپرستان تمام تلاش خود را فداکارانه تا پاسی از شب به شکل شبانه روزی و با حضور در خیابان‌ها در جهت رفع مشکلات مردم انجام دادند که در نهایت تلاش شهرداری باعث شد تا هیچ معبر اصلی و بزرگراهی علیرغم بارش برف و کولاک شدید بسته نشود.

 

اتفاقی که در بزرگراه تهران-قم دیدیم در هیچ یک از بزرگراه‌ها‌ و معابر اصلی تهران اتفاق نیفتاد. به هرحال فداکاری و تلاش پرسنل و ماموران شهرداری وافر بود.» وی افزود: «اما مشکل اصلی که شهرداری تهران از آن رنج می‌برد کمبود امکانات و ماشین آلات در سطح مناطق بود. به نحوی که متاسفانه بودجه‌های مختلفی که در این زمینه گذاشته شد محقق نشده و ماشین‌آلات مورد استفاده کافی نیست و نیاز به نوسازی دارند.»

 

فراهانی با تاکید بر بی‌سابقه بودن این میزان بارش برف در ۱۰ سال گذشته اظهار کرد: «قبلا برف مناطق شمالی تهران را سفیدپوش می‌کرد اما این بار همه مناطق جنوبی، شمالی، مرکزی، شرق و غرب تهران را درگیر کرد. همچنین سطح معابر و بزرگراه‌های اصلی و فرعی زیاد و هزاران اصله درخت در پایتخت وجود دارد.

 

شهرداری تهران با توجه به امکانات و نیروی انسانی که دارد نمی‌تواند به همه معابر و کوچه‌ها‌ برسد.» رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران تاکید کرد: «هرچند من معتقدم که با برنامه ریزی دقیق‌تر می‌شد مشارکت شهروندان را با ساخت فیلم‌های کوتاه آموزشی از روزهای قبل جلب و می‌توانستیم به وسیله آموزش از پتانسیل ۱۰ میلیونی شهروندان تهرانی در رفع مشکلات شهر در حد معبر، کوچه و منزل خود برای چنین بحران بزرگی استفاده کنیم.»

 

وی در پایان افزود: «همچنین باید بعد از این واقعه حداکثر تا هفته آینده مدیران خدمات شهری و مناطق، جمع و با تشکیل جلسه تجربیات خود را درباره این موضوع با یکدیگر به اشتراک بگذارند و آموخته‌ها‌ی این تجربه را به هم منتقل کنند تا در قالب یک تجربه جدید ثبت شود و به گونه‌ای نباشد که اگر چنین حادثه‌ای در ماه و سال آینده اتفاق افتاد مجددا مشکلاتی که امروز در تهران با آن رو‌به‌رو هستیم تکرار شود.»

 

پایتخت قفل نشد

حسن خلیل آبادی، عضو دیگر شورای شهر تهران هم در این خصوص در گفتگو با خبرنگار آفتاب یزد اظهار کرد: «به نظر من عملکرد شهرداری تهران در حد توانایی‌، امکانات و تکنولوژی که داشتند و با توجه به حجم برفی که شاید در ۴۰ سال گذشته بی‌نظیر بوده مثبت ارزیابی می‌شود. همچنین حجم برف به حدی بود که با سیستم‌هایی که در اختیار داریم نمی‌شد مانع از آسیب به درختان شویم. در بررسی‌ و بازدیدی که از مناطق انجام دادم تقریبا تمام عناصر مناطق از کارگران زحمتکش خدمات شهری تا کارکنان همه فعال و مشغول کار بودند اما برخی امکانات مانند برف روب‌های جدید و با تکنولوژی بالا در شهرداری نبود که اگر آنان فکر می‌کردند که چنین برفی می‌آید باید پیش‌بینی تامین این امکانات را می‌کردند. اما با توجه به اینکه هر ۳۰، ۴۰ سال چنین اتفاقی در تهران رخ می‌دهد نمی‌توان چنین توقعی داشت. در مجموع همه تلاششان را به کار گرفتند و توانستند تا حدودی از بحران و قفل شدن شهر جلوگیری کنند، همان گونه که عبور و مرور به حالت عادی برگشته است.» وی افزود: «همچنین تمرکز نواحی شهرداری روی خیابان‌های اصلی بوده و به کوچه‌ها‌ی فرعی کم‌تر توجه شده که در این کوچه‌ها مردم کمی با مشکل رو‌به‌رو بودند.

 

من از مناطقی مانند منطقه ۲۰، ۱۶، ۱۱ و ۱۲ بازدید کردم که نسبتا عملکردشان خوب بود و در برخی مناطق معابر فرعی را هم حتی‌الامکان پوشش داده بودند.» این عضو شورای شهر ضمن اشاره به عملکرد شهرداری در گرمخانه‌ها اظهار کرد: «تا حدی که گرمخانه‌ها ظرفیت داشته‌اند جذب انجام و امکاناتی برای این کار فراهم شد. همچنان که اعلام آمادگی کردند تا در صورت مشاهده اشخاص، مردم به ۱۳۷ گزارش دهند. اما درمورد اینکه آیا در این شب‌ها آماری از فوتی کارتن‌خواب‌ها داشته‌اند یا خیر؟ باید از پزشکی قانونی بپرسیم. تاکنون آماری در این مورد به من گزارش نشده است. 

 

اخطار دادیم، باور نکردند

سید محمود میرلوحی، رییس کمیته اقتصادی شورای شهر تهران با اشاره به حجم برف بی‌سابقه پایتخت گفت: « این اندازه از بارش برف موجب شگفتی بسیاری از افراد شد. البته از قبل اخطار داده شده و پیش‌بینی‌ها‌ به درستی انجام شده بود. اما مردم باور نکردند مانند افرادی که در اتوبان قم و کرج در برف ماندند و به احتمال زیاد از اینکه این برف و سرما خیلی با قبلی‌ها متفاوت است را شنیده بودند. شاید اگر شهرداری هم این حجم از بارش برف را باور می‌کرد بیشتر از این آمادگی داشتند تا همه بخش‌ها‌ را پوشش دهند. بالاخره ۷۰۰ کیلومتر وسعت تهران است و هم‌زمان همه تهران برف سنگینی آمد. لذا اولویت شهرداری آن شد که اتوبان و شریان‌های اصلی را باز نگه دارد و طبیعتا به کوچه‌ها‌ نتوانستند برسند.»

 

وی افزود: «با بررسی‌هایی که انجام دادم تقریبا شریان‌های اصلی مسدود نشد که اگر از این منظر نگاه کنیم کار خوب و بزرگی شده است. اما از این منظر که هنوز هم برخی درختان در برخی کوچه‌ها‌ی منطقه ۲ افتاده و جمع نشده است باید بیشتر فعال باشیم.»

 

این عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اصلاح روش‌هایبرف روبی و رفت ‌و ‌روب اظهار کرد: « به هر حال باید اصلاحاتی در روش‌ها اعمال و در سال آینده برف روبی با رفت و روب انجام شود. در حال حاضر در تهران ساختار رفت و روب با برف روبی جدا است. رفت و روب معمولا گسترده‌تر و همه روزه و در همه کوچه‌ها‌ انجام می‌شود. باید این ادغام به شکلی باشد که در چنین مواردی سریع‌تر بتوانند وارد عمل شده و کل شهر را پوشش دهند.

 

انتقاد به معنی بازگشت به گذشته نیست

هرچند اصلاح طلبان و مردم انتقاداتی نسبت به عملکرد محمدعلی نجفی در مواجهه با این بحران داشتند اما این به معنای قابل مقایسه بودن عملکرد محمدباقر قالیباف با شهردار فعلی نیست. شاید شهردار سابق پایتخت با حضور در محل حادثه پلاسکو و با انتشار عکس از این حادثه یک نمایش تمام عیار از خود به جا گذاشت اما این نکته را مردم فراموش نخواهند کرد که نظارت کم و بی‌توجهی به ایمنی ساختمان‌هایی با عمر بالا در زمان ریاست شهردار سابق حوادثی مانند پلاسکو را رقم زد. همچنان‌که انتقاداتی به عملکرد حسن روحانی وارد است اما قیاس محمود احمدی‌نژاد با رییس جمهور فعلی به دور از عقل و منطق است.

 

پیام تشکر نجفی از مردم و نیروهای شهرداری: با دقت مشکلات را بررسی می‌کنیم

شهردار تهران در پیامی خطاب به مردم تهران و نیروهای شهرداری، ضمن تشکر از همکاری آن‌ها تاکید کرد که مشکلات به وجود آمده به دقت مورد بررسی قرار می‌گیرد تا خدمت به شهر و شهروندان در روزهای برفی ارتقا یابد. به گزارش ایسنا، محمدعلی نجفی در مطلبی در کانال تلگرامی‌اش آورده است:« تهران بعد از چند سال، بارش برفی شادی‌آور را تجربه کرد. نزول رحمت الهی بر پایتخت که تمامی مناطق تهران را در بر گرفت، موجب شد تا همکارانم در شهرداری تهران در ۴۰ ساعت گذشته خدمتی بی‌منت، وسیع و دشوار را به مردم ارائه دهند.تلاش‌های این عزیزان موجب شد تا معابر اصلی شهر با کمترین مشکل در روز کم سابقه برفی باز باشد و حیات و حرکت در شهر ساری و جاری باشد.مردم عزیز تهران نیز جلوه‌ای دیگر از مشارکت را به نمایش گذاشتند و به سنت پیشینیان، برای سبک‌تر شدن بار درختان محل زندگی خود و تسهیل تردد در محله‌ها تلاش کردند و از دیگر سو همکاری قابل تحسینی را با مدیریت شهری با عمل به توصیه‌های اعلام شده به نمایش گذاشتند.حاصل تلاش جمعی ماموران شهرداری و مردم خوب تهران این شد که پایتخت مشکلات کمی را در روز و شب برفی تجربه کند و این مهم از سوی ریاست محترم جمهور و وزیر محترم کشور نیز در جلسه هیئت دولت مورد اشاره قرار گرفت.من به نوبه خود از تمامی همشهریان عزیز و نیروهای خدوم شهرداری، پلیس راهور و دیگر دستگاه‌هایی که هر یک در این ایام برفی تلاش و همکاری کردند، تشکر می‌کنم. بدون شک مشکلاتی نیز در خدمت رسانی به شهروندان در این ساعات وجود داشت و به مردم اطمینان می‌دهم این مشکلات به دقت مورد بررسی قرار می‌گیرد تا همزمان با رفع کمبود تجهیزات لازم، روش‌ها و نحوه خدمت به شهر و شهروندان در روزهای برفی ارتقا یابد.»

 

 

aftabeyazd.ir
  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش