سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۳۱ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۲۸۸۲
شهری و روستایی

ابعاد کمک ۵۵ میلیاردی شهرداری قالیباف به هیئت‌های مذهبی

کمک به هیئت های مذهبی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
از همان دوره گذشته مدیریت شهری، حرف و حدیث‌های زیادی درباره کمک‌ شهرداری تهران به هیئت‌های مذهبی مطرح بود. کمک‌هایی که مبلغ آن گاهی ۸ میلیارد تومان عنوان می‌شد و گاهی ۷۰۰ میلیون تومان. اما این روزها لیستی منتشر شده که از کمک ۵۵ میلیاردی شهرداری سابق به هیئت‌های مذهبی خبر می‌دهد، حتی گفته می‌شود که در لایحه بودجه امسال شهرداری هم مبلغی برای این کار کنار گذاشته شده است.

به گزارش اعتمادآنلاین، سال گذشته یکی از اعضای شورای شهر اعلام کرد که با تصویب شورا، کمک شهرداری به هر هیئت‌ مذهبی به ۳۰۰-۴۰۰ هزار تومان خلاصه می‌شود که جمع آن به ۷۰۰ میلیون می‌رسد اما چندی نگذشت که رسانه‌ها از کمک ۸ میلیاردی سخن گفتند. امروز این عدد به ۵۵ میلیارد می‌رسد. آن هم نه برای ۶ هزار هیئت ثبت شده بلکه تنها برای ۴۵ هیئت.

 

در این میان بیشترین مبالغ به نام حسینیه و هیئت‌هایی است که رد و نشان مشخصی از آنها وجود ندارد و نمی‌توان متوجه شد که آیا این هیئت‌ها مردمی هستند یا وابسته به نهاد یا دستگاه خاص. از این گذشته موضوعی که باز هم ماجرای کمک به هیئت‌های مذهبی را سر زبان‌ها انداخت خبر کمک میلیاردی شهرداری فعلی منطقه ۶ تهران به یک هیئت مذهبی بود. برخی اعضای شورای شهر فعلی این کمک را به دلیل مصوبه قانونی اعلام کردند که شورای شهر قبل آن را به تصویب رسانده بود. البته محسن سرخو، عضو سابق شورای شهر تهران در این‌‌باره به اعتمادآنلاین می‌گوید: «ما چنین مصوباتی در شورای شهر نداشتیم. برای این هزینه‌ها از ما مصوبه گرفته نشده است و من در جریان چنین مصوباتی نیستم». 

 

اما اقبال شاکری، عضو دیگر شورای شهر چهارم عکس این نظر را اعلام می‌کند و در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین خبر جدیدی می‌دهد، او می‌گوید: «مصوبه شورای شهر برای کمک به هیئت‌های مذهبی نه تنها سال‌های گذشته وجود داشته بلکه در لایحه امسال هم در نظر گرفته شده است». 

 

او ادامه می‌دهد: «طبق این مصوبه شورای شهر، شهرداری نه تنها کمک به هیئت‌های مذهبی، بلکه کمک به آموزش‌وپرورش، میراث فرهنگی و دستگاه‌های دیگر، همچنین بسیاری از مراکز و انجمن‌های تخصصی را که اصلاً با رویکرد شهرداری مرتبط نیستند در دستور داشته است».

 

شاکری از دلیل اعطای این کمک‌ها می‌گوید: «شهرداری بنا بر ضرورت اداره امور شهری باید این کمک‌ها را در برنامه داشته باشد. چون اکثر مراکز فرهنگی درآمدی ندارند و قادر نیستند نیازهای خود را تأمین کنند. از آنجایی که دولت حتی نمی‌تواند بدهی خود را پرداخت کند، بودجه کاملی هم نتوانسته به این نهادها بدهد. برای همین شهرداری هرچند اصلاً وظیفه‌ای ندارد اما تلاش دارد تا در هزینه نهادهای فرهنگی یاری‌رسان باشد.  چون اگر این کمک‌ها نباشد، فعالیت آنها تعطیل می‌شود. شهرداری با مصوبه شورا، حتی به برخی از مراکز مبالغ قابل توجهی پرداخت». 

 

او ادامه می‌دهد: «افرادی که این موضوع را با نگاه منفی مطرح می‌کنند و می‌خواهند درباره آن بزرگ‌نمایی کنند، یا متوجه واقعیت‌ها نیستند یا با غرض آن را مطرح می‌کنند. از شما سؤال می‌کنم، اگر محفلی باشد که جوانان را با فرهنگ اهل بیت(ع) و پیام‌های دینی آشنا ‌کند و از فشارهای فرهنگی شبکه‌های اجتماعی و عواقب فضای مجازی مصون بدارد، حاضر نیستید به چنین مرکزی کمک کنید تا فعالیت خود را ادامه دهد؟ مردم به صورت خودجوش وقتی محیطی را پیدا می‌کنند که  رشد و تربیت دینی دارد، با جان و دل کمک می‌کنند. در این شرایط از نمایندگان مردم در شورا و شهرداری هم انتظار می‌رود به وظیفه خود عمل کنند».  

 

شاکری در پاسخ به این سؤال که چرا مبالغ چند میلیاردی برای کمک به یک هیئت در نظر گرفته می‌شود، می‌گوید: «من از این موضوع اطلاعی ندارم. مسئولیت تعیین مبلغ کمک‌هزینه و اینکه به کدام یک از هیئت‌ها تعلق گیرد به عهده معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری و کمیسیون فرهنگی شورا است. معمولاً در هر دوره بررسی کمک به هیئت‌ها به مسئولان آن دوره بستگی دارد و آنها تعیین می‌کنند که بر چه اساسی هیئت‌ها را انتخاب کنند». 

 

این عضو سابق شورای شهر می‌گوید: «ما آن‌قدر نگرانی درباره خرج‌های بیهوده داریم که بین آنها پرداخت کمک‌هزینه به فعالیت‌های فرهنگی بسیار ناچیز به شمار می‌آید. در بودجه کل کشور سرانه‌ای که به نهادهای فرهنگی اختصاص داده شده، نیم‌درصد بودجه را هم شامل نمی‌شود یعنی کل فرهنگ کشور با اعتباری کمتر از نیم‌درصد اداره می‌شود».

 

کمک به هیئت‌ها در بودجه امسال اندک خواهد بود

در حالی این عضو سابق شورای شهر از وجود ردیف بودجه برای کمک به هیئت‌های مذهبی در لایحه بودجه امسال شهرداری خبر می‌دهد که گفته می‌شود شهرداری به دلیل کمبود بودجه از اتمام پروژه‌های عمرانی و برنامه‌های شهر بازمانده و برخی اعضای شورای شهر درباره پرداخت بدهی پیمانکاران نگران هستند، محسن خلیل‌آبادی عضو  فعلی کمیسیون فرهنگی شورای شهر درباره این موضوع می‌گوید: «هنوز لایحه بودجه شهرداری در دست بررسی است. شاید کمک به هیئت‌های مذهبی از پیشنهادهای شهرداری در لایحه بودجه باشد اما فعلاً مصوبه‌ای برای آن صادر نشده است.

 

البته در بودجه‌ سال‌های گذشته این موارد تصویب و پرداخت هم شده است. اما امسال شورای شهر در نظر دارد بیشتر در راستای وظایف مرتبط با شورا و شهرداری تصمیم‌گیری کند و در فعالیت‌هایی غیرمرتبط مداخله‌ نکند. به همین دلیل بخشی از کمک‌هایی که به وظایف شهرداری بی‌ربط یا بدون مناسبت است و در دوره‌های گذشته انجام می‌شده، تعدیل خواهد شد. فقط مقدار کمی از کمک‌های جزئی و مناسبتی تصویب می‌شود و باقی می‌ماند». 

 

خلیل‌آبادی می‌گوید: «هرچند هنوز لایحه بودجه ۹۷ در کمیسیون فرهنگی کامل ارزیابی نشده است. اما به نظر می‌رسد سرانه بالایی برای کمک به هیئت‌ها در نظر گرفته نشده باشد. اگر هم باشد شورای شهر با توجه به این سیاست که شهرداری باید در محدوده وظایف و قوانین مربوط به خود عمل کند، سرانه بالایی برای چنین اقداماتی تصویب نخواهد کرد». 

 

او ادامه می‌دهد: «شهرداری با بحران مالی روبرو است. بسیاری از پیمانکاران و ‌مالکانی که خانه‌هایشان در طرح بوده، مطالبات سنگینی از شهرداری دارند که چندین سال  پرداخت نشده است. وقتی شهرداری به مردم بدهی دارد، از لحاظ شرعی و قانونی درست نیست که به جای پرداخت پول به مردم آن را به مساجد و هیئت‌های مذهبی بدهد».

 

عضو کمیسیون شورای شهر می‌گوید: «بعید می‌دانم رقمی که سال‌های گذشته برای کمک به هیئت‌های مذهبی پرداخت شده، امسال هم تصویب شود. حتماً این کمک‌هزینه بسیار کمتر خواهد بود».

 

کمک به هیئت های مذهبی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

 

مرجان خسروی

 

 

  • 18
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش