دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۱۸ - ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۵۲۳۰
شهری و روستایی

کارگزاران همچنان محسن هاشمی را می‌خواهد

محسن هاشمی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

پس از استعفای نجفی از شهرداری تهران، هنوز این ارگان شهری مدیر ندارد و شورای شهر همچنان در حال انتخاب از بین گزینه‌های مطرح‌شده است؛ در این بین برخی به دنبال نقل‌مکان‌کردن «محسن هاشمی» از شورای شهر به رأس شهرداری تهران بودند که تا امروز به در بسته خورده‌اند؛ مهم‌ترین استدلال مخالفان هم همان میثاق‌نامه‌ای بود که اعضای لیست امید پیش از ورود به لیست آن را امضا کرده‌اند؛ اما حامیان شهردارشدن هاشمی حزب متبوع خودش بودند؛ یعنی حزب کارگزاران. اما «محمدرضا عارف» رئیس مجمع امید تهران که از ۲۱ نماینده شورای شهر و ۳۰ نماینده تهران در مجلس تشکیل شده، نسبت به سهم‌خواهی اعضای شورای شهر هشدار داده؛ او روز پنجشنبه در مراسم گرامیداشت هفته معلم، گفته «اگر اعضای شورای شهر به دنبال سهم‌خواهی باشند، تجربه ضربه به گفتمان اصلاحات تکرار می‌شود».

 

مدتی پیش بود که «غلامحسین کرباسچی» دبیرکل حزب کارگزاران گفت «میثاق‌نامه وحی منزل نیست»، حالا در جدیدترین اظهارنظر اعضای این حزب، «محمد عطریانفر» گفته «آقایان شعری سرودند که در آن مانده‌اند؛ منظورم همان است که می‌گویند ما پیمان بسته‌ایم که کسی از شورا نرود؟!». منظور عطریانفر از «شعر» همان میثاق‌نامه‌ معروف است! هرچند او در نشست بررسی عملکرد شورای پنجم در انتخاب شهردار تهران که توسط حزب کارگزاران برگزار شده، گفته «محسن هاشمی» گزینه اولش برای شهرداری تهران نیست اما میثاق‌نامه‌ای که باعث ماندگاری هاشمی در شورای شهر شده را شعر تلقی کرده است.

 

این عضو حزب کارگزاران گفته «شورای شهر ۲۰ سال است كه آغاز شده و نمی‌توان به عقب برگشت؛ سؤال این است که راه‌حل اکنون چیست؟»؛ به گزارش «ایلنا» او در پاسخ به این سؤالی که مطرح کرد، گفت: «باور من این است که وقتی یک گروه سیاسی آمده و شورایی را تشکیل داده و به قول «توسلی» نیروهای نیابتی ما در شورا مستقر می‌شوند و می‌خواهند برای ما تصمیم بگیرند که از وجاهت کافی برخوردار نیستند، ما هم باید با گردن‌کلفتی و اقتدار ایستاده و آدمی را که به درد مدیریت شهری می‌خورد، برای شهرداری انتخاب کنیم که به نیروهای سیاسی حکم کند که همین فرد باید شهر را اداره کند والا تبدیل به بازی لگوی بچگانه می‌شود».

 

عطریانفر در ادامه سعی کرده به قول معروف یکی به میخ بزند و یکی به نعل: «بعضی از بازی‌ها در شورا شبیه لگوبازی بچه‌هاست؛ من هیچ دفاعی از محسن هاشمی نمی‌کنم و گزینه اول من برای شهرداری تهران نبودند و اما آقایان شعری سرودند که در آن مانده‌اند؛ منظورم همان است که می‌گویند ما پیمان بسته‌ایم که کسی از شورا نرود؟!». میثاق‌نامه چه «شعر» باشد چه هر چیز دیگر، توسط اعضای شورای شهر تهران امضا شده است و عدم پایبندی به آن می‌تواند همان سرنوشتی را رقم بزند که «عارف» نسبت به آن هشدار داده.

 

به گزارش «امیدنامه» عارف گفته «ما دستاوردهای ارزشمندی در انتخابات‌های اخیر به‌ویژه در انتخابات شوراهای شهر و روستا داشتیم. اما در مقطع فعلی نگرانیم. اعضای شوراهای شهر و روستا به‌ویژه در کلان‌شهرها توجه کنند که رمز پیروزی ما وحدت بود. نباید اعضای شوراها به دنبال سهم‌خواهی باشند چراکه سهم‌خواهی تجربه ضربه به گفتمان اصلاحات را تکرار می‌کند». عطریانفر هم در زمینه انتخاب شهردار تهران باز تأکید کرد که محسن هاشمی تنها گزینه نیست ولی درعین‌حال گفت: «من نمی‌خواهم بگویم محسن هاشمی اولین، بهترین و آخرین گزینه است اما برای برون‌رفت از این آسیب هیچ راهی نداریم جز آنکه با اقتدار وارد شويم و از آقای خاتمی به‌عنوان صمیمی‌ترین دوست خود توقع دارم که در این زمینه دخالت جدی‌تری کند و از سر مصلحت‌سنجی جامعه مناسب‌ترین گزینه را معرفی کند».

 

متخصص‌ها حذف شده‌اند

البته این سخنان دوپهلوی عضو کارگزاران در شرایطی مطرح می‌شود که شورای شهر هفته گذشته از بین هفت گزینه شهرداری تهران، با رأی‌گیری به دو گزینه رسید و نامی از «محسن هاشمی» دیده نمی‌شود، مگر اینکه اتفاقات جور دیگری رقم بخورد! اما دو گزینه‌ای که شورای شهر به آنها رسیده، «محمدعلی افشانی» استاندار سابق فارس و «سمیع‌الله حسینی‌مکارم» سرپرست فعلی شهرداری تهران و معاون مالی شهرداری در زمان نجفی هستند. «محمد توسلی» نخستین شهردار تهران پس از انقلاب اسلامی درباره این دو گزینه در نشست مذکور گفته «متخصص‌ها حذف شده و دو نفر مانده‌اند.

 

یکی سابقه وزارت کشور دارد یعنی همه‌چیز را روتین اداره می‌کند. یکی هم کارمند سابق شهرداری است یعنی ادامه وضع موجود و احتمال تغییر کمتر است. احتمالا آقای افشانی هم مدیریت اتوبوسی داشته باشند و همه مدیران را تغییر داده و فقط وقت تلف می‌شود». حالا فارغ از اینکه چه کسی به‌عنوان شهردار تهران انتخاب می‌شود، نکته اصلی زیرپانگذاشتن میثاق‌نامه‌ای است که به قول «قاسم میرزایی‌نیکو»، «عدم تعهد یک عضو خاص به میثاق‌نامه راه را برای عهدشکنی همه اعضا باز می‌کند».

 

اما شاید حزب کارگزاران اعتقادی به میثاق‌نامه نداشته باشد و آن را «شعر» بداند یا «وحی منزل نداند»، اما عدم پایبندی به آن می‌تواند منجر به تأثیر منفی برای اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده چه در مجلس و چه در شورای شهر شود؛ چراکه مردم به نمایندگان مجلس و شورای شهر برای شهردارشدن رأی نداده‌اند.

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش