دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۰۲ - ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۵۵۵۴
شهری و روستایی

روز نهايی برای انتخاب دومين شهردار پایتخت

شورای شهر تهران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

امروز روز نهايي براي انتخاب دومين شهردار شوراي شهر تمام اصلاح‌طلب تهران است؛ شهرداري که از ميان هفت گزينه و يک رقيب در مرحله آخر انتخاب شده است؛ شهرداري که بيم و اميد ماندن و ادامه راهش از همين اول انتخاب با اوست.

 

سرنوشت انتخاب شهردار تهران در شوراي شهر با اعضاي اصلاح‌طلبي که پس از سال‌ها در موقعيت تصميم‌گيري براي تهران قرار گرفته‌اند؛ تا آخرين لحظات روزهاي گذشته در جلسات درون‌حزبي و بيرون شورا که توافقي هم بينشان نيست، تعيين شده است و حالا امروز نمايندگان اين احزاب در شورا رأي خود را به يکي از اين دو گزينه خواهند داد. هرچند که برخي اخبار و شايعات حاکي از آن است که تعدادي از  اعضا مي‌خواهند رأي سفيد بدهند و به اين شکل مشکل به نظر لاينحلي را که در آن قرار گرفته‌‌اند، حل کنند. در‌اين‌بين ابهام‌آفريني و شايعه‌سازي برخي از اعضاي شوراي شهر تهران در روزهاي گذشته محور اصلي همه خبرها و احتمالات درباره انتخاب شهردار تهران بوده و هست. برخي از اعضاي شوراي شهر تهران جداي از جلسات سياسي و حاشيه‌اي که در اين روزها برگزار شده است، در فضاي مجازي با بيان برخي مسائل موضع‌گيري يا بی‌اطلاعی يا نگراني خود را اعلام کرده‌اند.

 

محمدجواد حق‌شناس، در دو توييت آخر خود با محمدعلي افشاني را منتشر کرد و در توييتي ديگر توضيحات او درباره بين‌الحرمين شيراز را ريتوييت کرد و همين رويکرد نسبتا صريح خبري‌اش، برخي گفته‌ها درباره سرگروهي او براي رايزني انتخاب افشاني را جدي مي‌کند. البته در چند روز اخير اين رفتارهاي اعضا کمتر شد؛ چراکه از نيامدن محسن هاشمي خيال‌شان راحت شده بود و در زمان انتخاب هفت گزينه و در ادامه دو گزينه نهايي اعضاي شورا صراحتا مواضع خود را اعلام کردند که همين اعلام نظر و موضع زمينه اختلاف بيشتر و علني‌شدن شکاف بينشان را فراهم کرد.

 

در بيرون از شورا هم جداي از برخي فعالان سياسي و مطلعان و رسانه‌اي‌ها که در جريان اخبار و شنيده‌ها قرار گرفته‌اند، هر‌کدام نقطه نظرات و نگراني‌هاي خود را به شکلي منتشر مي‌کنند. عباس عبدي در توييتي نوشت: «اخبار خوبي از انتخاب شهردار به گوش نمي‌رسد. اميدوارم دوستان اصلاح‌طلب اشتباه دور اول را مرتکب نشوند. به‌هم‌زدن فرايندي که تاکنون پيش آمده، با همه ضعف و قوتش به نفع جامعه نيست. در فرايندهاي احتمالي بعدي مشکلات بيشتر مي‌شود، نه کمتر».

 

خبرگزاري فارس که اين روزها به عادت و روال سال‌هاي حاکميت اصولگراها بر مديريت شهري، تريبون تخريبي اعضاي اصولگراي شوراي شهر بود، شروع به گرفتن گفت‌و‌گوهايي انتقادي از اين اعضا و نقد عملکرد دوره‌پنجمي‌ها کرده است، ديروز در خبري به نقل از منبع آگاه نوشت: «اعضاي اتحاد ملت از رأي بالاي مکارم ناراحت هستند و در‌حال‌حاضر در بسياري از شبکه‌هاي خود اعلام مي‌کنند که ما به مکارم رأي نداده‌ايم و رأي ما حسيني و حناچي بوده است.  اين در حالي است که اعضاي اتحاد ملت در شوراي شهر در ابتدا وقتي قرار بود هفت نفر گزينه براي شهرداري انتخاب شود، در رأي‌هاي خود به مکارم هم رأي دادند و در آن مرحله مکارم ۱۶ رأي آورد. اين افراد پنج تا شش گزينه جعلی را اعلام کردند تا گزينه ساير احزاب در شورا رأي نياورد. با اين کار اتحاد ملتي‌ها بسياري از گزينه‌هاي شهرداري تهران سوخت. در‌حال‌حاضر آنها به ديگران خرده مي‌گيرند که چرا به مکارم رأي داده‌ايد. اين در حالي است که ساير اعضاي شورا گزينه‌اي نداشتند و گزينه مدنظر آنها از سوي اين حزب در شورا حذف شده بود. گزينه اتحاد ملتي‌ها بعد از حذف حجتي، پيروز حناچي بود و خيلي‌ها اعلام کرده بودند که حناچي تأييد نخواهد شد و شورا براي اينکه وارد بازي دوم نشود، به حناچي رأي نداد. در‌حال‌حاضر هم گزينه‌ نهايي براي شهردارشدن افشاني است و گفته مي‌شود احتمال تأييد ايشان ۵۰ درصد است». البته خبر ديدار صبح روز گذشته علي شکوري‌راد، دبيرکل حزب اتحاد ملت، با افشاني، استدلال‌هاي اين منبع آگاه را توخالي کرد و تا حد زيادي شايعه رأي سفيد البته به شرط نبود توافق جديدي در جلسات ساعت‌هاي اخير، هوا شده است.

 

در اين ميان اما رفتار دو گزينه شهرداري تهران و اظهاراتشان هم تا حد زيادي تحولات و جهت‌گيري‌ها را نشان مي‌دهد. حسيني‌مکارم که حالا سرپرست شهرداري تهران است، روز گذشته از موضع شهرداري انتخابي اعلام کرده که اگر انتخاب شود، پيروز حناچي، رقيب هفته گذشته و گزينه حزب اتحاد، را به قائم‌مقامي خود انتخاب کند. او مثل همه گزينه‌ها در شعارهاي انتخابي که يک جايي را براي چشم‌پرکني به سهم زنان اختصاص مي‌دهند، اعلام کرد که حتما يکي از معاونان خود را از بين مديران زن انتخاب خواهد کرد.

 

در اين ميان اما محمدعلي نجفي که يک‌باره مريض شد و حتي حاضر نشد يک روز بيشتر شهردار تهران بماند تا شورا فرصت بيشتري براي پيداکردن گزينه داشته باشد، در سفر درماني خود و از روي تخت بيمارستان براي حسيني‌مکارم، معاون سابق خود، نامه حمايتي نوشت و گفت اگر او انتخاب شود به او کمک مي‌کند. حسيني‌مکارم همان مديري است که در ساعات اوليه حضور محمدعلي نجفي در اتاق شهردار و در عکس‌هاي دسته‌جمعي او حضور داشت.

 

در سوي ديگر اما محمدعلي افشاني، بدون چنين شلوغ‌کاري‌هايي با جلسات مشترک سياسي در حال رايزني است و روز گذشته هم جلسات او با تعدادي از اعضاي شورا برگزار شده است. البته همچنان مسئله تأييد از مراجع بالاسري درباره هر دو گزينه مطرح است، چراکه مسئله برخي تأييدات درباره گزينه‌هاي شهرداري تهران همان مسئله‌اي بوده که تاکنون افراد زيادي را از اين گردونه بيرون کشيده است.

 

فارغ از آنچه در اين چندساعت رخ خواهد داد و گزينه‌اي که از جلسه امروز شورا بيرون مي‌آيد، رفتارها و روندي که شوراي‌پنجمي‌ها در هدايت از بيرون و غش به سمت برخي افراد نشان داده‌‌اند، نگران‌کننده و متضاد با آن قول‌هايي است که در انتخابات به مردم تهران داده‌اند. اين همان موضوعي است که تاکنون افراد سياسي و غيرسياسي زيادي يادآور و متذکر شده‌اند. رحمت‌الله حافظي، عضو اصولگرا، اما مخالف جريان اصولگراي حامي قاليباف در دوره چهارم شوراي شهر تهران، در توييتي نوشت: «انتخاب شهردار تهران توسط شوراي شهر، به طرز ماهرانه‌اي و از خارج شورا مديريت مي‌شود، با انتخاب هر يک از دو کانديداي نهائي، مديريت مجدد قاليباف يا حاکميت لاريجاني بر شهر محقق خواهد شد. از شوراي شهر انتظار خروج از اين بن‌بست طراحي شده و تدبير مناسب داريم».

 

به‌هرروي فارغ از هر نتيجه‌اي که امروز حاصل شود، تهراني‌ها منتظر تعيين‌تکليف مديريت شهري‌اند، واقعيت اين است که اصلاح‌طلبان با انتخاب نجفي و با وجود اتفاقاتي که در اين چند ماه رخ داده، اين هشت ماه فرصت را با کمترين عايدي و کار براي تهران از دست داده‌‌اند و هنوز اين بيم‌واميد وجود دارد که آيا غائله انتخاب شهردار همين امروز تمام مي‌شود يا نه؟

 

معصومه اصغري

 

sharghdaily.ir
  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش