جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۹:۱۴ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۷۹۶۱
شهری و روستایی

غیب شدن تندیس‌ها این بار در کرج

تندیس ٥ سردیس برنز در کرج,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

٥ سردیس در کرج به سرقت رفت. این سردیس‌ها همگی متعلق به چهره‌های شناخته‌شده معاصر این شهر بودند که از ‌سال ٩٢ در مجموعه باغ فاتح این شهر نصب شده بودند. ارزش ریالی این مجسمه‌ها ٣٠٠‌میلیون ریال برآورد شده است و آن‌طور که مقامات شهری و کرج می‌گویند، سارقان هم به همین دلیل اقدام به دزدیدن این سردیس‌ها کرده‌اند و پلیس هم در حال تحقیق از چند مظنون این حادثه است.

 

با وجود این شهرداری کرج برای جلوگیری از سرقت‌های احتمالی دیگر اقدام به جمع‌آوری ٣ سردیس دیگر این مجموعه کرده و آنها را به مکانی امن منتقل کرده است. این سرقت‌های عجیب در کرج در حالی پس از ٣٥ روز رسانه‌ای شده است که چند ‌سال پیش مشابه همین حادثه در تهران اتفاق افتاد. سرقت‌های سریالی مجسمه‌های تهران که در مدت کوتاهی در ‌سال ٨٩ پی در پی باعث شد ١٢ تندیس و مجسمه در تهران به طرز مبهمی ناپدید شود. نکته عجیب آن سرقت‌ها هم نامشخص‌بودن علت و انگیزه سارقان آن و البته دستگیرنشدن هیچ مظنون یا متهمی در این خصوص بود. به ‌طوری که هنوز هم با گذشت ٨‌ سال از آن اتفاق هنوز هم آن پرونده مختومه نشده است. حالا باید صبر کرد و دید که آیا تندیس‌های به سرقت‌رفته کرجی هم به سرنوشت تندیس‌های پایتخت دچار می‌شوند؟

 

هر چند خبر سرقت تندیس‌های باغ فاتح کرج صبح سه‌شنبه از سوی سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج اعلام شد اما رحیم خستو، عضو شورای این شهر تاریخ وقوع این حادثه را ٣٥ روز پیش اعلام کرده و در این مدت اقدامات قضائی و انتظامی برای شناسایی و برخورد با متهمان این سرقت‌ها انجام شده است. او در توضیح بیشتر به «شهروند» می‌گوید: «بیش از یک ماه پیش یعنی قبل از آغاز ماه مبارک رمضان ٥ تندیس از باغ فاتح بلوار جمهوری کرج به سرقت رفتند و بعد از آن شهرداری برای جلوگیری از اتفاق مشابه تندیس‌های باقیمانده را ‌جمعآوری کرد.»

 

به گفته او در محوطه زمین پارک مجموعه ٨ تندیس از چهره‌های معاصر کرج قرار داشت که در حال حاضر فقط ٣ عدد از آنها باقی مانده است که از سوی سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری به مکان امنی منتقل شده است. این عضو شورای شهر با اشاره به انگیزه احتمالی سارقان گفت: «تا جایی که ما اطلاع داریم ٣ نفر در این ارتباط بازداشت شده‌اند و تحت بازجویی هستند. به احتمال زیاد انگیزه این سرقت‌ها مسائل مادی است؛ چون این مجسمه‌های برنزی حدود ٣٠٠‌میلیون تومان ارزش داشته‌اند و حمل و جا‌به‌جایی آنها با توجه به وزن کمی که دارند، کار دشواری نیست.»

 

همچنین خستو درباره این‌که تندیس چه افرادی در این حادثه عجیب به سرقت رفته است، توضیح داد: «این تندیس‌ها به نوعی هویت شهر هستند؛ چهره اشخاص تأثیرگذار معاصر این شهر هستند که برای این آب‌وخاک جانشان را فدا کردند. شهیدان ملک‌زاده و میررزی از فرماندهان سپاه در دوران جنگ بودند که تندیس این دو شهید به سرقت رفته است. سردیس آیت‌الله مدرسی، مهندس ساعی، بنیانگذار دانشکده منابع طبیعی البرز و حسین میرخانی ٣ تندیس دیگری هستند که به سرقت رفته‌اند. البته شهرداری پس از اطلاع از این موضوع تندیس شهید شرع‌پسند و تیمسار فلاحی را به جایی دیگری منتقل کرده است. همگی این اثرها هم کار استاد ایرج محمدی است که در‌ سال ٩٢ در این مکان نصب شدند. البته امیدواریم که انگیزه سارقان از دزدیدن این تندیس‌ها فقط مالی بوده باشد.»

 

در همین حال سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج از تشکیل پرونده قضائی در خصوص سرقت این تندیس‌ها خبر داد. به گفته پیمان بضاعتی‌پور هم‌اکنون قاضی در حال تحقیق است و از تعدادی از افراد مشکوک به سرقت نیز بازجویی شده است: «ارزش ٥ تندیس به سرقت‌رفته  ٣٠٠‌میلیون تومان است و به احتمال زیاد همین انگیزه باعث سرقت این مجسمه‌ها شده است.» او همچنین با اشاره به جمع‌آوری ٣ تندیس دیگر این مجموعه برای در امان ماندن از سرقت‌های احتمالی دیگر گفت: «به منظور ساماندهی فضای بصری تندیس‌ها، معبری جدید تعریف شده است که به‌زودی این معبر ساخته خواهد شد. تندیس‌های به سرقت رفته مجدد ساخته و جانمایی خواهند شد.»

 

این برای دومین‌بار در سال‌های اخیر است که مجموعه‌ای از تندیس‌ها به طرز مشکوکی ناپدید می‌شود. در ماه‌های پایانی ‌سال ٨٩ بود که چند مجسمه در تهران یکی پس از دیگری ناپدید شدند. تندیس‌های که وزن برخی از آنها بالغ بر ٧٠٠ کیلوگرم بود و همین مسأله شک و تردیدها را در خصوص این حادثه عجیب  بیشتر می‌کرد. از مجسمه ستارخان گرفته تا سردیس شهریار و نواب صفوی از نقاط مختلف تهران به سرقت رفت.

 

این پدیده عجیب اما به همین جا ختم نشد و چند اثر هنری دیگر هم به این سیاهه عجیب اضافه شد تا مجموع مجسمه‌های به سرقت رفته پایتخت به عدد ١٢ برسد. با وجود همه جنجال‌ها، شایعات و ابهاماتی که درخصوص آن حادثه عجیب پیش آمد، سارقان هیچ وقت شناسایی نشدند. درواقع نیروی انتظامی آخرین حلقه‌ای بود که باید از پرونده سرقت هویت پایتخت رمزگشایی می‌کرد، اما مجسمه‌ها ساخته شده و در نقاط مختلف تهران دوباره نصب شدند. هنوز هم بعد از این همه‌ سال هیچ‌کس نفهمید که چطور چند تن مجسمه در حضور صدها دوربین گشت‌های پلیس در خیابان و معابر تهران ناپدید شدند؛ حادثه‌ای که انتظار می‌رود این‌بار برای کرج تکرار نشود.

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش