شنبه ۰۱ دی ۱۴۰۳
۱۸:۵۴ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۷۳۹۶
شهری و روستایی

مدیرعامل سازمان آرامستان‌های اصفهان مطرح کرد؛

سهم ۲۶ میلیاردی سازمان آرامستان‌ها در بودجه ۹۸/ ارزان‌ترین و گران‌ترین قیمت خانه آخرت

باغ رضوان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان گفت: برای سال ۹۸ به میزان ۲۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بودجه برای سازمان آرامستان‌ها در نظر گرفته شده است که بخشی از درآمدهای خود سازمان تأمین می‌شود.

به گزارش فارس، سیدرضا جعفریان ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تسلیت و تبریک شهادت پاسداران به دست استکبار دژخیم و تبریک ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی اظهار کرد: آرامستان باغ رضوان آرامستان مرکزی اصفهان است که هزار و ۳۰۵ هکتار عرصه دارد که ۱۷۰ هکتار در حال حاضر فضای سبز بوده و ۱۰ هکتار دیگر فضای سبز در آینده نزدیک اضافه خواهد شد؛ این آرامستان از ۶ فاز تشکیل شده که از ۲ فاز آن بهره‌برداری شده و فاز ۳ در حال احداث است چراکه نیاز به اصلاح هندسی داشت، طراحی آن انجام شده و در آینده نزدیک از آن بهره‌برداری خواهد شد.

 

احداث آرامستان غرب اصفهان را پیگیر هستیم

مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان با اشاره به دفن اموات در ۲ بلوک از فاز ۳ آرامستان باغ رضوان افزود: در این آرامستان قطعه ایثارگران برای خانواده شهدا، جانبازان و آزادگان و قطعه مفاخر و نام‌آوران شامل ۴ بلوک برای هنرمندان، مفاخر، صدیقین و قهرمانان(ورزشکاران) اختصاص داده شده است.

 

وی با بیان این‌که سازمان آرامستان‌ها متولی ۴۳ آرامستان در شهر اصفهان است، ادامه داد: در حال حاضر در ۱۸ آرامستان محلی دفن اموات انجام می‌شود که البته به غیر از بقاع متبرکه و امامزادگان است، از بین این ۱۸ آرامستان محلی ۱۰ آرامستان دارای غسالخانه اختصاصی هستند، البته در آینده نزدیک اقدامات مربوط به راه‌اندازی غسالخانه غرب اصفهان نیز انجام خواهد شد، در بودجه ۹۸ شهرداری منطقه ۱۱ یک ردیف بودجه به این مسأله اختصاص داده شده است که در ۶ ماهه اول سال ۹۸ به بهره‌برداری خواهد رسید، احداث آرامستان غرب اصفهان را نیز پیگیر هستیم.

 

رفع مشکلات ترافیکی ورودی باغ رضوان از سمت خیابان جی

جعفریان در ادامه خاطرنشان کرد: در سال ۹۷ سعی شده اقداماتی در آرامستان باغ رضوان انجام شود که مورد درخواست و نظر مردم باشد که در این رابطه توسط یک مؤسسه نیازسنجی و نظرسنجی انجام شد؛ اصلاح هندسی میدان رحیل با توجه به وجود گره‌های ترافیکی در روزهای خاص از جمله پنج‌شنبه و جمعه، افزایش نظارت از طریق دوربین‌های مداربسته، آغاز عملیات اجرایی جهت رفع مشکلات ترافیکی در ورودی باغ رضوان از سمت خیابان جی که تحت عنوان طرح ثامن در حال انجام است و اختصاص قسمتی از فضای سبز مجاور ساختمان تطهیر برای اجرای طرح بوستان بهشت که در سال ۹۸ احداث آن شروع خواهد شد از جمله این اقدامات بوده است.

 

مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان اضافه کرد: ایجاد سالن غذاخوری که در دست طراحی بوده و اجرایی شدن آن پس از مشخص شدن سرمایه‌گذار، برون‌سپاری خدمات سنگ مزار، قاب عکس، نیمکت و کاور به بخش خصوصی، توسعه و بهینه‌سازی سالن انتظارِ سالن تطهیر، احداث ۱۰ باب مغازه برای نمایشگاه، فروشگاه و حکاکی سنگ مزار و راه‌اندازی سامانه دریافت کمک‌های مردمی به صورت الکترونیک نیز از دیگر اقدامات انجام شده است.

 

راه‌اندازی سامانه‌های ثبت تردد خودروها جهت ایجاد امنیت بیشتر

وی با اشاره به راه‌اندازی و نصب سامانه‌های ثبت تردد خودروها جهت ایجاد امنیت بیشتر و توسعه اپلیکیشن سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان، گفت: در سال ۹۷ اپلیکیشنی تدوین شد که کلیه خدمات سازمان روی اپلیکیشن وجود دارد و همشهریان می‌توانند خدمات را به صورت غیرحضوری دریافت کنند؛ همچنین اخیراً نقشه راه خدمات امور متوفیان تدوین و جهت راهنمایی بستگان متوفی در سالن تطهیر، سالن اداری و قسمت خودروهای انتقال متوفی نصب شده است.

 

جعفریان در ادامه از طراحی و ساخت المان‌های معرفی نام‌آوران در ابتدای ورودی این قطعه سخن گفت و مطرح کرد: برگزاری نخستین کارگاه آموزشی تطهیرکنندگان افتخاری در سطح استان و کشور برای ۲۴۰ نفر از داوطلبان و تهیه بانک اطلاعاتی که در صورت بحران و حوادث غیرمترقبه از وجود آن‌ها استفاده شود، بزرگداشت نام‌آوران و مفاخر مدفون در آرامستان باغ رضوان که البته در برنامه‌های سال ۹۸ برگزاری بزرگداشتی جمعی برای کلیه مفاخر و علمای مدفون در باغ رضوان در نظر گرفته شده است و اقامه نماز میت توسط ۳ نفر از روحانیون نیز از دیگر اقدامات سازمان در سال ۹۷ بوده است.

 

حل مشکلات آرامستان‌های محلی

مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان با اشاره به این‌که فصل زمستان آمار متوفیان زیاد است، عنوان کرد: روزانه به صورت میانگین ۲۳ متوفی در باغ رضوان دفن شده و ۲ تا ۳ نفر هم برای تغسیل و تکفین آورده می‌شوند؛ صدور گواهی فوت متوفیان به عهده دادپزشک است که از طرف پزشکی قانونی در آرامستان مستقر هستند، صدور جواز دفن نیز با شهرداری و بالتبع سازمان آرامستان‌ها است.

 

وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۷ برای حل مشکلات آرامستان‌های محلی در مناطقی که آرامستان محلی وجود دارد دفاتری دائر و نیروهایی مستقر شدند که کلیه امور آرامستان محلی را نظارت و مدیریت کنند، با اعضای هیأت امنای آرامستان‌های محلی نیز جلساتی برگزار و دوره‌های آموزشی نیز تشکیل شد و موارد قانونی برای آن‌ها مطرح و تذکر داده شد که داشتن گواهی فوت و مجوز دفن و ابطال اسناد هویتی متوفی ضرورت دارد.

 

کلیه اموات اتباع بیگانه باید در آرامستان مرکزی دفن شوند

جعفریان ادامه داد: این موضوع در شورای هماهنگی ثبت وقایع حیاتی شهرستان اصفهان در فرمانداری مطرح و منجر به تدوین آیین‌نامه آرامستان‌های شهر اصفهان شد، این آیین‌نامه به دستگاه‌های ذیربط ابلاغ شده است که گام مؤثری برای ساماندهی به آرامستان‌های محلی بود.

 

مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان تصریح کرد: طبق یکی از مصوبات لایحه ارسالی به شورای ثبت وقایع حیاتی استان اصفهان کلیه اموات شهر اصفهان باید به آرامستان مرکزی آورده شده و بعد به مکان‌های دیگر منتقل شوند، کلیه اموات اتباع بیگانه هم باید در آرامستان مرکزی استان دفن شوند و ۲ قطعه هم به دفن اموات اتباع بیگانه اختصاص داده شده است.

 

باغ رضوان تا ۷۵ سال آینده ظرفیت دارد

وی با اشاره به این‌که تا پایان سال ۹۶ حدود ۱۳۰ هزار متوفی در باغ رضوان دفن شده‌اند، بیان کرد: طبق پیش‌بینی کارشناسان تا ۷۵ سال آینده باغ رضوان با ۶ فاز گنجایش دفن اموات را دارد که اگر آرامستان غرب اصفهان هم اضافه شود امکان افزایش این زمان وجود دارد.

 

جعفریان در ادامه تأکید کرد: هر مبلغی که از بستگان متوفی دریافت می‌شود نیاز به مصوبه شورای شهر دارد و تلاش شده هزینه‌های جانبی برای بستگان متوفی کم شده و خدمات زیاد شود؛ حمل متوفی از مناطق ۱۵ گانه شهرداری اصفهان به آرامستان رایگان است و بستگان متوفی نباید هزینه‌ای به خودروهای حمل متوفی دهند.

 

ارزان‌ترین و گران‌ترین قیمت خانه آخرت

مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان اضافه کرد: با ۳۶ دستگاه خودرو جهت حمل رایگان متوفی عقد قرارداد شده است و کلیه خودورها موظف هستند متوفی را با کاور حمل کنند، کلیه کاورها یکبار مصرف بوده و با لباس‌های متوفی در کوره لباس‌سوزی سوزانده می‌شوند.

 

وی با اشاره به این‌که افراد متوفی به روز در قطعات جاری به صورت رایگان دفن می‌شوند مگر این‌که بستگان متوفی قطعه خاصی را مدنظر داشته باشند، گفت: قبور رایگان و از مبلغ ۲۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان هستند، حداکثر قیمت بور هم در فاز یک با ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.

 

جعفریان با تأکید بر این‌که خرید و فروش قبر در آرامستان باغ رضوان و آرامستان‌های محلی ممنوع است، اظهار کرد: پیش فروش قبر هم قبلاً به صورت ۶ ماهه و یک ساله انجام می‌شد، اما در سال ۹۷ هر ماهه پیش فروش قبر را داریم؛ در حال حاضر هم ۶۱ هزار حفره پیش فروش داریم.

 

سهم ۲۶ میلیاردی سازمان آرامستان‌ها در بودجه ۹۸

مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان اضافه کرد: بودجه مربوط به هزینه‌های جاری یکی از بودجه‌های سازمان آرامستان‌ها است؛ بودجه سال ۹۷ این سازمان ۱۹ میلیارد تومان بود که در اصلاح بودجه به مبلغ ۲۳ میلیارد تومان رسید، برای سال ۹۸ نیز ۲۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بودجه در نظر گرفته شده است که بخشی از درآمدهای خود سازمان تأمین می‌شود، البته تأمین بودجه پروژه‌های عمرانی به عهده شهرداری است.

 

وی در ادامه در رابطه با تعداد پارکینگ‌های آرامستان باغ رضوان بیان کرد: در حال حاضر تعداد پارکینگ‌ها به تعداد قطعات و بلوک‌ها است، اما در فاز ۳ تعداد پارکینگ‌های حاشیه‌ای بیشتری پیش‌بینی شده است.

 

باز بودن باغ رضوان در زمان تحویل سال نو

جعفریان استقرار پلیس راهور در اتاق مانیتورینگ برای کنترل تردد خودروها و گشایش گره‌های ترافیکی را یکی از برنامه‌های نوروز ۹۸ دانست و توضیح داد: از ۱۵ بهمن ماه خانه تکانی قطعات شروع شده و هر روز ۳ قطعه پاکسازی و نظافت می‌شود، ۲۳ و ۲۴ اسفند روزهای غبارروبی و عطرافشانی آرامستان‌ها نام خواهد گرفت و خانواده‌های متوفیان نیز می‌توانند در این غبارروبی مشارکت کنند؛ فضاسازی محیطی آرامستان هم از سال گذشته آغاز شده است.

 

مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان در پایان گفت: با توجه به این‌که زمان تحویل سال ۹۸ در نیمه شب است درب باغ رضوان برای حضور مراجعان باز است اما از صبح روز اول فروردین برنامه‌های مربوط به آغاز سال نو را داریم.

 

 

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش