به گزارش ایسنا، ثمینی در جلسه شورای هماهنگی بحران استان افزود: فقط بنیاد مسکن دارای یک دستگاه بیل مکانیکی رسوببرداری بود که آن نیز پاسخگوی نیازها نبود.
وی ادامه داد: بخش خصوصی دارای بیل مکانیکی است اما بنده به عنوان فرماندار نه اختیار آن را دارم و نه پولی برای اجاره آن.
ثمینی اظهار کرد: فرمانداری بجنورد با بارش مجدد باران و رسوبگذاری دوباره در سطح رودخانهها، نیاز به بیل مکانیکی زنجیرهای دارد.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر اختلافات بینبخشی دو دستگاه شرکت آب منطقهای استان و شهرداری موجب شده بود تا رسوببرداری خندق و … طی سال انجام نشود.
این مقام مسئول توضیح داد: طی دو روز اخیر سیل به اماکن مسکونی این شهرستان ۱۶ هزار و ۶۵۰ میلیون ریال، به راه و تأسیسات زیربنایی ۱۰۲ هزار و ۵۰۲ میلیون ریال، به بخش کشاورزی ۷۰ هزار و ۵۴۵ میلیون ریال و به تأسیسات برق و آب ۲۸ هزار و ۸۰۰ میلیون ریال خسارت وارد کرد.
امینرضا مرآتی فرماندار شیروان نیز در ادامه این جلسه گفت: بر اثر بروز سیل طی دو روز اخیر راه روستایی هفت روستا در این شهرستان مختل و راه ارتباطی یک روستا به صورت ۱۰۰ درصدی قطع شده است.
وی افزود: روستای سرانی در این شهرستان در معرض رانش زمین قرار دارد.
مرآتی ادامه داد: علاوه بر آن مجبور شدیم تا برای عبور سیلاب ۱۲ پل را تخریب کنیم که سیلاب وارد روستا نشود که تخریب آنها نیز مشکلاتی را به وجود خواهد آورد.
طاهر رستمی فرماندار اسفراین نیز در ادامه این جلسه بیان کرد: یک لوله گاز در مسیر رودخانه گراتی دچار ترکیدگی شد که هم اکنون گاز آن قطع شده است و قطعی گاز، اهالی روستا را با مشکل مواجه کرده است و باید منتظر ماند تا سطح آب به اندازهای برسد که بتوان عملیات تعمیر را انجام داد.
وی تصریح کرد: طی شب گذشته کلاته سنجر به طور کامل تخلیه شد اما باید چارهای به حال آن اندیشید و شهرکی را در نظر گرفت و روستاییان را از منطقه فعلی جابهجا کرد.
به گفته طاهر رستمی ۷۶۳ منزل خشتی و گلی در روستاهای این شهرستان تخریب شدهاند.
وی با اشاره به اینکه میزان آب سد بیدواز طی دو روز اخیر به ۱۰ میلیون متر مکعب رسیده است، گفت: هنوز سه تا چهار میلیون مترمکعب دیگر ظرفیت باقی مانده است که سیلاب وارد آن شود اما اکنون ۵۰ درصد سد باز شده تا آب از سد تخلیه شود ولی اگر به ۱۰۰ درصد برسد به مناطق پایین دستی خسارت وارد خواهد کرد.
معموری فرماندار شهرستان مانه و سملقان نیز در ادامه با اشاره به اینکه بر اثر طغیان رودخانه ۵۰ روستا دچار خسارت شدهاند، گفت: بر اثر بارندگیهای شدید و جاری شدن سیلاب یکهزار واحد مسکونی در این شهرستان دچار خسارت شدند.
وی افزود: راه ارتباطی ۲۰ روستا نیز در این شهرستان کاملاً قطع شده است.
قدرتی فرماندار شهرستان گرمه نیز بیان کرد: از قسمت رباط قرهبیل تا روستای آرمادلو به علت اینکه خروجی آب دچار مشکل بود، بخشهایی از راه نشست کرده است.
- 13
- 6