خلیل ا... کاظمی در گفت و گو با خراسان، به تشریح جزئیات سیاست های اتخاذ شده و تصمیماتی که قرار است برای حل معضل ترافیک اطراف حرم که به کلافی سردرگم تبدیل شده است و نارضایتی مجاوران و زائران را بابت ماندن در ترافیک های طولانی مدت، در پی دارد، می پردازد و سامان دهی ترافیک اطراف حرم را منوط به ارائه راهکاری اساسی می داند که در بطن آن باید هدفی کلی گنجانده شود. وی درباره این هدف اظهار می کند: ابتدا باید تردد خودروهای شخصی را به هسته مرکزی شهر کم کنیم و این کاهش، مشکلی را برای تشرف زائران و مجاوران به حرم رضوی به وجود نیاورد.
کاظمی ادامه می دهد: مسیر عبوری یک سری از خودروها در بافت اطراف حرم است، در حالی که مقصد اصلی آن ها نیست. از این رو خودروهای عبوری اطراف حرم را باید طوری مدیریت کنیم که از مسیرهای دیگر به مقصد سفرشان برسند. در نهایت این مدیریت باعث می شود از تعداد خودروهای اطراف حرم کاسته شود.
ایجاد پارکینگ با اعمال محدودیت و تجهیزات
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری مشهد دومین سیاست را، ایجاد پارکینگ مطرح می کند و می افزاید: در کنار پارکینگ هایی که احداث می کنیم، تجهیزات و محدودیت هایی را به کار بگیریم که هم تردد خودروهای شخصی کاهش یابد و هم تسهیلاتی را به کار بندیم که زائران و مجاوران با احساس بهتری به حرم رضوی مشرف شوند.وی در توضیح بیشتر این موضوع با اشاره به این که به ۹ هزار تا ۱۰ هزار جای پارک خودرو در هسته مرکزی شهر نیاز داریم ، می افزاید: برای مثال پارکینگ هایی را در اطراف حرم ایجاد کنیم و زائران و شهروندان را از این پارکینگ ها با سیستم حمل و نقل عمومی و ماشین های برقی، آسان تر و راحت تر به حرم رضوی منتقل کنیم که برای شهروندان انگیزه ای ایجاد شود که این کار به لحاظ زمان و مسائل اقتصادی مقرون به صرفه تر است. از این رو احداث یک پارکینگ با ظرفیت پارک هزار خودرو در میدان شهدا و پارکینگی دیگر در بولوار وحدت امسال آغاز خواهد شد. همچنین پارکینگ آرمان در محدوده میدان هفده شهریور آماده است.کاظمی تاکید می کند: متاسفانه گاهی در برخی روزها به دلیل ترافیکی که در اطراف حرم اتفاق می افتد، پلیس راهور و مجموعه های دیگر، ورودی خیابان ها را می بندند و در پی این اقدام نارضایتی شدیدی برای زائر پیش می آید و سردرگم می شود. در حالی که وقتی طرح تردد و پارک کردن خودروها نهایی شود، تمامی این مشکلات سامان دهی می شود.
لزوم مشوق هایی به منظور کاهش ترافیک
وی در توضیح سومین سیاستی که در این زمینه قابل بحث و بررسی است، می گوید: اجرای محدودیت طرح ترافیک نیز جزو راهکارهای پیشنهادی ماست، با ایجاد یک سری از مشوق ها برای شهروندانی که در این محدوده ساکن هستند و زائرانی که در هتل های اطراف حرم ساکن می شوند و همچنین تعیین حداقل زمان تردد هر شهروند مشهدی به میزان دو یا سه مرتبه در بافت اطراف حرم، که به نوعی فقط در زمان های ضروری به این محدوده بروند، به کاهش ترافیک دست خواهیم یافت.معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری مشهد یادآور می شود: در این زمینه جلسات کارشناسانه با آستان قدس و پلیس راهور برگزار شده است، هفته آینده با متولیان این عرصه جلسه ای برگزار می شود و اگر به وحدت نظری برسیم، به برنامه ریزی خوبی برای ترافیک اطراف حرم دست می یابیم.وی در پاسخ به لایحه پولی شدن تردد خودروها در اطراف حرم نیز می گوید: این طرح همچنان هست ولی این که پولی باشد یا نه، جای بحث دارد و می تواند هم جنبه تشویقی و هم جنبه بازدارندگی داشته باشد، در این خصوص هنوز به جمع بندی نرسیده ایم، هدف اصلی ما این است که زائران و مجاوران اذیت نشوندودر مجموع هدف این طرح، عامل بازدارنده است نه کسب درآمد.
- 19
- 6