به گزارش ایسنا، اسماعیل نجار در جلسه هماهنگی مدیریت بحران استانهای معین تهران در زمان زلزله که به صورت ویدئو کنفرانس و با حضور شهردارتهران، رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، مدیران کل مدیریت بحران استانهای معین و جمعی از شهرداران مناطق ۲۲ گانه برگزار شد، گفت: تهران کلانشهری با گسلهایی متعدد است که اگر خدایی نکرده بعضی از این گسل ها فعال شوند، متاسفانه طبق مطالعات جایکا، کار پیچیده و سخت خواهد شد. اگر زلزلهای با قدرت تخریب بالا بیاید ما در تهران یک حادثه بین المللی را شاهد خواهیم بود.
وی ادامه داد: به همین دلیل نیز با توجه به قرارگیری نهادهای سیاسی و اقتصادی و ... با تصمیم وزیر کشور مقرر شد از ظرفیت کل کشور در تهران استفاده شود و ما بتوانیم از ظرفیت استان ها نیز بهره مند شویم، لذا با دستور ویژه وزیر کشور کارمان را شروع کردیم و دستورالعمل ویژه ای با کمک سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و مدیران استان ها تهیه و از سوی وزیر کشور ابلاغ شد تا بتوانیم ارتباط تنگاتنگی را با مدیران بحران مناطق ۲۲گانه شهرتهران و مدیران کل ۳۰ استان کشور داشته باشیم.
نجار با بیان اینکه شناسایی پدهای بالگرد رسمی و جاهایی را که امکان فرود بالگرد وجود دارد دنبال کردیم، اظهارکرد: بنا شد باند دوشان تپه را تعمیر و مرمت کنند. باند فرودگاه قلعه مرغی باید حفظ شود. باند فرودگاه مهرآباد را هم برای این منظور داریم.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور به پیگیری برای احداث مرکز فرماندهی و کنترل مدیریت بحران کشور نیز اشاره کرد و گفت: در حال احداث این مرکز هستیم، شهرداری همکاری خود را داشته است، اما مشکلات بودجه ای و... به قوت خودش باقی است. همه قول می دهند اما در عمل سنگ اندازی میکنند. ما معتقدیم در این مرکز در زمان وقوع زلزله می توان تهران را هم مدیریت کرد چرا که در زمان بحران دسترسی مناسبی به جاده ها، خط آهن، فرودگاه و ... دارد. همچنین با توجه به نزدیکی به مجموعه حرم امام خمینی (ره) و شهرآفتاب امکانات خوبی هم دارد.
نجار ادامه داد: کل مجموعه حرم حضرت امام خمینی (ره) و نمایشگاه شهرداری و ... را می توان در هنگام وقوع بحران استفاده کرد. آنجا برای مراسم ۱۴ خرداد حدود ۴۰۰۰سرویس بهداشتی دارد و می توان ۱۰ تا ۱۵ بیمارستان صحرایی را در آن محل پیش بینی کرد که در کل موقعیت خوبی برای اسکان اضطراری دارد.
وی افزود: مراکز باز و مصلی و پارک ها و ... را هم مردم باید بشناسند و بدانند که در هنگام بحران به کجا بروند و چه کنند. حتما زلزله ملارد را به خاطر داریم. زلزله ای که اندکی در تهران احساس شد اما رفتار جامعه قابل قبول نبود و همه به خیابان آمدند و رفتار منطقی نداشتند. یک مقدار رفتار مردم بعد از زلزله فیروزکوه مناسب تر شده بود، اما لازم است در بحث آموزش مردم همه دستگاه های اجرایی از جمله شهرداری تهران وارد شده و به وظایف خود عمل کنند.
نجار در بخش دیگری از سخنانش در مورد منابع سوخت تهران در شهرری و کن نیز گفت: این منابع سال ها پیش ساخته شده و شهرها به سمت آنها توسعه پیدا کرده است. ما به شورای عالی شهرسازی و معماری نامه زدیم که محل این ها را در بازنگری طرح جامع مورد بازنگری قرار دهند.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه همکاران ما به موضوع بحران و احتمال وقوع بحران در تهران باور دارند، گفت: باید باور کنیم که شاید زلزله در تهران رخ دهد و باید آمادگی باشد. به همین دلیل هم آمدیم و نیروهای مسلح را درگیر کردیم و گفتیم هر نظامی یک امدادگر.
نجار در پایان با اشاره به جمله ای که بیانش از سوی او مورد تمسخر قرار گرفته بود نیز گفت: یک جمله ای گفتم که مورد تمسخر قرار دادند، اما بازهم می گویم که باید دعا کنیم که حادثه این چنینی در تهران نداشته باشیم. این معنایش این نیست که هیچ کاری نکردهایم. مگر وقتی یک بیمار را به دست حاذقترین پزشک هم که میسپارند برایش دعا نمیکنند؟ پس میتوان در عین حال که اقداماتی را برای زلزله انجام داد برای عدم وقوع آن نیز دعا کرد.
تاثیر تصاویر و نقشههای بهروز شده در مدیریت بحران زلزله
شهردار تهران خواستار به روز رسانی نقشهها و تصاویر شهرهای کشور شد و آن را در امدادرسانی به هنگام بحران ها موثر دانست.
به گزارش ایسنا، پیروز حناچی در جلسه هماهنگی مدیریت بحران استانهای معین تهران در زمان زلزله که به صورت ویدئو کنفرانس و با حضور رییس سازمان مدیریت بحران کشور، رییس سازمان مدیریت بحران شهر تهران ، مدیران کل مدیریت بحران استانهای معین و شهرداران مناطق ۲۲ گانه برگزار شد گفت: نکتهای که برایش دور هم جمع شده ایم موضوع آمادگی در برابر زلزله است. همانطور که میدانید در زلزله های شدید که شهرها را تحت تاثیر قرار میدهد اگر شدت زلزله از حدی بالاتر برود، میزان تخریب ها و خسارات طوری خواهد شد که دیگر شهرها کمتر میتوانند به خودشان کمک کنند و به همین دلیل در کوتاه مدت نیازمند کمک از استان های همجوار هستند.
وی ادامه داد: این موضوع در تهران نیز وجود دارد، به ویژه آنکه ما در تهران مناطقی داریم که هر منطقهاش معادل یک کلانشهر است، مثلا منطقه چهار شهرداری تهران با جمعیت یک میلیون نفر معادل یک کلانشهر است و به همین دلیل باید به این موارد توجه داشت.
شهردار تهران با اشاره به تجربه زلزله کوبه در ژاپن گفت: تقویت ایمن سازی شبکه شریان های حیاتی شهر که نقش اساسی در کاهش یا افزایش تلفات دارند. مساله حمایت های روانی از آسیب دیدگان، افزایش سطح هماهنگی بین نیروهای کمکی و دستگاه های شهری و ... از جمله تجربیات این زلزله است که موضوع بحث ماست. این ها تجربیاتی است که در زلزله کوبه ژاپن هم رخ داد.
حناچی با تاکید بر اینکه در شرایط بحران یکی از مشکلات انسداد شریان های حیاتی است، گفت: این موضوع میتواند بسیار تاثیرگذار باشد. باید از ظرفیت امدادهوایی هم بهره گرفت، چرا که موضوع موثری است.
وی در بخش دیگری ازسخنانش با بیان اینکه استان های معین فقط برای تهران نیستند، گفت: برعکس این موضوع هم وجود دارد و تهران هم در صورتی که خداییپ نکرده برای استان های دیگر حادثه ای رخ دهد می تواند ورود کند، کما اینکه در چابهار و گلستان و لرستان و خوزستان و ... در زمان حوادث طبیعی تهران جزو اولین شهرهایی بود که وارد عمل شد و نیروهای امدادی تهرانی حضور فعالی داشتند.
حناچی با بیان اینکه امیدواریم اتفاقی در تهران رخ ندهد، گفت: تجریه نشان داده سرزمین ما به طور دائمی شاهد حوادث سخت طبیعی بوده و خواهد بود و این تدبیر ماست که می تواند آمادگی را افزایش دهد و این آمادگی است که می تواند تلفات را کاهش دهد.
حناچی همچنین با بیان اینکه در زمان وقوع زلزله بم، طرح جامع این شهر در حال تهیه بود، گفت: به همین دلیل هم عکس ها و نقشه های بم به روز بود و همین موضوع خیلی در هنگام پروازها و ... کمک کرد. در شرایط بحران اولین نیاز ما نقشه های به روز شده است و من فکر میکنم این موضوع باید در دستورکار سازمان مدیریت بحران کشور و وزارت کشور قرار بگیرد. حالا در مورد تهران شهرداری با امکاناتی که دارد اقداماتی را انجام داده اما در مورد دیگر شهرهای کشور عکس و نقشه به روز باید آماده شود. این موضوع بسیار مهم است و در مدیریت بحران بعد از زلزله موثر است.
- 11
- 2