به گزارش آنا، در پی تلف شدن «پیروز» توله یوزپلنگ ایرانی، فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی نشست ویژهای جهت بررسی علل و عوامل مربوطه و بررسی اقدامات صورت گرفته با حضور جمعی از دامپزشکان و کارشناسان برگزار کرد.
امید مرادی رئیس بیمارستان دامپزشکی مرکزی در این نشست گفت: در معاینه اولیه پیروز متوجه تنگی کانال لگن و حجم باقیمانده ادرار در داخل مثانه شدیم و رادیولوژیست مجموعه وضعیت کلیهها را اصلا مناسب ندانسته و گفته بود از بازگشت ادرار به سمت مجاری ادراری به این مجاری آسیب وارد شده است.
رئیس بیمارستان دامپزشکی مرکزی اظهار داشت: آزمایشهای مختلف انجام شده نشان داد که با افزایش قابل توجه آنزیمهای کلیوی مواجیهم که این درگیری و نارسایی حاد ایجاد شده در کلیه عامل ادرار نکردن حیوان بوده باشد.
مرادی با اشاره به اینکه بعد از دو شب معاینه پیروز، شنبه با تماس دکتر باستانی (دامپزشک معتمد سازمان محیط زیست) متوجه شدیم که حیوان شرایطش به گونهای بود که باید در بیمارستان بستری شود. ادامه داد: تیمی از متخصصان در بیمارستان به همراه «دکتر پیتر کالدوِل» دامپزشک معتمد مراکز حفاظت و تکثیر یوزپلنگ آفریقایی که بحث بیماری پیروز را از ابتدا مدیریت کرده بودند، تشکیل شد؛ به این نتیجه رسیدیم که چون درمان دارویی مناسب نبود، بحث دیالیز دنبال شود.
**پیروز ۶:۴۵ صبح از دست رفت
وی ادامه داد: تا ساعت ۴ عصر روز گذشته، دیالیز انجام شد، اما شرایط یوز بسیار ناپایدار بود و ساعت ۶.۴۵ صبح پیروز از دست رفت.
**نارسایی کلیوی عامل مرگ پیروز
مردای ابراز داشت: عامل ایجاد آن نارسایی کلیه است و نارسایی حاد همراه با ایجاد اختلالات دیگری همچون بزرگی پانکراس، فشار خون پایین بود.
پیام محبی رئیس جامعه دامپزشکان ایران در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه در پروژه انتقال یوزها به سمنان مشارکت داشته است؛ گفت: اگر یوزها به سمنان منتقل نمیشدند زایشی اتفاق نمیافتاد.
اما بعد از فشار روانی که در سمنان به دلیل نحوه انجم سزارین و مرگ دو توله یوز اتفاق افتاد، معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست تاکید کردکه باید کارشناس خارجی بیاوریم که من انتقاد کردم که ما تمام امکانات را در ایران داریم و نیازی به این هزینه نیست.
**مشاور خارجی طرح ۹ ماه پیش تشخیص نارسایی حاد کلیوی داده بود
وی با بیان اینکه کالدون مشاور خارجی طرح ۹ ماه پیش تشخیص نارسایی حاد کلیوی داده و دستور داده بود تمام داروهای پیروز باید قطع میشده است، گفت: یعنی از یک ماهگی پیروز مشکل نارسایی کلیه مشخص بوده است.
محبی بالا بردن توقع از این حیوان و ایجاد چهره سلبریتی گونه و تبدیل آن به یک اینفلوئنسر معروف از سوی سازمان محیط زیست را دلیل این پنهانکاری دانست و تاکید کرد: اگر درهمان زمان تشخصی اولیه میگفتند، که پیروز چه مشکلی دارد ما اعلام میکردیم عمرطولانی نخواهد داشت ضمن اینکه این حیوان رژیم غذایی مناسبی نداشته است.
وی از نبود ساختار دامپزشکی مناسب در سازمان محیط زیست انتقاد کرد و گفت: پردیسان نقاهنگاه دارد، اما امکاناتی در آن وجود ندارد. ضمن اینکه به تعداد استانها دامپزشک حیات وحش نداریم.
**نجویز دارویی کلیه های پیروز را از بین برد
این دامپزشک به نقل از دکتر بهرنگ اکرامی دامپزشک مقیم در سایت سمنان که عمل سزارین ایران را انجام داده است، گفت: دارویی برای این حیوان از سوی دامپزشکی ایرانی و مقیم خارج تجویز شده، که کلیه حیوان را بین برده است و دلیل این بیماری همین بوده و به همین دلیل کالدون گفته تمام داروهایش را قطع کنند؛ و اصلیترین عامل تلف شدن حیوان همین مساله بوده است.
وی کالبدگشایی را حائز اهمیت دانست و درخواست کرد: این مساله تحت نظر مجلس و شفاف انجام شود.
**بارداری مجدد ایران قطعی نیست
محبی با اشاره به انتشار خبر بارداری مجدد ایران نیز گفت: طبق گزارش ها، ۳۵ روز پیش جفت گیری مجدد ایران و فیروز انجام شده، اما بارداری قطعی نیست.
سمیه رفیعی شکل تبلیغاتی و سلبریتی سازی از پیروز را اشتباه سازمان محیط زیست دانست و گفت: توقع من از جامعه دامپزشکی این بود که در صورت اطلاع از شرایط باید به ما گزارش میدادند.
وی با اشاره به اینکه مسئولان سازمان محیط زیست برای حضور در جلسه اعلام کردند که به دلیل جلسه همزمان امکان حضور ندارند یادآور شد: امکانی برای توضیح این سازمان نیست اگر نیازبه پیگیری نظارتی از سوی مجلس باشد کوتاهی نخواهیم کرد.
وی هدف از این نشست علاوه بر شفاف سازی، تاکید بر اهمیت حفاظت از حیات وحش ایران است.
- 18
- 6