سه شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴
۰۸:۳۹ - ۰۳ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۰۴۶۲
محیط زیست و گردشگری

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

۸۷۰۰ میلیارد تومان وام ارزانقیمت برای اشتغال گردشگری اختصاص یافت

محمد محب خدایی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از اختصاص ۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان وام ارزانقیمت برای نخستین بار به متقاضیان سه حوزه گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی تا مرداد ماه سال آینده خبر داد. این افراد می‌توانند از امروز با مراجعه به دفاتر خدمات گردشگری سراسر کشور، تشکیل پرونده داده و مراحل دریافت مجوز را طی کنند.محمد محب‌خدایی با بیان اینکه سقف پرداخت این وام بدون محدودیت بوده و بسته به درخواست متقاضیان برای مثال از رقم ۵ میلیون تومان تا ۳۰۰ میلیارد تومان متغیر است به «ایران» می‌گوید: میانگین نرخ تسهیلات برای این افراد ۱۴ درصد است که ممکن است با توجه به نوع سرمایه‌گذاری، دارای تنفس‌های پنج یا شش ساله باشد.به گفته وی، این میزان تسهیلات، ۱۵۶هزار شغل مستقیم و ۴۶۵ هزار شغل غیرمستقیم در زنجیره گردشگری ایجاد می‌کند.

 

محب‌خدایی معتقد است که در سال‌های گذشته، حداکثر میزان این تسهیلات، ۲ هزار میلیارد تومان بوده که امسال به بیش از ۸ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.وی با اشاره به اینکه بسته این تسهیلات بسیار متنوع طراحی شده است، می‌گوید: احیای بافت‌های تاریخی، ایجاد موزه‌های خصوصی، خرید تجهیزات تفریحات دریایی، راه‌اندازی کلینیک‌های سلامت، کمک هزینه ساخت فیلم‌های سینمایی با محتوای گردشگری، ساخت اپلیکیشن‌های مرتبط، خرید دفاتر گردشگری، بازسازی هتل‌ها، احیای بوم‌گردی‌ها، رستوران‌ها، اکو کمپ‌های ساحلی، کویری و حمایت از تشکل‌های خصوصی از جمله بخش‌هایی است که می‌توانند از این منابع استفاده کنند.

 

محب‌خدایی با بیان اینکه هر فردی بتواند مدارک و مستندات لازم را ارائه کرده و مجوز دریافت کند، مشمول این تسهیلات می‌شود، می‌افزاید: درصورتی‌که صلاحیت فرد احراز شود، کار پرداخت وام‌ها بسرعت انجام خواهد شد و هیچ نوع محدودیتی در این حوزه وجود ندارد. همه افرادی که دارای ذوق و استعداد در حوزه گردشگری هستند و جزو مردم عادی محسوب می‌شوند، می‌توانند در این زمینه با ارائه طرح‌هایشان پیشقدم شوند.

 

وی ادامه می‌دهد: ما در زمینه پرداخت وام‌ها مشکلی نداریم، تنها مشکل این است فردی که پیگیر وام باشد، وجود ندارد! یا اگر هم متقاضی مراجعه کند، تضمین‌های کافی موجود نیست. به‌هرحال این وام هم مثل سایر وام‌های بانکی به ضامن نیاز دارد، اگرچه ما سعی کرده‌ایم تا مراحل دریافت و پرداخت وام‌ها را تسهیل کنیم. معاون گردشگری با اشاره به اینکه امسال پرداخت وام‌ها را بسیار متنوع دیده‌ایم تا خدمات در کنار هم قرار بگیرند، می‌گوید: متأسفانه در سال‌های گذشته، فقط برای برخی حوزه‌ها مثلاً ساخت هتل، وام پرداخت می‌کردند که همین موضوع مشکلات عدیده‌ای را به وجود آورده بود. برای مثال هتل به اندازه کافی وجود داشت، اما دفتر خدمات گردشگری نبود که بتواند گردشگر جذب کند و برای همین ۳۰ درصد هتل‌ها خالی می‌ماند.

 

محب خدایی با تأکید بر اینکه هیچ تفاوتی بین استان‌های گردشگرپذیر یا گردشگرفرست در ارائه تسهیلات بانکی وجود ندارد، می‌گوید: البته فضای رقابتی بین استان‌ها برقرار است و هر استانی که بتواند زودتر مراجعه کند، برد کرده است، اما ما هیچ تفاوتی بین استان‌ها قائل نشده‌ایم و همه از فرصت برابر برخوردارند.وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه فرصت‌های سرمایه‌گذاری گردشگری در ایران‌مال می‌گوید: این نمایشگاه تا ۷ شهریور ماه در تهران ادامه دارد و فرصت مناسبی برای استان‌های مختلف کشور است تا در این زمینه پیشگام شوند.

 

معاون گردشگری مهم‌ترین معضل امروز حوزه گردشگری را در معرفی و بازاریابی اعلام کرده و با انتقاد از بخش خصوصی می‌گوید: متأسفانه بخش خصوصی در این حوزه سنتی عمل می‌کند، درحالی‌که باید در مدل بازاریابی خود، تجدید نظر کرده و موج ایجاد کند، دراین‌صورت امکانات و زیرساخت‌ها هم به کمک آنها می‌رود.وی ادامه می‌دهد: هم‌اکنون در حوزه زیرساخت‌ها و سرمایه‌گذاری، خوب عمل کرده‌ایم، اما نیاز داریم تا در حوزه بازاریابی هم توسعه پیدا کنیم، در غیر این‌صورت با جامعه سرمایه‌گذاران پشیمان مواجه می‌شویم و این به ضرر صنعت گردشگری است.

 

به‌گفته این مقام گردشگری، ایران دارای ظرفیت‌های متنوعی در حوزه گردشگری است که باید همان تاریخ، موسیقی و غذایی را که جزو داشته‌های اصیل و بومی خودمان است به گردشگر عرضه کنیم. نه اینکه داشته‌های گردشگری خارجی را تکرار کنیم. در این‌صورت می‌توانیم همانند کشور فرانسه سالانه، بیش از ۸۰ میلیون گردشگر جذب کنیم.

 

وی با انتقاد از نگاه شهروندمحور در برنامه‌ریزی‌های شهری می‌گوید: متأسفانه برنامه‌ریزی شهری ما مبتنی بر ظرفیت‌های روتین جامعه‌شهروند یا همان جمعیت ساکن است، درحالی‌که شهری که برای گردشگر آماده می‌شود باید از برنامه‌ریزی‌های روتین خارج شود و مخاطب میهمان را که تعدادشان از جمعیت ساکن بیشتر است ببیند، هم‌اکنون در کیش، این ظرفیت‌سازی بر مبنای مدل شهر گردشگر انجام شده است.

 

محب خدایی با اشاره به رشد ۳۸ درصدی گردشگر خارجی طی چهار ماه اخیر امسال می‌گوید: خوشبختانه ما برای اولین بار سند راهبردی گردشگری کشور را تهیه کردیم که هم‌اکنون در کمیسیون فرهنگی دولت است. بر این اساس، برای هر مقصد گردشگری، برنامه مجزایی دیده شده است، درحالی‌که در گذشته فاقد این نقشه راه بودیم. برای مثال هم‌اکنون در خراسان رضوی باید پیگیر گردشگر زیارتی باشیم، چون بازار هدف را زیارت قرار داده‌ایم.

 

حمیده امینی فرد

 

iran-newspaper.com
  • 12
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش