
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از اختصاص ۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان وام ارزانقیمت برای نخستین بار به متقاضیان سه حوزه گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی تا مرداد ماه سال آینده خبر داد. این افراد میتوانند از امروز با مراجعه به دفاتر خدمات گردشگری سراسر کشور، تشکیل پرونده داده و مراحل دریافت مجوز را طی کنند.محمد محبخدایی با بیان اینکه سقف پرداخت این وام بدون محدودیت بوده و بسته به درخواست متقاضیان برای مثال از رقم ۵ میلیون تومان تا ۳۰۰ میلیارد تومان متغیر است به «ایران» میگوید: میانگین نرخ تسهیلات برای این افراد ۱۴ درصد است که ممکن است با توجه به نوع سرمایهگذاری، دارای تنفسهای پنج یا شش ساله باشد.به گفته وی، این میزان تسهیلات، ۱۵۶هزار شغل مستقیم و ۴۶۵ هزار شغل غیرمستقیم در زنجیره گردشگری ایجاد میکند.
محبخدایی معتقد است که در سالهای گذشته، حداکثر میزان این تسهیلات، ۲ هزار میلیارد تومان بوده که امسال به بیش از ۸ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.وی با اشاره به اینکه بسته این تسهیلات بسیار متنوع طراحی شده است، میگوید: احیای بافتهای تاریخی، ایجاد موزههای خصوصی، خرید تجهیزات تفریحات دریایی، راهاندازی کلینیکهای سلامت، کمک هزینه ساخت فیلمهای سینمایی با محتوای گردشگری، ساخت اپلیکیشنهای مرتبط، خرید دفاتر گردشگری، بازسازی هتلها، احیای بومگردیها، رستورانها، اکو کمپهای ساحلی، کویری و حمایت از تشکلهای خصوصی از جمله بخشهایی است که میتوانند از این منابع استفاده کنند.
محبخدایی با بیان اینکه هر فردی بتواند مدارک و مستندات لازم را ارائه کرده و مجوز دریافت کند، مشمول این تسهیلات میشود، میافزاید: درصورتیکه صلاحیت فرد احراز شود، کار پرداخت وامها بسرعت انجام خواهد شد و هیچ نوع محدودیتی در این حوزه وجود ندارد. همه افرادی که دارای ذوق و استعداد در حوزه گردشگری هستند و جزو مردم عادی محسوب میشوند، میتوانند در این زمینه با ارائه طرحهایشان پیشقدم شوند.
وی ادامه میدهد: ما در زمینه پرداخت وامها مشکلی نداریم، تنها مشکل این است فردی که پیگیر وام باشد، وجود ندارد! یا اگر هم متقاضی مراجعه کند، تضمینهای کافی موجود نیست. بههرحال این وام هم مثل سایر وامهای بانکی به ضامن نیاز دارد، اگرچه ما سعی کردهایم تا مراحل دریافت و پرداخت وامها را تسهیل کنیم. معاون گردشگری با اشاره به اینکه امسال پرداخت وامها را بسیار متنوع دیدهایم تا خدمات در کنار هم قرار بگیرند، میگوید: متأسفانه در سالهای گذشته، فقط برای برخی حوزهها مثلاً ساخت هتل، وام پرداخت میکردند که همین موضوع مشکلات عدیدهای را به وجود آورده بود. برای مثال هتل به اندازه کافی وجود داشت، اما دفتر خدمات گردشگری نبود که بتواند گردشگر جذب کند و برای همین ۳۰ درصد هتلها خالی میماند.
محب خدایی با تأکید بر اینکه هیچ تفاوتی بین استانهای گردشگرپذیر یا گردشگرفرست در ارائه تسهیلات بانکی وجود ندارد، میگوید: البته فضای رقابتی بین استانها برقرار است و هر استانی که بتواند زودتر مراجعه کند، برد کرده است، اما ما هیچ تفاوتی بین استانها قائل نشدهایم و همه از فرصت برابر برخوردارند.وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه فرصتهای سرمایهگذاری گردشگری در ایرانمال میگوید: این نمایشگاه تا ۷ شهریور ماه در تهران ادامه دارد و فرصت مناسبی برای استانهای مختلف کشور است تا در این زمینه پیشگام شوند.
معاون گردشگری مهمترین معضل امروز حوزه گردشگری را در معرفی و بازاریابی اعلام کرده و با انتقاد از بخش خصوصی میگوید: متأسفانه بخش خصوصی در این حوزه سنتی عمل میکند، درحالیکه باید در مدل بازاریابی خود، تجدید نظر کرده و موج ایجاد کند، دراینصورت امکانات و زیرساختها هم به کمک آنها میرود.وی ادامه میدهد: هماکنون در حوزه زیرساختها و سرمایهگذاری، خوب عمل کردهایم، اما نیاز داریم تا در حوزه بازاریابی هم توسعه پیدا کنیم، در غیر اینصورت با جامعه سرمایهگذاران پشیمان مواجه میشویم و این به ضرر صنعت گردشگری است.
بهگفته این مقام گردشگری، ایران دارای ظرفیتهای متنوعی در حوزه گردشگری است که باید همان تاریخ، موسیقی و غذایی را که جزو داشتههای اصیل و بومی خودمان است به گردشگر عرضه کنیم. نه اینکه داشتههای گردشگری خارجی را تکرار کنیم. در اینصورت میتوانیم همانند کشور فرانسه سالانه، بیش از ۸۰ میلیون گردشگر جذب کنیم.
وی با انتقاد از نگاه شهروندمحور در برنامهریزیهای شهری میگوید: متأسفانه برنامهریزی شهری ما مبتنی بر ظرفیتهای روتین جامعهشهروند یا همان جمعیت ساکن است، درحالیکه شهری که برای گردشگر آماده میشود باید از برنامهریزیهای روتین خارج شود و مخاطب میهمان را که تعدادشان از جمعیت ساکن بیشتر است ببیند، هماکنون در کیش، این ظرفیتسازی بر مبنای مدل شهر گردشگر انجام شده است.
محب خدایی با اشاره به رشد ۳۸ درصدی گردشگر خارجی طی چهار ماه اخیر امسال میگوید: خوشبختانه ما برای اولین بار سند راهبردی گردشگری کشور را تهیه کردیم که هماکنون در کمیسیون فرهنگی دولت است. بر این اساس، برای هر مقصد گردشگری، برنامه مجزایی دیده شده است، درحالیکه در گذشته فاقد این نقشه راه بودیم. برای مثال هماکنون در خراسان رضوی باید پیگیر گردشگر زیارتی باشیم، چون بازار هدف را زیارت قرار دادهایم.
حمیده امینی فرد
- 12
- 6