پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۴۵ - ۲۸ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۷۴۹۴
محیط زیست و گردشگری

روزگار سپری‌شده پاسپورت‌های مهرخورده

گردشگران خارجی در ایران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
درج‌نشدن مهر ویزای ایران در پاسپورت گردشگران اروپایی عملیاتی شد.

مرداد ماه امسال بود که علی‌اصغر مونسان، معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گفت: «درخواستی با امضای وی و وزیر صنعت با موافقت ناجا و وزارت امور خارجه به دولت ارایه شده است که برای مقابله با تحریم‌های آمریکا و دغدغه برخی از گردشگران خارجی گذرنامه آنها برای ورود به ایران مهر نخورد.»

 

این درخواست بعد از تحریم‌های آمریکا و جو به وجود آمده ناشی از آن راهی بود تا اگر کسی برای ورود به ایران به خاطر تحریم‌های آمریکا دچار دغدغه است، بدون نگرانی به ایران سفر کند. حالا بعد از گذشت حدود دو ماه از ارسال این درخواست، روز گذشته حرمت‌الله رفیعی، رئیس انجمن دفاتر مسافرتی کشور از عملیاتی‌شدن این موضوع خبر داد و به ایلنا گفت: «این موضوع برای برخی از کشورهای اروپایی که دغدغه درج‌نشدن مهر ویزای ایران در پاسپورتشان را داشتند، عملی شده است؛ چراکه با توجه به تحریم‌ها این نگرانی برای برخی ایجاد شده بود که اگر مهر ایران در پاسپورت آنها زده شود، از مراودات آنها با آمریکا جلوگیری خواهد شد.» او همچنین گفته این اتفاق هنوز باعث افزایش ورود گردشگران خارجی به ایران نشده است؛ چراکه هیچ‌وقت این موضوعات تأثیر آنی نمی‌گذارد و با گذر زمان خود را نشان می‌دهد. «دلیل این موضوع هم این است که گردشگران همیشه برای سفر به ایران از مدت‌ها قبل برنامه‌ریزی خود را انجام می‌دهند. در نتیجه باید گفت که تأثیر درج‌نشدن مهر روی پاسپورت گردشگران نیز چند ماه طول خواهد کشید.»

 

مونسان پیش از این به کاهش ورود گردشگران اروپایی به کشور اشاره کرده و گفته بود که «با وجود افزایش ۳۸ درصدی آمار گردشگران ورودی در شش‌ماهه اول سال ۹۷ بنا بر آمار پلیس مهاجرت تعداد گردشگران اروپایی کاهش پیدا کرده و این مسأله آثار بدی روی کارکرد هتل‌های ۴ و ۵ ستاره ما داشته است؛ اما با اتخاذ تصمیمات لازم این دوره گذرا را سپری خواهیم کرد و برای تقویت چرخه گردشگری هتل‌ها در حال تدارک بسته حمایتی برای آنان هستیم.»

 

ممکن نیست

اردشیر اروجی، کارشناس برنامه‌ریزی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و مشاور سابق رئیس این سازمان می‌‌گوید که «کارهایی از این دست بیش از هر چیز صوری است و وجه عملیاتی آن ممکن نخواهد بود و یا حداقل عملیاتی‌شدنش با اما و اگرهای بسیاری همراه است. هر چند که مهری هم زده نشود، اما درنهایت در سیستم بین‌المللی وارد می‌شود و آنجا در صورت جست‌وجوی شماره پاسپورت، سفرهای فرد آورده می‌شود. این اتفاق حتی می‌تواند تصویر لاپوشانی‌کردن داشته باشد و ممکن است اثر منفی هم بر گردشگری ما بگذارد.» اروجی ادامه می‌دهد که «چنین کارهایی پاک‌کردن صورت‌مسأله است و نه حل آن؛ آمریکایی‌ها به‌ ظاهر قصه مراجعه نمی‌کنند و می‌توانند متوجه شوند که چه کسانی به ایران آمده‌اند.»

 

اروجی همچنین با انتقاد از آمارهای ارایه شده درباره افزایش میزان گردشگری از ابتدای سال می‌گوید که «این آمار و عددها صحیح نیست. ممکن است تعداد افراد واردشده به ایران درست باشد اما بسیاری از این افراد گردشگر نیستند. گردشگر مسافری است که به کشور میزبان وارد می‌شود، بیش از٢٤ ساعت آنجا توقف می‌کند و در چرخه گردشگری آن کشور با رفتن به هتل، رستوران و مکان‌های دیدنی هزینه می‌کند؛ اما اتفاقی که افتاده و آمار را اینطور بالا برده، به ترددهای مرزی مربوط است. بسیاری از افراد برای خریدوفروش جنس از مرز می‌گذرند و در نتیجه در چرخه صنعت گردشگری هم حضور ندارند و حتی بعضا به اقتصاد کشور هم صدمه می‌زنند.»

 

این کارشناس گردشگری معتقد است که «کار مهمی که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری می‌تواند انجام دهد، این است که سایت آماری‌اش را فعال کند و آمار دقیق را از ورود و خروج‌ها  بگذارد تا همه به آن دسترسی داشته و بتوانند آن را با سال‌های قبل مقایسه کنند. در این صورت سرمایه‌گذاران هم با مشکل مواجه نمی‌شوند. این در حالی است که در حدود یک سال‌ونیم پیش شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری تشکیل و در آن شورا تاکید شد تا سازمان حساب‌های اقماری گردشگری را ساماندهی کند اما هنوز بعد از گذشت این مدت زمان اتفاقی نیفتاده است.»

 

 

  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش